
با اینکه بسیاری از این آثار شاخص استودیو جیبلی بر اساس فیلمنامههای اورجینال ساخته شدهاند. اما بعضی از محبوبترین آثار، اقتباسی محسوب میشوند. استودیو جیبلی طی سالیان، رمانها، زندگینامهها و مجموعه مانگاهای زیادی را برداشته و آنها را به فیلمهای استثنایی تبدیل کرده است.

«مدفن کرمهای شبتاب»بر اساس یک داستان خودزندگینامهای ساخته شده است این انیمه استودیو جیبلی بر اساس داستان کوتاهی به همین نام نوشته آکیوکی نوساکا داستان سیهتا و ستوسکا دو بچه را روایت میکند که در ویرانیهای جنگ ژاپن باید برای بقا تلاش کنند. زمان پیش میرود و این دو بچه آسیب و اندوه روزافزونی را تجربه میکنند. این انیمه استودیو جیبلی که در واقع زندگینامه نویسنده رمان را روایت میکند با هدف عذرخواهی شخصی او از خواهرش که در جنگ جهانی دوم بر اثر سوءتغذیه جان باخت نوشته شده است. قصه تجربههای شخصی نویسنده در جریان بمباران هوایی کوبه و بعد از آن است.

«سرویس تحویل کیکی»اولش یک رمان فانتزی بود سرویس تحویل کیکی بر اساس رمانی مصور نوشته ایکو کادونو ساخته شده است. این کتاب سال 1985 منتشر شد و از آن زمان هشت دنباله داشته است. آخریاش «نسخه سوم سرویس تحویل سریعالسیر ویژه جادوگر: کیکی و جادوگر کوتوله» (Witch’s Express Home Delivery Special Edition 3: Keke and the Half Witch) اوایل 2022 منتشر شد.

«همین دیروز» اولش مانگا بود این انیمه استودیو جیبلی بر اساس مانگایی به نام «خاطرات چوگان» (Omoide Poro Poro) نوشته هوتارو اوکاموتو و تصویرسازی یوکو تون ساخته شده است. البته مانگا تفاوت زیادی با فیلم دارد. فقط بخشهای مربوط به دوران کودکی شخصیت اصلی را به تصویر کشیده و خط داستانی مهم دوران بزرگسالی تائهکو را ندارد. بنابراین، بسیاری آن را اثری اقتباسی نمیدانند.

«امواج اقیانوس»بر اساس یک مجموعه رمان ساخته شده است این انیمه استودیو جیبلی در واقع فیلم تلویزیونی است. بر اساس مجموعه رمانی به نام «من میتوانم دریا را بشنوم» (I Can Hear the Sea) اثر سائهکو هیمورو که بین سالهای 1990 و 1992 در مجله انیماژ منتشر میشد، ساخته شده است.

«زمزمه قلب»اقتباسی از یک مانگاست داستان دختر جوانی را که به نوشتن علاقه دارد، روایت میکند. شیزوکو در حال بررس کتابهای کتابخانهاش متوجه میشود تمام کتابها را شخصی به نام سیجی آماساوا هم قرض گرفته است. . این انیمه استودیو جیبلی بر اساس مانگایی اثر آیویی هیراجی ساخته شده است. مجموعهاش سال 1989 از مجلهای به نام ریبون منتشر میشد

«قلعه متحرک هاول»اقتباسی از یک رمان کودک مهم است یکی از محبوبترین و شناختهشدهترین انیمههای استودیو جیبلی است. از بهترین کارهای هایائو میازاکی. بر اساس رمان سال 1986 داینا وین جونز ساخته شده است. فیلم از چند جنبه با کتاب تفاوتهایی دارد. به طور ویژه، بسیاری از شخصیتهای کتاب از نسخه فیلم حذف شدهاند و همینطور چند خردهپیرنگ. در رمان جنگ هم محوریت ندارد. اما میازاکی چون میخواسته در اعتراض به حمله امریکا به عراق فیلمی ضد جنگ بسازد، الهمان جنگ را در فیلمش پررنگتر کرده است.

«دنیای مخفی آریتی» اقتباسی از یک رمان کودک محبوب است داستان شو پسر جوان اما بیماراحوالی را روایت میکند که تابستان را در خانه خاله بزرگش میگذراند. یک روز شو با یک دختر کوچولو مواجه میشود. این انیمه بر اساس یک کتاب کودک محبوب به نام «قرضگیران» (The Borrowers) اثر ماری نورتون که سال ۱۹۵۲ چاپ شد، ساخته شده است.

«باد برمیخیزد»هم بر اساس یک زندگینامه ساخته شده است، هم آثار پیشین میازاکی «باد برمیخیزد» یکی دیگر از آثار محبوب و شناختهشده هایائو میازاکی بر اساس کتاب زندگینامه نیمهداستانی نوشته ژیرو هوریکوشی، مهندسی که بسیاری از هواپیماهای جنگنده ژاپن از جمله جنگیده زیرو را طراحی کرد، ساخته شده است. فیلم داستان زندگی ژیرو را دنبال میکند که به توکیور میرود تا مهندسی هوانوردی بخواند اما درگیر ناآرامیهای اجتماعی و سردرگمی سالهای آخر جنگ جهانی دوم میشود.این مانگا اولین بار سال 1009 در نشریه مدل گرافیکس منتشر شد. بخشی از مجموعهای بود که در واقع دنباله مجموعه دیگری از میازاکی بود که پیش از همین مجله، «یادداشتهای روازنه هایائو میازاکی» منتشر میشد. این انیمه استودیو جیبلی همچنین از کتاب خودزندگینامهای ژیرو هوریکوشی به نام «عقابهای میتسوبیشی: داستان جنگنده زیرو» (Eagles of Mitsubishi: The Story of the Zero Fighter) الهام گرفته است؛ در واقع، برداشتی آزاد از دو اثر است.

«افسانه شاهدخت کاگویا»بر اساس یک افسانه قدیمی است این انیمه استودیو جیبلی بر اساس یک قصه فولک به نام «قصه بامبوچین» (The Tale of the Bamboo Cutter) از دوران هیآن، که آخرین دوران باستان ژاپن پیش از ورود به عصر فئودالی به حساب میآید، ساخته شده است. نویسنده این داستان ناشناخته است اما در ژاپن به عنوان افسانهای قدیمی جاافتاده است. اقتباسهای بسیار زیادی از این قصه در مدیومها و قالبهای مختلف هنری شده و در بسیاری از آثار دیگر به آن ارجاع داده شده است.

«وقتی مارنی آنجا بود» بر اساس رمانی به همین نام ساخته شده است قصه آنا ساساکی دختری مبتلا به آسم را که خجالتی و گوشهنشین است، روایت میکند. آنا در پرسه زدنهایش در شهر متوجه وجود خانه مارش میشود. عمارتی ظاهراً رهاشده که مارنی یک دختر جوان عجیب و غریب در آن زندگی میکند. مارنی و آنا بهسرعت با هم دوست میشوند، اما آنا بهزودی میفهمد که شاید این دختر چیزی بیشتر از آنچه در ظاهر به نظر میآید، باشد. «وقتی مارنی آنجا بود» بر اساس رمانی به همین نام نوشته جون جی.رابینسون ساخته شده است. در فیلم مکان انگلیسی قصه به ژاپنی تغییر داده شده است.
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
وقتی مارنی آنجا بود خیلی خوبه🥺✨
اون چهار پنج تای آخریو دیده بودم. دوباره احساس میکنم کلی کار نکرده دارم..
منم!!
یادم نمیاد چه اتفاقی توی مدفن کرم های شب تاب افتاد ولی ناراحت بودم😭😂
اسپویل؟ :>>>>>
نههه قصد نداشتمم😭😂
😂😌🤝
اسلاید نه رو دیده بودم خیلی آرامش بخشه
مثل چشمای تو >>
وای پشمام یه لحظه سکوت
باشه 🤧😂
باد بر می خیزد یه شاهکاره...
قبول دارم واقعا ✨🤍
زبانم از عالی بودن پست قاصر است...
به تو چی بگم پس؟! بگم لالم خوبه 🤧🎀
پست هام دیگه دارن چرt میشن...
غلط نکن کف گیر لازانیا رو میکنم تو حلقت :> 🤝
پست های منم دارن چرت میشن رفاه رفته و حمایت نمیشه
عه باشه باشه
ولی پستات عالین که...
وای مدفن کرم های شبتاب...
عاری عاری
واووو
پستات:💕🎀
تو : 🎀✨🤍
عالیی✨
ممنوننن چویا سان
هورا، پست هات خیلی دوست داشتنی هستند سنپای!:>
یکم سبکش رو تغییر دادم امیدوارم پشیمون نشم :>