

💬|postscript:پزشکی شخصی چیست؟ پزشکی شخصی به فرایند درمان و مراقبتهای بهداشتی گفته میشود که از اطلاعات ژنتیکی، سوابق پزشکی، سبک زندگی و سایر دادههای مربوط به هر فرد استفاده میکند تا درمانهای مؤثرتر و پیشگیریهای مناسبتر را برای او تعیین کند. این رویکرد بهجای استفاده از یک درمان استاندارد برای تمامی بیماران، به تنظیم درمانها براساس نیازها و ویژگیهای خاص هر فرد میپردازد. هدف پزشکی شخصی، افزایش اثربخشی درمانها و به حداقل رساندن عوارض جانبی با تطبیق دقیق درمانها بر اساس خصوصیات منحصر بهفرد بیمار است.

در پزشکی شخصی چه چیزهایی مورد بررسی قرار میگیرد؟ در پزشکی شخصی، دانشمندان بهجای تکیه بر دادههای ژنتیکی از پیش موجود، بهطور خاص ژنوم هر بیمار را بررسی میکنند. هدف این است که با استفاده از روشهای مختلف، روند بیماری را کنترل کرده و در نهایت درمانی اختصاصی برای هر بیمار ارائه دهند. این رویکرد به پزشکان امکان میدهد که درمانهای منحصر به فردی را برای هر فرد طراحی کنند که با ویژگیهای ژنتیکی و وضعیت سلامتی آن فرد سازگار باشد

پزشکی شخصی سازی شده چگونه عملی می شود؟ پزشکی شخصی سازی شده برای درمان و پیشگیری از بیماری ها، تنوع فردی در ژنها، محیط و سبک زندگی هر فرد را در نظر میگیرد.ترکیب و تحلیل هم زمان داده های وراثتی با سایر داده ها (مانند اطلاعات بالینی، دارویی، اجتماعی، و اقتصادی)، این امکان را به متخصصان می دهد که به الگو هایی در مورد احتمال اثربخشی درمان های مختلف دست پیدا کنند.طبق تعریف علمی، پزشکی شخصی سازی شده به تطبیق درمان پزشکی با ویژگی های فردی هر بیمار اشاره دارد.این به معنای تولید داروها یا وسایل پزشکی منحصر به فرد برای یک بیمار نیست، بلکه به معنای طبقه بندی افراد در گروه های مشخصی است که در مجموعه ای از ویژگی های مرتبط با یک بیماری واحد با هم اشتراک دارند؛ به عنوان مثال شباهت استعداد آنها برای ابتلا به یک بیماری واحد، پاسخ آنها به یک درمان برای بیماری مذکور را با افراد سایر گروه ها متفاوت می کند.به همین دلیل است که بیشتر متخصصان امر بر این باورند که استفاده از اصطلاح پزشکی دقیق به جای پزشکی شخصی سازی شده مفیدتر است.

مزایای پزشکی شخصی چیست؟ ۱-افزایش اثربخشی درمانها: یکی از مهمترین مزایای پزشکی شخصی، افزایش اثربخشی درمانها است. به عنوان مثال، داروهایی که برای یک فرد خاص مؤثر هستند، ممکن است برای فرد دیگری مناسب نباشند یا حتی عوارض جانبی ایجاد کنند. در پزشکی شخصی، درمانها دقیقاً متناسب با نیازهای فرد طراحی میشوند، که منجر به نتیجه بهتر میشود. ۲–کاهش عوارض جانبی: چون داروها بر اساس ویژگیهای فردی تجویز میشوند، احتمال بروز عوارض جانبی که در درمانهای عمومی مشاهده میشود، کاهش مییابد. این امر به بهبود تجربه درمانی و کاهش مشکلات بیمار کمک میکند. ۳–پیشگیری از بیماریها: پزشکی شخصی تنها به درمان بیماریها متمرکز نیست، بلکه به پیشگیری از بیماریها نیز کمک میکند. با استفاده از اطلاعات ژنتیکی و دادههای شخصی، پزشکان قادرند خطر ابتلا به بیماریهای خاص را شناسایی کرده و تدابیر پیشگیرانهای را برای هر فرد در نظر بگیرند. ۴–مدیریت بیماریهای مزمن: در بیماریهای مزمن مانند دیابت، بیماریهای قلبی و سرطان، پزشکی شخصی میتواند به ارائه درمانهای دقیقتر و مؤثرتر کمک کند.

پزشکی شخصی در درمان بیماری ها؟ پزشکی فرد محور در درمان انواع مختلفی از بیماری و در تخصص های مختلف پزشکی کاربر دارد. ۱–بیماری های متابولیک:اگر خانواده ای مستعد ابتلا به بیماری دیابت باشد، با کمک پزشکی فرد محور می توان از این موضوع در مورد افراد مختلف خانواده آگاه شد. ۲–بیماری های عفونی:بسیاری از بیماری های عفونی مثل بیماری های باکتریایی و بیماری های ویروسی را می توان به کمک پزشکی فرد محور تشخیص داد و یا به روند درمان آن ها کیفیت و سرعت بسیاری بخشید. ۳–اختلالات ایمونولوژی (مربوط به سیستم ایمنی بدن):بیماری هایی که امروزه آن ها را با نام بیماری های ایمونولوژی می شناسیم، بیماری هایی هستند که در پی ایجاد نقص در کارکرد سیستم ایمنی بدن به وجود می آیند. ۴–بیماری های قلبی عروقی ۵–بیماری های دهان و دندان: ناهنجاری هایی مانند شکاف لب و کام یکی از انواع مختلف بیماری های مربوط به دهان هستند که دلایل وراثتی و ژنتیکی دارند. ۶–مراقبت از پوست ۷–بیماری های پوستی:برای درمان بیماری های مختلف پوستی می توان از پزشکی فرد محور کمک گرفت.بیماری هایی مانند لوپوس و بیماری پروانه ای.

۸–بیماری های مغز و اعصاب برای تشخیص و درمان بیماری های مختلف مغز و اعصاب مانند آلزایمر، هانتینگتون، پارکینسون، ام اس و … می توان از پزشکی فرد محور بهره جست. ۹–اختلالات خلقی از دیگر کاربردهای تکنولوژی های پزشکی فرد محور می توان به استعدادیابی اختلالات خلقی اشاره کرد. بسیاری از بیماری های روانپزشکی مانند افسردگی و اسکیزوفرنی جنبه های وراثتی مختلفی دارند. ۱۰–بیماری های ریوی برخی بیماری های ریوی مانند آسم و پنومونی می توانند دارای جنبه ی وراثتی و قابل انتقال به افراد نسل های بعد باشند. ۱۱–پیوند اعضا پیوند عضو روندی است که در آن عضو سالم به بدن شخصی پیوند می خورد که از داشتن آن عضو محروم است. با بررسی پروفایل ژنتیکی و مولکولی فرد گیرنده عضو می توان متوجه شد که آیا این عضو برای این فرد مناسب هست یا خیر. ۱۲–استعدادیابی ژنتیکی افراد مختلف می توانند برای پیدا کردن استعداد های تحصیلی و ورزشی فرزندانشان از خدمات متنوع پزشکی فرد محور بهره مند شوند.
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
عالی بودد😭
عالی