
اوپنهایمر که بهعنوان پدر بمب اتم شناخته میشود، نقش اصلی را در ساخت نخستین سلاح هستهای برای آمریکا ایفا کرد و آغازگر عصری نوین در تاریخ جنگها بود.

💣اولین بمب اتم توسط کدام کشور ساخته شد؟💣 در طول جنگ جهانی دوم بین سالهای ۱۹۳۹ تا ۱۹۴۵ که قدرتهای بزرگ در قالب دو اتحاد نظامی: نیروهای متحدین(آلمان، ایتالیا و ژاپن) و نیروهای متفقین(انگلیس، آمریکا، شوروی و فرانسه) در برابر هم قرار گرفتند. اختراع بمب اتمی یکی از مهمترین رویدادهای جنگ جهانی دوم بود. این بمبها در خلال جنگ جهانی دوم توسط ایالات متحده آمریکا و در چارچوب پروژه منهتن ساخته شدند و در پایان جنگ، دو بمب اتمی بر روی شهرهای هیروشیما و ناکازاکی ژاپن انداخته شدند که منجر به تسلیم ژاپن و پایان جنگ شد.

💣اوپنهایمر کیست؟💣 بسیاری از کاربران این سوال برایشان پیش می آید که اوپنهایمر یعنی چه؟ جی رابرت اوپنهایمر پدر بمب اتمی و یکی از دانشمندان جهان است که در سال ۱۹۰۴ در نیویورک بدنیا آمد. او در 21 سالگی مدرک لیسانس را در رشته شیمی از دانشگاه هاروارد و در 23 سالگی دکترای فیزیک را از دانشگاه گوتینگن آلمان دریافت کرد.

💣اوپنهایمر چه کرد؟💣 اوپنهایمر سازنده بمب اتم بود، او در 38 سالگی برای کار بر روی پروژه منهتن استخدام شد و یک سال بعد مدیر آزمایشگاه لوس آلاموس و مسئول توسعه اولین سلاح های هسته ای شد. او در ۱۶ جولای ۱۹۴۵ در اولین آزمایش بمب اتمی به نام ترینیتی حضور داشت. این سلاح ها علیه ژاپن در بمباران هیروشیما و ناکازاکی در آگوست ۱۹۴۵ استفاده شد.

💣اوپنهایمر و انیشتین💣 انیشتین به صورت مستقیم در پروژه منهتن حضور نداشت. از نظر دولت، اینشتین به دلیل مواضع سیاسی چپگرایانه یک خطر امنیتی بالقوه محسوب میشد و برای کار در پروژه منهتن مجوز نگرفت. اوپنهایمر و هیچیک از دانشمندان درگیر در پروژهنیز حتی اجازه نداشتند با او مشورت کنند.

💣آیا اوپنهایمر از ساخت بمب اتم پشیمان شد؟💣 رابرت اوپنهایمر پس از ساخت بمب اتمی و مشاهده عواقب آن در هیروشیما و ناگازاکی، دچار احساس پشیمانی و اضطراب شد، او پس از استفاده امریکا از بمب اتم در ژاپن گفت: من ندامتی در این مورد ندارم. درباره چگونگی استفاده ما از این بمب، درک می کنم که چرا این اتفاق افتاد. من به اصالت مردانی که با آن ها کار می کردم و این افراد تصمیم استفاده از بمب را گرفتند، احترام می گذارم؛ اما عقیده دارم این تصمیم درستی نبود. اولتیماتومی که به ژاپن برای تسلیم شدن داده شد، مناسب نبود چون دولت ما به جهان و به کشور ژاپن توضیح نداد که استفاده از این بمب چه معنا و مفهومی دارد و منجر به چه فاجعه ای خواهد شد.

💣خانواده اوپنهایمر💣 جی رابرت اوپنهایمر تنها یک برادر به نام فرانک اوپنهایمر داشت که او نیز در بزرگسالی فیزیکدان شد. پدرش ژولیوس، مهاجری یهودی و آلمانی بود که با تجارت پارچه زندگی خانواده را به خوبی اداره میکرد. مادر رابرت، الا نقاش با قریحهای بود که در پاریس درس خوانده بود.

💣همسر اوپنهایمر💣 اوپنهایمر برای اولین بار جین تاتلاک را در سال ۱۹۳۶ ملاقات کرد. رابطهی عاشقانهای آنها تا ازدواجش با کاترین پوئنینگ ادامه یافت و با مرگ تاتلاک در ۱۹۴۴ به پایان رسید. وقتی تاتلاک و اوپنهایمر برای اولین بار ملاقات کردند، جین عضو فعالی از حزب کموnیست بود و اوپنهایمر را تشویق کرد که نگرانیهای او دربارهی فقر را درک کند.

💣فرزندان اوپنهایمر💣 اوپنهایمر دو فرزند به نام های پیتر و تونی داشت. پیتر اوپنهایمر سه فرزند به نام های چارلز، الا و دوروتی دارد. دوروتی وندرفورد بزرگترین نوه اوپنهایمر است و اوپنهایمر چارلز نیز بیشتر عمر خود را در توسعه نرمافزار کار کرده و خود را یک کارآفرین معرفی میکند.

💣علت مrگ رابرت اوپنهایمر💣 در ۱۸ فوریه ۱۹۶۷، اوپنهایمر در پرینستون، نیوجرسی در سن ۶۲ سالگی و تنها دو سال پس از تشخیص ابتلا به سرطان گلو، درگذشت.

💣جمله معروف اوپنهایمر💣 مشهور است که رابرت اوپنهایمر بعد از اولین انفجار آزمایشی بمب اتمی، از کتاب «بهگود گیتا» نقل میکند: " اکنون به مrگ تبدیل شدم؛ ویرانگر آدمیان."
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
نمیدونم لعنتش کنم یا شکر؟