
ما میخواهیم درمورد اینکه چه کسانی ایران را نام گذاشتند صحبت کنیم

ایران و پرشیا در طول تاریخ از نامهای مورد استفاده برای نامیدن کشور ایران بودهاند. در جهان غرب، پرشیا (یا یکی از مشتقات آن) از نظر تاریخی نام رایج ایران بوده است. در سنت عربینویسیِ کلاسیک و نوشتههای متأثر از آن، از عباراتی مانند «بلاد فارس»، «بلاد فُرس»، «بلاد عجم» و… هم برای نامیدنِ ایران استفاده شده است.

واژه ایران به عنوان یک دروننام، دارای پیشینهیِ کاربردی و تاریخی است که از گذشته توسط ساکنین جغرافیای ایران برای نامیدن سرزمینشان مورد استفاده قرار گرفته است. در مقابل این واژه، بروننامهایی نیز برای نامیدن این سرزمین در دیگر زبانها وجود دارد. مهمترین این بروننامها، مشتقهای برآمده از واژهٔ یونانیِ پرسیس (یونانی: Περσίς، لاتیننویسی: Persís) هستند (مانند Persia در انگلیسی) که در جهان غرب مورد استفادهٔ غربیها قرار گرفتهاند.

واژه ایران از واژه پارسی میانه ایران (با یای مجهول، پهلوی کتیبهای: 𐭠𐭩𐭫𐭠𐭭) و پارتی (پهلوی) آریان (پارتی کتیبهای: 𐭀𐭓𐭉𐭀𐭍) آمده است.این واژه در لغت به معنای «ایرها (آریاییها)/ایرانیان» است. تلفظهای دیگری از این واژه دستکم به حدود هزاره یکم پیش از میلاد بازمیگردند و از آنان برای اشاره به مردم ایران بهره گرفته میشده اما استفاده از آن برای اشاره به یک سرزمین جغرافیایی و یک واحد سیاسی، از سده سوم میلادی و دوره شاپور یکم ساسانی آغاز شد«انیران» متضاد این واژه و به معنای ناایرانی است

مهم.::::::: در نوروز سال ۱۹۳۵ (فروردین ۱۳۱۴ خورشیدی)، رضاشاه از دولتهای خ ارجی خواست تا در مکاتبات رسمی از عبارت ایران که توسط خود ایرانیان از گذشته استفاده میشده، برای کشور استفاده کنند. متعاقباً، صفت رایج برای شهروندان ایران در کشورهای مورد نظر از پرشین به ایرانی تغییر کرد. در سال ۱۹۵۹، دولت محمدرضا پهلوی، اعلام کرد که پرشیا و ایران را میتوان به جای یکدیگر، در مکاتبات رسمی استفاده کرد. با این حال، این موضوع هنوز مورد بحث است.

معاصر (قاجار، پهلوی، جمهوریاسلامی) در دوران قاجار اصطلاحاتی مانند «ممالک محروسه ایران»، نیز وجود داشتند. هشت نامهٔ دست اول از عباسمیرزا و وزیر او پیرامون جنگهای ایران و روسیه وجود دارد که در آنها، از عبارت ایران و مملکت ایران برای نامیدن کشور بهرهرفته است. واژهٔ ایران در عهدنامه گلستان هم برای نامیدنِ کشور به کار رفته است در نامههای به جا مانده از ستارخان نیز واژهٔ ایران برای نامیدن کشور به کار رفته است مظفرالدینشاه در صدای ضبطشدهاش، خطاب به اتابک اعظم میگوید: «این خدماتی که به من میکنید و به مملکت ایران میکنید، البته خداوند او را بیعوض نخواهد گذاشت
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
جالببب. بودد. ❄️💐👾🌹
خسته نباشی.👾🌹💫
*سازمان: *حمایت همیشه برای پست های اطلاعات عمومی 🤙🏻💙.
✨😸✨😸✨✨😸