
توی این پست میخوام با التهاب مغزی بیشتر آشنا بشیم
آنسفالیت نوعی التهاب بافتهای فعال مغز است که بهخاطر عفونت یا واکنش خودایمنی بدن ایجاد میشود. التهاب باعث تورم مغز شده و به سردرد، کشیدگی و سفتی گردن، حساسیت به نور و سردرگمی روانی ختم میشود.
آنسفالیت از بیماری های مغز و اعصاب بوده و به معنای التهاب مغز است. بهخاطر عفونتهای ویروسی یا عفونتهای دیگری ایجاد شده که به مغز یا نخاع مربوط میشوند. علت اصلی آنسفالیت در بیشتر موارد عفونت ویروسی است. ویروسهای مختلفی میتوانند به مغز یا نخاع حمله کرده و عفونت را در این مناطق ایجاد کنند. تب، سردرد شدید، گیجی، ت*ش*ن*ج، نارسایی عضلانی، کاهش هوشیاری، تغییرات روحی، مشکلات حافظه و تغییرات در رفتار و شخصیت از نشانههای متداول این بیماری مغزی هستند.
علل آنسفالیت شامل ویروسهایی مانند ویروس هرپس سیمپلکس و ویروس هاری و همچنین باکتریها، قارچها یا انگلها است.علل دیگر عبارتند از بیماریهای خود ایمنی و تأثیر برخی داروها.در بسیاری از موارد علت ناشناخته باقی مانده.عوامل خطر شامل دستگاه ایمنی ضعیف میباشد.
برخی از مبتلایان، در نهایت درمان میشوند؛ هرچندکه پروسه درمان بسیار سخت، طاقتفرسا و طولانی است. شمار زیادی از بیماران آنسفالیتی هم هرگز بهبود نیافته و درمان نمیشوند و مشکلات بلندمدتی ازجمله اسیب مغزی، گریبانشان را میگیرد.
مراقبت از فرد مبتلا به انسفالیت در خانه باعث بهبود کیفیت زندگی میشود. دستورات و نسخه پزشک را رعایت کنید و سبک زندگی سالم را درنظر داشته باشید. فرد مبتلا به انسفالیت ممکن است نیاز به کمک در برخی از فعالیتهای روزمره داشته باشد. بررسی نیازهای او و ارایه کمک در زمینههایی مانند بهداشت شخصی، تغذیه، پوشیدن لباس و آرایش میتواند مفید باشد. اطمینان حاصل کنید که محیط زندگی فرد مبتلا، ایمن و راحت است.
برداشتن اشیا تیز و خطرناک، استفاده از تجهیزات کمکی مانند عصا، صندلی چرخدار و نردهها، و ایجاد آسانسورها و راهروهای مناسب، میتواند از سقوط و افتادن بیمار و آسیبهای دیگر جلوگیری کند. فیزیوتراپی ممکن است برای بهبود عملکرد عضلات و حرکتهای فرد مبتلا به انسفالیت مفید باشد. انسفالیت تاثیر زیادی بر روحیه و روان فرد مبتلا میگذارد. پشتیبانی روانی و ایجاد فضای صمیمی و حمایت کننده میتواند بهبود روانی او را تسهیل کند؛ مانند صحبت کردن با بیمار، گوش دادن به احساساتش، ارائه اطلاعات و منابع مناسب و در صورت لزوم مراجعه به مشاوره روانی.
شایعترین نوع التهاب مغزی، انسفالیت ویروسی میباشد. ویروس خود را از طریق خون به مغز میرساند و در عملکرد آن اختلال ایجاد میکند در بیماریهای سیفلیس، هاری و مالاریا نیز احتمال آنسفالیت وجود دارد. انسفالیت چون از بیماریهای ثانویه ویروسی میباشد میتواند ردههای مختلفی داشته باشد و از عدم تعادل در راه رفتن تا کما و مرگ را در پی خواهد داشت. برای مثال در نوزادان ویروس هرپس سیمپلکس باعث ایجاد تبخال میگردد یا ویروسی که در آبله مرغان به مغز میرسد میتواند فقط کمی عدم تعادل در راه رفتن را در پی داشته باشد.
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
اول؟
فقط ساعت انتشارش👌🏻😐