
این مطلب راجب یک پدیده ی نادر و جالب هست رعدو برق قرمز یا اسپرایتس هست که داخل یک مقاله خوندم گفتم شاید براتون جالب باشه❣️

صاعقه با رعد و برق قرمز رنگ معمولا در ميان ديگر رعد و برقها به ندرت ديده ميشود. اين نوع رعد و برق معمولا ضعيف و بيش از چند ثانيه طول نميکشد؛ به همين منظور، در دسته رعد و برقهاي خطرناک دستهبندي نميشود. اما اين رعد و برقهاي قرمز رنگ با حوادث هواپيمايي ارتباط دارد.

رعدوبرق قرمز رنگ (Red Lightning) يا اسپرايتس (Sprites)، تخليه الکتريکي در مقياس بسيار بزرگ است که در بالاي ابرهاي کومهايبارا يا کومولونيمبوس (cumulonimbus) رخ ميدهد. ابرهاي کومولونيمبوس بلند و متراکم هستند و همراه با صاعقه بوده و پيش از طوفان ظاهر ميشوند.

اين تخليه الکتريکي باعث ايجاد طيف کاملا متنوعي از اشکال بصري مختلف ميشود که در آسمان شب به رنگ قرمز ديده ميشود. راجر (Rodger) در سال ۱۹۹۹، رعد و برقهاي قرمز را براساس شکل ظاهري دستهبندي کرد: رعد و برق قرمز رنگ به شکل عروس دريايي: اين نوع رعد و برق بسيار بزرگ است و ابعاد آن به ۵۰ در ۵۰ کيلومتر ميرسد.

رعد و برق قرمز رنگ به صورت ستوني (C-sprite): تخليه الکتريکي در مقياس بزرگ و در بالاي زمين رخ ميدهد. اين نوع رعد و برقها هنوز کاملا بررسي و شناخته شده نيستند. رعد و برق قرمز رنگ به شکل هويج: يک رعد و برق به شکل ستون و شاخکهاي بلندي که از يک سمت آن بيرون زده است.

واقعيت اين است که رعد و برق قرمز رنگ يک پديده واقعي است. اما اين پديده به اندازه ديگر رعد و برقها با رنگهاي ديگر رايج و معمول نيست. مشاهده، عکس و فيلم گرفتن از اين رعد و برق کار آساني نيست. براي فيلمبرداري يا عکس گرفتن از اين پديده، بايد در شرايط ويژهاي باشيد، از جمله ديدي واضح و آسماني که هنوز روشن نشده است و البته تجهيزاتي که به نور قرمز حساس باشند (ابرها و باران اغلب ديدن اين رعد و برق را با مشکل مواجه ميکند).

به خاطر طبيعت فًرار اين پديده (اين نوع رعد و برق در حدود چند ثانيه بيشتر طول نميکشد)، در اساطير اروپاييان به اسپرايتس (sprites) به معني «روح» مشهور بود. رعد و برق قرمز رنگ در اروپا، آمريکاي شمالي و جنوبي، آفريقاي مرکزي و استراليا ديده شده است.

اولين بار چه کسي رعد و برق قرمز رنگ را ديد؟ در مورد اينکه چه کسي اولينبار رعد و برق قرمز رنگ را ديد، اطلاعات دقيق و درستي وجود ندارد، اما اولين گزارشهاي مربوط به اين پديده به سال ۱۷۳۰ ميلادي باز ميگردد. در اين سال، يوهان گئورگ استوور (Johann Georg Estor) نظرپرداز آلماني در زمينه حقوق، به رعد و برق قرمز رنگ اشاره کرد و از آنجا اين پديده مشهور شد.

اما اولين عکسي از اين پديده طبيعي توسط دانشمنداني از دانشگاه مينهسوتا در سال ۱۹۸۹ گرفته شد. اين دانشمندان تصوير رعد و برق قرمز رنگ را به صورت تصادفي و با استفاده از يک دوربين ويدئويي ثبت کردند و از آن زمان تاکنون پژوهش درباره رعد و برق قرمز رنگ به صورت گسترده شروع شد. آنها از هواپيما و فضا و همچنين زمين عکس گرفتهاند.

رعد و برق قرمز رنگ چطور ايجاد ميشود؟ به طور کلي، رعد و برق بر اثر برخورد ابرهاي داراي بارهاي ناهمنام، واکنشهاي الکتريکي شديدي به صورت نور توليد ميکنند که با صداي شديدي به نام رعد همراه است. در اثر برخورد ذرات آب، يک جبهه هواي گرم به ذرات يخ و يک جبهه هواي سرد، الکتريسته ساکن به وجود ميآيد که نسبت به زمين داراي بارالکتريکي منفي بوده و در صورتي که فاصله منبع جريان الکتريکي نسبتاً نزديک به سطح زمين باشد، رعدوبرق بروز ميکند. در رعدو برقهاي شديد معمولاً بيشترين تخليه الکتريکي صورت ميگيرد.

رعد و برق قرمز رنگ به صورت رگههايي با طول عمر کوتاه از نور قرمز و با شکلهاي فيزيکي مختلف ظاهر ميشوند (به شکلهاي رايج اين نوع رعد و برق در اسلاید قبل اشاره گرديد). رعدوبرق قرمز رنگ معمولا بالاتر از ديگر رعد و برقها تشکيل ميشود. آنها اغلب در خوشههاي کوچک يونيزاسيون رخ ميدهند و گاهي اوقات يک هاله نور قرمز رنگ در ابتداي آنها به وجود ميآيد.
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
عالی بود👍🏻
ممنون 🤩💟
فرصت؟