

تابستان 1853، کورنلیوس واندربیلت، مالک یک کشتی بخار در اتاق غذاخوری خانه ی دریاچه ای خود در نیویورک، منتظر شام بود. در آشپزخانه، جورج کروم، آشپز آمریکایی آفریقایی غذا را تهیه کرد، و از سیب زمینی سرخ شده استفاده کرد اما هنگامی که غذا به واندربیلت ارائه شد، او آن را رد کرد وندربیلت گفت که سیب زمینی سرخ شده خیلی ضخیم هستند.

کروم انتقاد را به خوبی نپذیرفت و با خشمی که داشت قطعات سیب زمینی را تا جایی که امکان داشت به شکل باریک برش زد، و در روغن سرخ کرد.و غذا را به عنوان توهین برای ارباب خود ارسال کرد اما این نوع سیب زمینی به مزاج واندربیلت خوش آمد.

بعد از این ماجرا او به زودی اعلام کرد که این تراشه ها از این پس در جعبه های ظریف کاغذی عرضه خواهد شد و این بود داستان رایج اختراع چیپس

در سال های بعد، Crum رستوران خود را افتتاح کرد و در آنجا، میلیونرهای مانند واندربیلت ساعت ها برای «تراشه های ساراتوگا» در صف می ایستادن. بیش از 150 سال بعد، ظرافت کروم به شهرت حتی بیشتر تبدیل شده است و حالا امروز آمریکایی ها سالانه حدود 1.5 میلیارد پوند چیپس سیب زمینی مصرف می کنند.
چیپس در آمریكا متولد شد . اما پدری داشت به نام سیب زمینی سرخ شده كه اولین بار دراواخر قرن 18 به وسیله شخصی به نام توماس جفرسون در آمریكا معرفی شد؛ البته خود او آن را از پاریس برده بود. در اوایل قرن 19 ، سیب زمینی سرخ شده به تدریج محبوبیت پیدا كرد تا جایی كه وارد فهرست غذایی رستوران ها شد.
اما این ویلیام تاپندون از اهالی اوهایو بود كه برای اولین بار چیپس سیب زمینی را از رستوران به مغازه های خواربار فروشی برد . در سال 1895 او فروش چیپس را به خواربار فروشی های محل شروع كرد و وقتی كارش گرفت، طویله اش را به اولین كارخانه چیپس سیب زمینی دنیا تبدیل كرد . كم كم مصرف چیپس آنقدر زیاد شد كه در اولین سالهای قرن بیستم چند شركت و كارخانه بزرگ، برای تولید انبوه آن بنا كردند.
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
جالب بود
ولی کاربر آیدااز این پست ساخته و ویژه شده:)
زیبا و جالب بود🦋✨
حتما پیج من رو هم ببین یه رمان قشنگ درباره سینتیا نوشتم مطمئنم از سینتیا خوشت میاد❤
چه جالب😁🥔