
در این پست به زندگی نامه نویسنده مشهور"ایزابل آلنده" میپردازیم.

ایزابل آلنده،ملقب به « پرخواننده ترین نویسنده اسپانیایی زبان»؛ روزنامه نگار و نویسنده امریکای لاتین میباشد. ایزابل آلنده زادهٔ ۲ اوتِ ۱۹۴۲ در شهر لیمای پرو است. پدرش «توماس آلنده» پسر عموی سالوادور آلنده، رئیسجمهور فقید شیلی بود. توماس به عنوان سفیر شیلی در پرو مشغول به خدمت بود. پدرش در سال ۱۹۴۵ ایزابل ۳ ساله، خواهر، و مادرش را رها کرد و آن سه نفر به سانتیاگو کوچ نمودند و تا سال ۱۹۵۳ در آنجا باقیماندند. با ازدواج دوباره مادرش با یک دیپلمات دیگر، خانواده به ناچار به بولیوی و سپس بیروت منتقل شد. ایزابل در بولیوی در مدرسه خصوصی آمریکاییها و در بیروت در یک مدرسه انگلیسی به تحصیل پرداخت و در سال ۱۹۵۸ به شیلی بازگشت.

آلنده در ۱۹ سالگی با یک دانشجوی مهندسی شیلیایی تبار به نام «میگل فاریاس» ازدواج کرد و از او صاحب ۲ فرزند شد. ایزابل آلنده زندگی ادبی خود را با ترجمه مقالاتی برای یک مجله طرفدار حقوق زنان آغاز نمود. او مدتی نیز با سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد (فائو) همکاری کرد. با سقوط دولت سالوادور آلنده توسط پینوشه، نام ایزابل آلنده نیز در فهرست تحت تعقیب قرار گرفت؛ بنابراین او مجبور شد به ونزوئلا فرار کند و به مدت ۱۳ سال در این کشور به حالت تبعید به سر برد. در این مدت او به نوشتن مقاله برای یکی از معروفترین روزنامههای ونزوئلا پرداخت و مدتی نیز مدیریت یک مدرسه را برعهده گرفت. آلنده از سال ۲۰۰۳ به تابعیت آمریکا درآمده و اکنون در کالیفرنیا زندگی میکند.

ایزابل آلنده را پدیده ادبیات آمریکای لاتین مینامند. کسی که نزدیک ۵۷ میلیون نسخه از ۱۹ جلد کتابش به فروش رفته، آثارش به ۳۵ زبان ترجمه شده و دو فیلم اقتباسی از آنها تهیه شدهاست.

رمانهای او بیشتر در سبک «رئالیسم جادویی» جای میگیرند. در سال ۱۹۸۱ زمانی که پدربزرگش در بستر بیماری بود ایزابل نگارش نامهای به وی را آغاز کرد که ولی متوجه شد که نمیتواند از نگارش آن دست بردارد و سرانجام،به نگارش رمان بزرگ «کتاب خانه ارواح»منجر شد. ایزابل آلنده در کتاب «پائولا» (1995) خاطرات دوران کودکیاش در سانتیاگو و سالهایی که در تبعید گذراند را روایت میکند. این کتاب به صورت نامهای پر از رنج و اندوه به دخترش نوشته شده است. در سال 1991، یک اشتباه در داروهای پائولا باعث آسیب شدید مغزی شد و او را در حالت نباتی مداوم قرار داد. آلنده ماهها در کنار تخت پائولا گذراند تا اینکه متوجه شد خطای بیمارستانی باعث این آسیب مغزی شده است. آلنده پائولا را به بیمارستانی در کالیفرنیا منتقل کرد، جایی که او در 6 دسامبر 1992 درگذشت.
رمانهای آلنده به بیش از 42 زبان ترجمه شده و بیش از 77 میلیون نسخه از آنها فروخته شده است و نویسنده خود را به دریافت جوایز ادبی بسیاری مفتخر نمودهاند کتاب «حاصل روزهای ما» (2008) او یک خاطره نویسی است که بر زندگیاش با خانوادهاش تمرکز دارد، خانوادهای که شامل پسر بزرگش نیکولاس، همسر دومش ویلیام گوردون و چندین نوه میشود. رمان «جزیره زیر دریا» که در نیواورلئان اتفاق میافتد، در سال 2010 منتشر شد. در سال 2011 کتاب «دفترچه یادداشت مایا» منتشر شد که محل وقوع آن بین برکلی، کالیفرنیا، چیلوئه در شیلی و لاس وگاس، نوادا متناوب است.

ایزابل آلنده در تاریخ 9 دسامبر 1996 بنیاد ایزابل آلنده را تأسیس کرد، به افتخار دخترش پائولا فریاس آلنده، که پس از بروز عوارض بیماری پورفیریا به کما رفته و بستری شد. پائولا در سال 1992 در سن 29 سالگی درگذشت. این بنیاد «متمرکز بر حمایت از برنامههایی است که حقوق بنیادی زنان و کودکان را برای توانمندسازی و حفاظت از آنها ترویج و حفظ میکند.»

۱-باد نام مرا میداند ۲- کتاب خانه ارواح ۳-از عشق و سایهها ۴-داستانهای اوالونا (مجموعهای شامل ۱۹ داستان) ۵-پائولا ۶-دختر بخت ۷-پرتره به رنگ سپیا ۸-زورو ۹-اینس روح من ۱٠-تصویر کهنه ۱۱-منهای عشق ۱۲-حاصل روزهای ما ۱۳-سرزمین خیالی من ۱۴-جزیره زیر دریا ۱۵-شهر جانوران (جلد اول از سه گانهٔ آلنده) ۱۶-سرزمین اژدهای طلایی (جلد دوم از سه گانهٔ آلنده) ۱۷-جنگل کوتولهها(جلد سوم از سه گانهٔ آلنده)
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
نظرات بازدیدکنندگان (0)