در این پست میخواهیم با دلیل سکسکه ، خطرات و درمان آن صحبت کنیم پس با ما همراه باشید
سکسکه چیست؟سکسکه (Hiccups) یک اختلال بی خطر و شایع بین تمام افراد است. زمانی که یک گرفتگی یا اسپاسم در دیافراگم رخ میدهد، نفس توسط طنابهای صوتی یا همان گلوت بسته میشود. بسته شدن موجب حبس شدن نفس و تولید یک صدا میشود. وقتی این حالت به صورت مکرر اتفاق میافتد و حرف زدن فرد را بریده بریده میکند تحت عنوان سکسکه شناخته میشود.
چه زمانی سکسکه کردن خطرناک میشود؟ سکسکه علت و زمینهی ایجاد یک بیماری نیست. به همین دلیل خطرناک نیست و جای نگرانی ندارد. اما به طور طبیعی سکسکه بعد از چند دقیقه از بین میرود. اگر در صورتیکه بعد از گذشت ۲۴ ساعت همچنان ادامه داشته باشد و به انجام اقدامات رفع کننده واکنشی نشان ندهد به آن سکسکه مقاوم گفته میشود. در مواردی هم ممکن است سکسکه بیشتر از یک ماه طول بکشد و با اقدامات خانگی ایمن قابل برطرف شدن نباشد. این شیوهی بروز سکسکه خطرناک است و از احتمال وجود یک مشکل در بدن فرد خبر میدهد که فورا باید نسبت به درمان دارویی و تشخیص دقیق مشکل اقدام نمود.
علت سکسکه چیست؟ در بعضی مواقع پرخوری و پر شدن بیش از حد معده علت بروز سکسکه است و بعد از چند ثانیه یا چند دقیقه با خوردن یک لیوان آب خود بهخود از بین میرود. همچنین نوشیدنیهای الکلی، نوشیدنیهای قندی و قرار گرفتن فرد در موقعیت پر هیجان هم میتواند سبب بروز سکسکه شود. بلعیدن هوا هنگام مکیدن آب نبات یا هنگام آدامس جویدن، همچنین قرار گرفتن فرد در معرض تغییر ناگهانی هوا علتهای دیگری از بروز سکسکه است.
تحریک عصب واگ علت سکسه در ۲۴ ساعت اولیه بروز سکسکه جای ناراحتی وجود ندارد، اما طولانی شدن بیش از آن از وجود یک بیماری یا عارضهی جدی خبر میدهد. آسیب یا تحریک عصب واگ یکی از علتهای سکسکهی طولانی مدت است. درصورتیکه جسمی خارجی وارد گوش شود و با پرده در تماس باشد، تومور یا کیست در گردن فرد وجود داشته باشد یا حتی فرد دچار رفلاکسهای شدید معده به مری باشد، سکسکه به مدت طولانی باقی میماند و باید علت اصلی آن برطرف شود.
آسیب به سیستم عصبی مرکزی علت سکسه با توجه به اینکه سیستم عصبی مرکزی مسئول رفع کردن سکسکه است، آسیب به سیستم عصبی در اثر سانحه یا ضربهی فیزیکی یا عفونتهایی مانند آنسفالیت، بیماری خود ایمن MS، مننژیت هم میتواند سبب اختلال شود.
مصرف برخی داروها علت سکسه داروهای باربیتورانت و استروئیدها
بیماریهای علت سکسکه دیابت، بیماریهای کلیوی، سوءمصرف مواد مخدر و الکل از بیماریهایی است که سبب بروز سکسکهی طولانی مدت میشود
عوارض سکسکه کردن چیست؟ طولانی شدن سکسکه در هر فردی یک عارضهی آزاردهنده و ناراحت کننده است که زندگی فرد درگیر را مختل میکند. تبعات سکسکهی مداوم فقط شامل بعد روانی نیست و غذاخوردن و خوابیدن فرد را هم دربرمیگیرد. عوارض سکسکه شامل موارد زیر است. سکسکه موجب اختلال در صحبت کردن میشود. موجب اختلال در غذا خوردن میشود. سکسکه سبب کاهش سوءتغذیه میشود. فردی که سکسکه مداوم دارد دچار کاهش وزن میشود. یکی دیگر از عوارض سکسکه کم آبی بدن است. موجب آزار روانی فرد درگیر میشود. سبب ایجاد بیخوابی و خستگی میشود.
درمان سکسکه چگونه است؟ مدت زمان بروز سکسکه در روش درمان آن تاثیر دارد. بنابراین اقدامات خانگی برای سکسکه های کوتاه مدت مفید واقع میشود. درصورت عدم درمان با اقدامات خانگی باید از روشهای پزشکی استفاده شود.
راههای درمان خانگی سکسکه نفس کشیدن و بیرون دادن هوا داخل یک کیسهی پلاستیکی یکی اولین اقداماتی است که برای رفع سکسکه انجام میشود. به مدت چند ثانیه هوا را داخل ریهها حبس کنید و سپس رها کنید. تکرار چند مرتبهی این کار باعث میشود سکسکه متوقف شود. یک لیوان آب سرد را به صورت جرعه جرعه نوشیدن موجب قطع سکسکه میشود. قرار دادن نصف قاشق چایخوری شکر پشت زبان روند سکسکه را متوقف میکند. البته این روش به افراد مبتلا به دیابت توصیه نمیشود. یک قالب کوچک یخ را بمکید و بعد آن را ببلعید. با انگشت شست کف دست دیگر را فشار دهید. با احتیاط با استفاده از یک قاشق زبان کوچک را به بالا فشار دهید. با دست روی دیافراگم فشار وارد کنید. برای بند آمدن سکسکه یک قطره سرکه روی زبان خود بچکانید. خوردن یک قاشق غذاخوری عسل یا کرهی بادام زمینی سکسکه را متوقف میکند. البته باید آن را روی زبان قرار دهید تا ذوب شود سپس قورت دهید.
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
عالی
ولی جوری که تستای خوب حمایت میشن😔
آخ آخ اخ
اولین لایک اولین بازدید اولین کامنت
عو🥳🥳🥳
میسی