
سیاره هایی که خیلی شبیه زمین هستند!
اولین سیاره فراخورشیدی در سال ۱۹۹۵ کشف شد و امروز تعداد سیارههای فراخورشیدی کشفشده به بیش از ۵۰۰۰ عدد میرسد. بیش از نیمی از این اکتشافات حاصل دادههای تلسکوپ فضایی کپلر ناسا هستند که در سال ۲۰۰۹ برای بررسی رواج سیارههای قابل سکونت شبیه زمین در کهکشان راه شیری به فضا فرستاده شد. کشف اولین سیاره شبیه زمین همیشه رویای دیرینهی ستارهشناسان بوده است و امروز در میان اکتشافات جدید به دنیاهای سنگی و کوچکی مانند زمین برمیخوریم که در کهکشان راه شیری به وفور یافت میشوند. برای اینکه سیارهای در گروه سیارههای قابل زیست قرار بگیرد باید نسبتا کوچک و البته سنگی باشد و در کمربند حیات ستارهی خود قرار بگیرد. کمربند حیات به موقعیتی از مدار یک ستاره گفته میشود که امکان جاری شدن آب مایع را روی سطح سیاره فراهم میکند. با بهبود فناوریهای تلسکوپی، میتوان به معیارهای دیگری مثل ترکیب جوی سیاره و فعالیت ستارهی والد پی برد. در ادامه به فهرستی از شبیهترین سیارهها به زمین اشاره میکنیم.

تصویرسازی هنری از سیارهی Gliese 667CC سیاره فراخورشیدی گلیز ۶۶۷ سی سی، در فاصلهی ۲۲ سال نوری از زمین قرار دارد و ۴٫۵ برابر سنگینتر از سیارهی ما است. این سیاره مدار ستارهی خود را در ۲۸ روز طی میکند اما ستارهی والد آن از نوع کوتولهی سرخ است که به شکل قابل ملاحظهای سردتر از خورشید است؛ بنابراین این سیاره فراخورشیدی در کمربند حیات ستاره خود قرار دارد با این حال این احتمال هم وجود دارد که شرارههای ستارهای به آن آسیب بزنند.

سیاره kepler 22b در مقایسه با سیاره زمین سیارهی کپلر ۲۲-بی، در فاصلهی ۶۰۰ سال نوری از زمین قرار دارد. این سیاره اولین سیارهی کپلر است که در کمربند حیات ستارهاش کشف شد اما با اندازهی ۲٫۴ برابر زمین، به شکل قابل ملاحظهای بزرگ است. هنوز مشخص نیست که این سیاره، ابرزمینی سنگی است یا سیارهای مایع و گازی

سیارهی Kepler 69C در صورت فلکی دجاجه قرار دارد سیارهی کپلر ۶۹-سی، نزدیک به ۲۷۰۰ سال نوری از زمین فاصله دارد و ۷۰ درصد بزرگتر از زمین است. به همین دلیل پژوهشگرها از ترکیب آن اطمینان ندارند. این سیاره مدار ستارهاش را هر ۲۴۲ روز کامل میکند و موقعیت آن تقریبا مشابه موقعیت سیارهی زهره در منظومهی شمسی است. با این حال ستارهی میزبان این سیاره، ۸۰ درصد خورشید درخشش دارد بنابراین سیاره در کمربند حیات قرار میگیرد

تصویرسازی هنری از سیاره kepler 62f سیارهی کپلر ۶۲-اف، تقریبا ۴۰ درصد بزرگتر از زمین است و در مدار ستارهای سردتر از خورشید قرار دارد. این سیاره مدار ستارهی خود را در ۲۶۷ روز کامل میکند به همین دلیل میتوان گفت در کمربند حیات قرار دارد. با اینکه Kepler 62f نسبت به زمین در فاصلهی نزدیکتری از ستارهی کوتولهی سرخ خود قرار دارد، نور کمتری دریافت میکند. این سیاره در فاصلهی ۱۲۰۰ سال نوری از زمین قرار دارد و به دلیل اندازهی بزرگ احتمالا در گروه سیارههای سنگی اقیانوسی قرار میگیرد.

مقایسه سیاره Kepler 442b با زمین سیاره فراخورشیدی کپلر ۴۴۲-بی، تقریبا ۳۳ درصد بزرگتر از زمین است و مدار ستارهاش را در ۱۱۲ روز کامل میکند. کشف این سیاره که ۱۱۹۴ سال نوری با زمین فاصله دارد در سال ۲۰۱۵ اعلام شد. بر اساس پژوهشی که در سال ۲۰۲۱ در مجلهی Monthly Notices of the Royal Astronomical Society منتشر شد، این سیارهی فراخورشیدی نور کافی را برای حفظ یک زیستکره بزرگ دریافت میکند. پژوهشگرها در بررسی احتمال فتوسنتز در سیارههای مختلف، به این نتیجه رسیدند.
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
هوراا اواین لایک و کامنت :)
عالی بود ، ولی چرا از نکاتی که ما برای زندگی کردن نیاز داریم رو بیشتر زیر سوال نبرده تا بفهمن میشه به طور کامل مطمئن شد که اونجا بشه زندگی کرد ؟!
البته انتظار زیادی از ناسا دیگه نداریم هممون چون خیلی از چیزارو همینجوری پروندشو بسته و چشم پوشی کرده و کلی کار توطئه ی دیگه ،
میدونی چرا ناسا دنبال یک سیاره مثل زمین است؟ چون ممکن است تا چند سال دیگر زمین دیگر قابل سکونت نباشد
درسته ایلان ماسک هم داره مریخ رو رو اماده میکنه