
در اینجا کنی درمورد این اختلای اطلاعات بدست می اوریم
بیماری اختلال شخصیت وابسته یکی از انواع اختلالات شخصیتی است که برخی افراد در طول زندگی خود به آن مبتلا میشوند. این اختلال به این شکل بروز میکند که فرد از نظر عاطفی و احساسی به شدت به شخص دیگری وابسته میشود. این افراد به صورت منفعلانه عمل میکنند و به شدت در تلاشاند تا دیگران را خوشحال و خوشنود کنند. بهترین تعریف از اختلال شخصیت وابسته این است که اختلال شخصیت وابسته با وابستگی افراطی عاطفی و احتیاج به حضور دیگران بروز کرده و زندگی فرد را با چالشهای جدی روبهرو میکند. افرادی که به اختلال شخصیت وابسته مبتلا میشوند به شدت به دیگران محتاجاند و رفتارهای چسبندهای نسبت به اطرافیان خود دارند.
اختلالات شخصیتی از جمله اختلال شخصیت وابسته اگر به کمک یک فرد متخصص تشخیص داده شده و پیگیری شوند، قابل بهبودی و کنترل هستند. اما متاسفانه افراد زیادی نسبت به علایم اختلال شخصیت وابسته بیتوجه هستند و به همین دلیل برای درمان هیچ اقدامی نمیکنند. درمان اختلال شخصیت وابسته به کمک یک روان درمانگر ماهر و باتجربه انجام میگیرد و با پرداخته شدن به ریشه مشکلات و علایم، به سمت کنترل و بهبودی حرکت میکند. از جمله مهمترین درمان برای کاهش علایم شخصیت وابسته روان درمانی است. روان درمانی با پرداختن به ریشههای اختلال و چگونگی شکلگیری آن، رفتهرفته مراجع را با مشکل خود آشنا کرده و توانایی تجزیه و تحلیل شرایط و موقعیت و در نهایت بهبودی را مقابل او قرار میدهد. گاهی برای کاهش شدت علایم اختلال شخصیت وابسته خصوصا استرس و افسردگی، درمانگر تشخیص میدهد که دارو درمانی نیز موثر و مورد نیاز است. فراموش نکنید که تجویز دارو فقط و فقط به دستور روانپزشک متخصص انجام میگیرد و استفاده خودسرانه از داروهای روانشناختی ممنوع است. برای نتیجهبخشی درمان اختلال شخصیت وابسته ضروری است که همه جلسات درمان را به صورت منظم و بدون وقفه شرکت کنید. روان درمانی از جمله درمانهای طولانی مدت به شمار میرود و برای اثربخشی آن نیاز است که صبور باشید و از عجله کردن بپرهیزید.
نا توانی در تصمیم گیری ترس شدید از ترک شدن سلطه پذیری عدم اعتماد به نفس تامین نیاز های دیگران عدم ابراز مخالفت تایید پذیری دیگران عدم مسئولیت پذیری حساسیت نسبت به انتقاد
هر بیماری یا اختلالی با نشانههای خاصی بروز میکند و این علایم و نشانهها به خوبی بیان میکنند که چه نوع اختلالی در حال بروز و ظهور است. اختلال شخصیت وابسته نیز با نشانههایی همراه است که همه یا بخش زیادی از آنها در افراد مبتلا به اختلال بروز میکند. از جمله مهمترین علایم اختلال شخصیت وابسته میتوان به موارد زیر اشاره کرد: ناتوانی در تصمیمگیری اولین و مشخصترین نشانه اختلال شخصیت وابسته ناتوانی در تصمیمگیری و تردید در انتخاب است. فردی که با این نوع اختلال شخصیتی روبهرو است، حتی برای انتخاب فعالیتهای روزمره خود نیز ناتوان است و بدون راهنمایی و یا کمک دیگران قادر به انجام دادن آن نیست. ترس شدید از ترک شدن شاید همه ما در درون از ترک شدن و رها شدن از سمت کسانی که دوستشان داریم بترسیم و دلهره داشته باشیم. اما فردی با علایم اختلال شخصیت وابسته ترس شدید و افراطی را درباره ترک شدن و رها شدن از سوی دیگران تجربه میکند. او دائما نسبت به ترک شدن نگران است و در صورت بروز آن احساس درماندگی زیادی را تجربه میکند. فردی با این اختلال بعد از تمام شدن یک رابطه به سرعت وارد یک رابطه دیگر میشود و از این طریق احساس نیاز و احتیاج خود به دیگران را برطرف میکند.  سلطهپذیری از دیگر علایم اختلال شخصیت وابسته سلطهپذیری زیاد است. افرادی که با این اختلال شخصیتی زندگی میکنند عموما فرمانبردارند و به دلیل وابستگی زیاد به فرد دیگر، خودش را نادیده گرفته خواستههای او را اجرایی میکند. عدم اعتمادبهنفس عدم اعتمادبهنفس یکی دیگر از علایم اختلال شخصیت وابسته است که فرد را در یک بیاعتمادی نسبت به خودش قرار میدهد. این افراد به تواناییهای خود باور ندارند و همیشه تصور میکنند که قادر به انجام کارها به صورت فردی و بدون کمک دیگران نیستند.  تامین نیاز دیگران از جمله علایم اختلال شخصیت وابسته تامین همیشگی نیازهای دیگری است. در واقع این افراد اولویت خود را بر تامین احتیاجات حامی خودشان میگذارند و اغلب نیازمندی و خواسته خود را نادیده میگیرند. عدم ابراز مخالفت افرادی که اختلال شخصیت وابسته دارند در ابراز مخالف خود با دیگران به شدت دچار مشکل هستند. از آنجایی که این افراد سلطهپذیر و وابستهاند، نمیتوانند به راحتی مخالفت خودشان را ابراز کنند.  تاییدپذیری دیگران تاییدپذیری و دریافت تایید دیگران در زندگی افرادی با علایم اختلال شخصیت وابسته جایگاه زیادی دارد. به صورتی که آنها در فعالیتهای ساده خود مانند غذا خوردن، خرید تیشرت معمولی و ... به دنبال تایید و پذیرش از سوی افراد دیگرند. عدم مسئولیتپذیری از دیگر ویژگیها و علایم اختلال شخصیت وابسته عدم مسئولیتپذیری است. این افراد به بهانههای مختلف مسئولیت کارهای خود را به گردن دیگران میاندازند و از دیگران میخواهند که کارهایشان را انجام دهند. حساسیت نسبت به انتقاد یکی دیگر از علایم اختلال شخصیت حساسیت شدید فرد نسبت به انتقاد است. این افراد در مواجهه با انتقاد به شدت آشفته میشوند و تحملپذیری پایینی نسبت به آن دارند. 
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!