
نمیدونم....
ماشاءاللهخان در بارگاه هارونالرشید ماشاءاللهخان در بارگاه هارونالرشید نویسنده: ایرج پزشکزاد این کتاب از ایرج پزشکزاد هم مانند دایی جان ناپلئون سالها در ایران چاپ نمیشد. اولین چاپ آن بر میگردد به سال ۱۳۳۷ و جدیدترین چاپ آن پس از سالها در مرداد ۱۳۹۹ است. هنوز از اینکه این کتاب دستخوش سانسور شده یا نه، اطلاعی نداریم. اما نکته مهم این است که این نسخه تنها نسخه قانونی این کتاب است و حق تالیف آن به ایرج پزشکزاد پرداخت میشود. این کتاب ماجرای ماشالله خان دربان بانک است که اهل مطالعه کتابهای تاریخی است. به خاطر علاقه و اشتیاق زیادی که به این کتابها و به خصوص دوره تاریخی خلافت هارونالرشید دارد، آرزو میکند در این دوره زندگی کند. برای همین روزی پیش مرتاضی هندی میرود تا او را به این دوران منتقل کند و مرتاض هم همین کار را میکند…
موشها و آدمها موشها و آدمها نویسنده: جان اشتاینبک مترجم: سروش حبیبی نشر ماهی خواندن کتابهایی که جوایز معتبر جهانی گرفتهاند، انتخاب خوبی است. کتاب «موشها و آدمها» که جایزه نوبل ادبیات را از آن خود کرده است، یکی از همین کتابهاست. «جان اشتاینبک» نویسندهی شناختهشده آمریکایی در این کتاب به سراغ دنیای آدمها رفته است و با روایت آرزوهای آنها، در قالب این داستان به مامنی میپردازد که افراد از تنهایی به آن پناه بردهاند؛ یعنی همان آرزوهایشان. او بهخوبی توانسته از پس پرداختن به ماهیت رویا و توانایی نیروهای بیرونی و دیگر اتفاقات در جلوگیری از رسیدن آدمی به رویاهایش بربیاید و زندگی، مشغولیات و تمنیات طبقه کارگر را به بهترین نحو در میان آنها بگنجاند. او با روایت زندگی دو کارگر و تصویر آرزوی آنها برای خرید یک مزرعه و در پی آن مستقل شدن و ایجاد تغییر در زندگی خود، قالب داستانی این کتاب را پیش برده است و در چهارچوب یک داستان ساده، نهتنها از قدرت رویا سخن میگوید که تلاش دارد به مفهوم پاینده بودن این عنصر در ذهن آدمی نیز اشاره داشته باشد.
دو قرن سکوت دو قرن سکوت نویسنده: عبدالحسین زرینکوب انتشارات سخن کتاب دو قرن سکوت اثری بزرگ و ارزشمند از استاد عبدالحسین زرینکوب است. این کتاب درباره سرگذشت ایران در دو قرن پس از حملهی اعراب به ایران و ورود اسلام به سرزمین ماست. در این کتتاب زرینکوب سعی کرده رویدادهای تاریخی مختلف را بررسی کند. درباره این برهه حساس تاریخی عموم نویسندگان سکوت کردهاند و یا نگاهی اجمالی به این دوره داشتهاند. اما این دوره از اهمیت بسیاری برخوردار است، چرا که سنگبنای روند تاریخی جدیدی در سرزمین ما شده است. این کتاب پس از انتشار ماجراهای بسیاری را پشت سر گذاشته است. تا مدتها دو قرن سکوت جزو کتاب های ممنوعه بوده و نسخهی افست آن در خیابانها به فروش میرسید. اما این روزها مجددا منتشر شده است. در یادداشت «معرفی و بررسی کتاب دو قرن سکوت» سرگذشت این کتاب و بخشی از ماجراهای آن را گفتهایم. پیشنهاد میکنیم این یادداشت را هم بخوانید.
مزرعهی حیوانات مزرعهی حیوانات نویسنده: جورج اورول مترجم: احمد کساییپور نشر ماهی بیشتر ما کتاب قلعه حیوانات را با این جملهی معروفش به یاد میآوریم: «همه حیوانات برابرند اما بعضی برابرترند». «جرج اورول» در این کتاب با زبانی نمادین به بیانی توصیفی از جامعه میپردازد. خصوصیاتی که در این نمادها قابل دریافت هستند میتوانند برای هر جامعهای صدق کنند و همین امر داستان را بهشدت باورپذیر کرده و نظر طرفداران زیادی را به خود جلب کرده است. نویسنده جامعهای از حیوانات را به تصویر کشیده که با تصویری از یک جامعه آرمانی و با ترسیم یک هدف غایی به پا خاسته و جنبشی جمعی را آغاز میکنند. در میانههای راه اما اتفاقهایی پیش پای این جنبش قرار میگیرد که آن را از مسیر اصلی خود خارج میکند و این امر تا بدان جا پیش میرود که بهتدریج چیزی از آن ایدهآلِ نابِ ترسیمشده، باقی نخواهد ماند. روایت قلعه حیوانات بهقدری ملموس است و نمادها چنان قابلتشخیص هستند که کتاب در ترجمههای مختلف خود نیز موفق بوده و خوانندگان و طرفداران زیادی برای خود پیداکرده است.
آلیس در سرزمین عجایب در این کتاب ما با داستانی خیالی مواجهیم. آلیس در پی یک بازیگوشی بچهگانه وارد دنیایی در زیرِ زمین میشود. دنیایی فانتزی که در آن اتفاقاتی خارج از قاعده و قانون دنیای معمول در جریان است. نویسنده در این کتاب نه در پی یک داستانگویی صرف که دنبال خلق دنیایی پرهیجان و اسرارآمیز برای کودکان بوده است. خیالپردازی نامحدودی که در خلق این اثر به کار گرفتهشده باعث جذب مخاطبانی از دیگر ردههای سنی شد و درنتیجه کتاب با استقبالی بینظیر از سوی مخاطبان مواجه شده است. همین موضوع سبب شد تا برداشتهای متفاوتی نیز از آن، در دنیای تصویر و حتی در دیگر هنرها پدید آید. این داستان به زبانهای مختلفی در دنیا ترجمهشده است و میتوان گفت از شناختهشدهترین آثار جهان است. بخشی از آلیس در سرزمین عجایب را بشنوید.
دایی جان ناپلئون نویسنده: ایرج پزشکزاد فرهنگ معاصر ایرج پزشکزاد با هنرمندی تمام توانسته با خلق شخصیتهایی که نماینده مردم مختلف جامعه از طبقات اجتماعی متفاوت هستند، داستانی جذاب خلق کند. شخصیتپردازیهای درست و دقیق و ساختار صحیح نوشتار سبب شد تا داستان باورپذیر و دلنشین بنماید. قلم روان پزشکزاد و بیان سادهای که برای روایت خود انتخاب کرده تاثیری انکارناپذیر بر موفقیت این اثر داشته است. این کتاب پایهی یک مجموعه تلویزیونی به همین نام و به کارگردانی ناصر تقوایی شد که این اثر هم طرفداران بسیاری داشته و دارد. اصول یادشده در موفقیت کتاب در کنار توانمندی کارگردان، نقش مهمی در تاثیرگذاری این سریال داشتهاند و همین امر سبب شد تا نظر جمع زیادی از مخاطبان به آن جلب شود. نویسنده پزشکزاد در کتاب «دایی جان ناپلئون» ضمن تصویرسازی نقادانه از جامعه ایرانی بهخوبی توانسته انعطاف و شادابی آن را نیز نشان دهد. این کتاب تا سالها پس از انقلاب جزو کتاب های ممنوعه بود.
ترس و لرز دکتر غلامحسین ساعدی نامی آشنا در حوزه رمان و نمایشنامهنویسی است. کتاب «ترسولرز» از این نویسندهی معاصر در سال ۱۳۴۷ به چاپ رسیده، مدتی در فهرست کتاب های ممنوعه بوده و پسازآن بارها تجدید چاپ شده است. ساعدی در این اثر خود با هنرمندی تمام بستری خیالی برای روایتش خلق کرده است. او کلیدواژههای آشنایی به ما میدهد گویی روایت در ایران و در منطقهای در جنوب کشور اتفاق افتاده است اما درعینحال خبری از دیگر المانهای مرتبط با بوم مانند کلمات مرسوم در لهجه افراد و یا مکانها نیست. او در این روایت توانسته به القای مفهوم ترسی که در عدم آگاهی رخنه کرده و آدمی را هرلحظه تحتفشار بیشتری میگذارد، بپردازد. ساعدی در این کتاب با پرداختن به ترس برآمده از وهمی غریب، تلاش کرده به قدرت و تاثیرگذاری «افکار» پرداخته و برتری توان «فکر» و «اندیشه» بر توان «شخص» را مدنظر قرار دهد. نویسنده بهخوبی توانسته قدرت وهم خواننده را هوشیار و فعال نگهداشته و به مدد آن ماجراهای داستان خود را پیش ببرد. در این روند ساعدی تلاش کرده برداشت شخصی خود بهعنوان نویسنده را از روند ماجرا دور نگهداشته و داستان را بر پایه بستر روایی تعریفشده پیش برد. او خواننده را در متن داستان درگیر کرده و او را وادار به تفکر در باب چرایی رخ دادن اتفاقات مختلف داستان میکند. خواننده در این حالت با بهرهگیری از توان ذهنی و قدرت تحلیل خود به نتیجه درستی در حوزه رخدادهای واقعشده میرسد و یا همچون قهرمانان داستان در هالهای از ترس فرو میرود
خب دوستان تا تست بعدی بای عشقمین دوستون دارن
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
بکمیـدم`
اگهمایـلیبهتـستآخـرمسربزن،ممنـونت.
های آجی میشی؟
کتاب های خوبی معرفی کردی ولی هیچ کدوم ممنوع نیستن. البته اگر بودن هم اینجا نباید معرفی بشن 👍🌹
ببخشید اشتباه از من بود 🙏🏻❤️
ایرج پزشکزاد که همین پارسال مرد. :/
عه :_)
چرا من خیلی ترجمه هاشو دوست داشتم....... :)
کلی هم تو اخبار پخش شد که.
ارع خب ولی کتابش ممنوعس
تستت عالی بود ♡
باید ویژه بشه
تنک ایشالله به ممد میگم ویژه کنه دوبرابرش سرخودت در میاد