
.... تو این پست با سازه ی اتومیوم آشنا می شیم ....

ساختمان اتمیوم، بروکسل بلژیک از عجیب ترین سازه های معماری دنیا بنای اتمیوم (Atomium) با الهام از ساختار فیزیکی اتم بر اساس طرحی از مهندس آندره واترکین و با معماری آندره پولاک و ژان پولاک ساخته شده اتمیوم یکی از طرحهایی بود که برای برگزاری نمایشگاه بینالمللی بروکسل در سال ۱۹۵۸ ساخته شد این سازه انتخاب شده بود تا اشتیاق جامعه بشری به تحولات عصر اتم را نشان بده؛ سازهای با ۹ گوی بههممتصل که روکش فولادی ضدزنگ داره و ۶ عدد از اونها در دسترس بازدیدکنندگان قرار دارن.

این اثر برجستۀ مهندسی ویژگیهای متمایزی داره؛ مثلا سریعترین آسانسور با سرعت ۵ متر در ثانیه تو این ساختمان قرار داره. همین ویژگیها باعث شده تا بر خلاف برنامهریزی اولیه، این بنا هنوز بهعنوان موزه به کار خود ادامه بده ( البته اولاش قرار بود تا آخر نمایشگاه و فقط ۶ ماه دایر باشه)

این سازه به راحتی از مسافت دور قابل تشخیص دادنه این سازه ارتفاعی به اندازه ۱۰۲ متر و وزنی حدود ۲۴۰۰ تن داره. این شاهکار انسانی، بیانگر دغدغه های انسان دهه ۱۹۵۰ میلادیه، وقتی که دانشمندان به این کشف مهم نایل شدن که اتم یک شکلی از انرژیه که هیچ وقت به پایان نمی رسه و به طریق اولی سمبل مدرنیته محسوب می شه

این اثر هنریو که معماری به نام آندره واترکین خلق کرده، شامل یک کره مرکزی و هشت کره دیگه تو اطراف اونه و تو فاصله های متفاوته هر کره ایی به وسیله رشته هایی لوله ایی به بقیه کره ها متصله و هر یک از این کره ها بر روی سه ستون استوار هستن. نکته جالبش اینه که بعضی ها فکر می کنن که تعداد این کره ها مجموعا ۸ عدد می شن دال بر وجود ۹ استان کشور بلژیک در زمان ساخت این سازه . این کره های کریستال آهن که ۱۶۵ میلیارد بار بزرگتر از اتم های اولیه آهن می باشن، پوششی آلومینیومی دارن چراکه آلومینیم ماندگاری بیشتری در محیط در برابر زنگ زدگی و خورگی داره. در ضمن، قیمت کمتری داره که برای سازه ایی که از ابتدا قرار بوده موقتی باشد موضوع عجیبی به نظر نمی یاد. هرچند، در بازسازی که در مقیاس بزگتری پنجاه سال بعد از ساخت اون انجام شد پوشش الومینیومی با فولاد ضد زنگ که به اینوکس معروفه جایگزین ماده مورد استفاده قبلی شد.
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
چقد خوشگله❤️❤️❤️❤️❤️
آره خیلی ✨️🤍