
کوررنگی از جمله بیماری هایی است که عصب و شبکیه چشم را مختل می کند،در این مطلب با کوررنگی و شرایط آن آشنا می شویم.
کوررنگی یکی از بیماری هایی است که فرد در آن نمی تواند به خوبی رنگ ها را تشخیص بدهد یا رنگ هایی مانند سبز و قرمز را به رنگ خاکستری می بیند،کوررنگی می تواند هم به صورت ارثی باشد و هم نباشد.
چشم هر شخص سلول های عصبی مخروطی شکل دارد که فرد با کمک آن ها می تواند رنگ ها را تشخیص دهد اما در افراد کوررنگ این سلول ها،بدون رنگدانه (ملانین)هایی هستند که باعث دیدن رنگ ها می شود.
نوع اول:تک رنگ بینی در صورتی که افراد قادر به تشخیص هیچ رنگی نباشند، و در واقع این اتفاق نادر در اثر کار نکردن هیچ کدام از سلولهای مخروطی و میله ای شبکیه خواهد افتاد. که به نام تک رنگ بینی یا کوررنگی کامل شناخته میشود.(فرد نمی تواند هیچ رنگی را ببیند)
نوع دوم:دورنگ بینی در صورت اختلال در یکی از سه نوع سلول مخروطی دو رنگ بینی اتفاق خواهد افتاد که خود دو رنگ بینی شامل سه نوع سبزکوری، سرخ کوری و آبی کوری میباشد. در ادامه به بررسی هر کدام از این نوعها خواهیم پرداخت. نوع سوم(زیر شاخه نوع دوم):سبزکوری در این نوع از دورنگ بینی افراد قادر به تشخیص رنگ سبز از سرخ و زرد نخواهند بود. نوع چهارم(زیر شاخه نوع دوم):سرخ کوری این اختلال موجب تشخیص ندادن رنگ سرخ از سبز و زرد خواهد شد. نوع پنجم(زیر شاخه نوع دوم):آبی کوری این نوع از دو رنگ بینی نادر بوده و موجب اختلال در تمایز مابین رنگ سبز و آبی توسط افراد خواهد شد برخی از افراد هم از یک سری تکنیکها مانند به خاطر سپردن ترتیب اشیاء رنگی، برچسبگذاری مواد رنگی، برنامههای تلفن و دستگاههای دیجیتال برای شناسایی رنگها استفاده خواهند کرد.
نوع ششم:سه رنگ بینی ناهنجار این اختلال به موجب تغییر تحریک پذیری هر سه نوع سلول مخروطی اتفاق خواهد افتاد. سه رنگ بینی نامناسب خود دارای سه نوع نادرست بینی رنگ سرخ، نادرست بینی رنگ سبز و نادرست بینی رنگ آبی است، که در نادرست بینی رنگ سرخ افراد قادر به پردازش رنگ قرمز نبوده، در نادرست بینی رنگ سبز افراد قادر به پردازش رنگ سبز نبوده و در نادرست بینی رنگ آبی نیز افراد رنگ آبی را نمیتوانند به درستی پردازش کنند
نحوه تشخیص کوررنگی: ابتدا بهترین متخصص چشم توسط تصاویر ویژه طراحی شده شامل نقاط رنگی و اعداد و اشکال به نام تست رنگ ایشی هارا چشمهای شما را معاینه خواهد کرد. همچنین از تستهای نابههنجاریسنج ادراک رنگ و تست رنگ سودوایزووکروماتیک و تست صدسایهی رنگی فرانسورث نیز ممکن است برای تشخیص کوررنگی استفاده شود. اما رایجترین و دقیق ترین تست تشخیص کوررنگی همان آزمون ایشیهارا است، که فرد مبتلا به کوررنگی در تشخیص عددها و اشکال و همینطور رنگها ناتوان خواهد بود!
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
عالی بود
سپاسگزارم
عالی
متشکرم