
در این پست با تاریخچه و مخترع نون خامه ای ، شیرینی محبوب آشنا شوید

نون خامه ای 500 ساله که اختراع شده و مخترع نون خامه ای ملکه فرانسه بوده اولین نون خامه ای دنیا تو قرن شونزدهم میلادی و تو روز عروسی پادشاه فرانسه اختراع شده اولین بار نون خامه ای رو ملکه فرانسه یعنی خانم Catherine de Medici اختراع می کنه یه خانوم اصیل زاده ایتالیایی برای ازدواج با پادشاه فرانسه ، شاه هنری دوم به عنوان هدیه مراسم عروسیشون این شیرینی رو میپزه

(تصویر ملکه ی فرانسه) جالبه بدونید این ملکه فقط 14 سالش بوده که ازدواج کرده و تو دوران ملکه بودنش خونین ترین جنگ های مذهبی مسیحی قرون وسطا تو فرانسه رخ داده. تو قرن هفدهم میلادی یه قناد فرانسوی آقای Marie Antoine Carême برجی از نون خامه ای های کوچیک درست میکنه و انقدر تو فرانسه محبوب میشه که تبدیل به کیک عروسی هاشون میشه. توی ایران هم اولین نون خامه ای فروشی ، 90 سال پیش توی تهران بوده که قنادی بهار میدون بهارستان و قنادی سینا تو میدون انقلاب تهران بودن.

(عکس شاه هنری دوم فرانسه) از سال 1851 میلادی نون خامه ای تو منوی رستوران های آمریکایی اضافه شد و بعدشم تو همه جهان فراگیر شد. رکورد بزرگترین نون خامه ای دنیا 56 کیلوگرمه که تو 11 آگوست سال 2011 میلادی تو نمایشگاه ایالت ویسکانسین توسط دیو اشمیت این رکورد ثبت شد.

توی قرن 16 میلادی خانم کاترین دی مدیچی با شاه هنری دوم پادشاه فرانسه ازدواج کرد و سر آشپزهای خوشو از جمله نونوای ایتالیایی الاصل به نام پانتانلی رو به فرانسه برد و اونجا بود که اولین بار نون خامه ای برای درباریان پخته شد

یه قناد فرانسوی به اسم انتونین کرمه تو قرن 17 میلادی با همین روش برجی از نون خامه ای کوچیک اختراع کرد و انقدر محبوب شد که به انتخاب فرانسوی ها به کیک عروسی هاشون تبدیل شد. اسم نون خامه ای در فرانسه profiterole یا profitrolle یا prophitrole می باشد. در آمریکا اسمش cream puff می باشد. در ایتالیا chou à la crème نامیده می شود. A can also be called a profiterole or a .

(عکس مراسم ازدواج پادشاه فرانسه و ملکه فرانسه) سرآشپز دربار کاترین دو مدیچی (Catherine de Medici) زن اصیل زاده ایتالیایی از خانواده مدیچی های ایتالیا ، خمیر اولیه شیرینی خامه ای را برای مراسم ازدواج او با پادشاه فرانسه هنری دوم ( Henry II ) حدود سال 1547 ابداع کرد و از این نقطه بود که شیرینی خامه ای با دستور پخت اولیه اش به فرانسه پا نهاد. نویسنده ی فرانسوی فرانسیس ربلیس۱۴۹۴-۱۵۳۳ در کتاب خود به نام گارگانتوا به آن اشاره کرده است. این شیرینی در ابتدا در ایتالیا با بافتی بیشتر شبیه به نان تهیه شد.

در قرن ۱۶ میلادی کاترین دی مدینی با شاه هنری دوم فرانسه ازدواج کرد و سرآشپزهای ایتالیای را با خود به فرانسه برد و آن ها نان خامه ای را برای درباریان پختند. سرآشپز عالیقدر ، آنتونین کرمه (۱۷۸۴-۱۸۳۳) کسی بود که به واقع باعث شهرت نان خامه ای شد او صنعت شیرینی را وارد سطح کاملا جدیدی کرد. اون نانی تهیه کرد که درون آن را با خامه پر می کردند و به کارامل گرم آغشته می شد این خوراکی مورد تایید و تحسین هرکسی که آن را می چشید قرار می گرفت. او بدین ترتیب کروکمبو ، برجی از نان خامه ای را اختراع کرد.

این شیرینی خیلی زود شهرت پیدا کرد و به انتخاب فرانسوی ها به کیک عروسی تبدیل شد ، فرانسه جایی است که هنوز هم این شیرینی محبوبیت خود را دارد. اولین بار توسط کاترین دی مدینی همسر هنری دوم فرانسه به این کشور معرفی شد ، او از شهر توسکانی چندین دستور تهیه مثل دستور تهیه خمیر و نان خامه ای را به فرانسه آورد. کلمه ی نان خامه ای ( که به صورت های مختلفی مثل prophitrole، profitrolle، profiterole هم نوشته می شود) از قرن 16 میلادی در انگلیسی وجود داشته است. معنی اصلی آن هم در انگلیسی و هم در فرانسه مشخص نیست. بعدها گفته شد این کلمه به معنای نوعی رول خمیری پخته شده زیر خاکستر است. نان خامه ای از سال ۱۸۵۱ در منوی رستوران های آمریکایی ظاهر شد. رکورد بزرگترین نان خامه ای متعلق به یک نان خامه ای ۵۶ کیلوگرمی است این نان خامه ای در ۱۱ آگوست سال ۲۰۱۱ در نمایشگاه ایالت ویسکانسین توسط دیو اشمیت و تیمش تهیه شد. نمایشگاه ویسکانسین به خاطر بخش پخت لبنی که از سال ۱۹۲۴ شروع به تولید نان خامه ای کرد معروف است. قنادی های ایران نون خامه را برای سرو درون یخچال صنعتی در کنار یخچال نوشابه قرار می دهند و برای پخت نان از تجهیزات آشپزخانه صنعتی و گرمکن غذا استفاده می نمایند.
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
چه تصاویر قشنگی داشت😭💕
اره نوستالژی بود 😅
جالب و باحال بود
ممنون
فرصت؟!