اینجا ما به شما انواع اکواریومی رو معرفی میکنیم پس با ما همراه باشید

دانیوی گورخری بالهبلند با نام علمی «Danio rerio» عضوی از خانواده و تیره کپورماهیان است که حداکثر ۵ سال زنده میماند و طولش به ۷٫۵ سانتیمتر میرسد. آبی، بنفش، سفید و زرد رنگهای مختلف دانیوی گورخری بالهبلندند. این ماهی که بومی رودخانه گنگ در شرق هندوستان است، آکواریومی را دوست دارد که در آن گیاهان فراوانی کاشته شود و فضایی باز و بزرگ برای شناکردن داشته باشد. ماهی دانیوی گورخری بالهبلند معمولا طبیعتی آرام و صلحطلب دارد، بنابراین بهتر است این ماهی را با ماهیهای آرام و صلحطلب دیگر در دستههایی کوچک نگهداری کنید. این ماهی همهچیزخوار است و برای تغذیهاش میتوان از هر چیزی مانند غذای ماهی پولکی (غذای ماهیای که بهصورت خشک و بهشکل ورقههای نازک تولید میشود) یا غذای ماهی یخزده یا موادغذایی دیگر استفاده کرد. معمولا دانیوی گورخری بالهبلند نر و ماده ظاهری متفاوت دارند. نرها در مقایسه با مادهها شکل کشیدهتری دارند، اما شکم مادهها برجستهتر است.

ماهی جک دمپسی با نام علمی «Rocio octofasciata» یکی از پرطرفدارترین ماهی های آکواریومی است و ظاهری جالب و زیبا و رفتارهایی جذاب دارد. این ماهی از خانواده سیکلیدها (cichlid) است. طول عمر جک دمپسی ۵ تا ۷ سال است و تا ۲۰ سانتیمتر رشد میکند. این ماهی بومی گواتمالا و هندوراس است. جک دمپسی از ماهیهای قلمروطلب است و مانند جک دمپسی، مشتزن معروف دهه ۱۹۲۰، خصوصیات ظاهری برجستهای دارد. این ویژگیها ممکن است برای آکواریوم مخرب باشد، بنابراین بهتر است که مکانهای زیادی را برای مخفیشدن در آکواریوم ایجاد کنید. برای این کار میتوانید کوزهای سفالی یا ساختاری غارمانند را در کناره آکواریوم یا هر جای دیگری که ماهی دوست دارد و برای او مناسب است قرار دهید. این ماهی خوشخوراک معمولا غذای ماهی پولکی، غذاهای گیاهی و انواع گوناگونی از جانداران مانند کرمها، حشرات، سختپوستان و سایر ماهیان را میخورد.

این ماهی آب شیرین کوچک آکواریومی با نام علمی «Paracheirodon innesi» بهدلیل رنگهای خیرهکننده و رفتارهای پرانرژی خود مشهور شده است. تترای نئون یکی از پرطرفدارترین ماهی های آکواریومی در میان کسانی است که به پرورش و نگهداری ماهی علاقه دارند. نگهداری از تترای نئون آسان است و معمولا این ماهی یکی از نخستین ماهیهایی است که به آکواریومداران و ماهیدوستان تازهکار توصیه میشود. تترای نئون بومی آمریکای جنوبی است و به خانواده کاراسینها تعلق دارد. بهتر است که این ماهی صلحطلب و اجتماعی در دستهای کوچک با ۳ تا ۵ ماهی قرار بگیرد. اندازه این ماهی ۲٫۵ تا ۷ سانتیمتر است و میتواند تا ۱۰ سال زنده بماند. این جانور همهچیزخوار از مواد غذایی مختلفی مانند کرم، میگو، میگوی آبشور یا آرتمیا (brine shrimp)، حشرات و همچنین گیاهان تغذیه میکند.

بسیاری از افراد تازهکار این ماهی زیبا و رنگارنگ را بهدلیل آنکه بیدردسر است انتخاب میکنند. آکواریوم این ماهی حتی به فیلتر و بخاری نیز نیاز ندارد. نگهداری از این ماهی زیبا آسان است و میتوان آن را در آکواریومهای کوچک همراه سایر گونههای ماهیان نگهداری کرد. ماهی جنگجوی سیامی از خانواده گورامی (Gourami) و بهشدت قلمروطلب است. ماهیهای جنگجو با نام علمی «Bettasplendens» معمولا ۲ تا ۳ سال عمر میکنند. البته در برخی موارد میتوان طول عمر آنها را افزایش داد. این ماهی تا ۷٫۵ سانتیمتر رشد میکند. البته رژیم غذایی این ماهی باید متنوع و سرشار از پروتئین و فیبر باشد. برای تغذیه ماهی جنگجوی سیامی میتوانیم از میگوی آبشور یا آرتمیا، کرم خونیِ (bloodworm) خشکشده یا دافنی (daphnia) استفاده کنیم. ماهیهای جنگجوی نر میتوانند به یکدیگر آسیب بزنند، بنابراین در هر مخزن آب فقط باید یک ماهی نر جنگجو داشته باشیم.

دیسکاس با نام علمی «Symphysodon aequifasciatus» ماهی بسیار خوشنام، قوی و اجتماعی از خانواده سیکلیدها (Cichlidae) است و پادشاه مخازن آب شیرین نامیده میشود. این ماهی زیبا و ظریف که یکی از پرطرفدارترین ماهی های آکواریومی به حساب میآید، به مخزنی با ظرفیت دستکم ۲۵ گالن (۹۵ لیتر) نیاز دارد. دیسکاس میتواند حداکثر ۲۵ سانتیمتر رشد کند و عمرش ۱۰ سال و حتی بیشتر است. هیجانانگیزترین نکته درباره ماهی دیسکاس این است که این ماهی آکواریوم آب شیرین با نشاندادن حالات و خلقوخوها و شخصیتهای مختلف خود با شما ارتباط برقرار میکند و حتی به حرکات شما نیز توجه میکند. بعضیها عقیده دارند که ماهی دیسکاس برای افراد تازهکار مناسب نیست، ولی اگر رفتارها و شرایط محیط زندگی این ماهی را کاملا بشناسید، خرید و نگهداری آن سرمایه گذاری پرهزینهای نخواهد بود. ماهی دیسکاس در آکواریوم به رژیمی غذایی با پروتئین زیاد نیاز دارد و برای تغذیهاش میتوان از غذای ماهی پولکی، کرم خونی، غذای ماهی گلولهای (pellets)، گوشت قلب گاو و کرمهای سیاه استفاده کرد.
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
پست عالی بود ولی موضوعات جذابتری هم هست که میتونی بری سراغشون