در این مطلب با تمرین هایی برای زندگی بهتر آشنا میشوید؛ بنابراین پیشنهاد میشه تا آخر این مطلب را بخوانید.
خیلی ها فکر میکنند که موفقیت آدمها به هوش آنها بستگی دارد. خیلی ها هم فکر میکنند فقط تلاش و پشتکار تعیین کننده ی موفقیت است. احتمالا شما هم نمیدانید مهارت های دیگری هستند که نقش خیلی مهم تری در موفقیت دارند. منظور در واقع مهارت های انجام کار است.
تحقیقات نشان داده که بچههایی که بستر می توانند منتظر نوبتشان بمانند، به راحتی حواسشان پرت نمی شود، پشتکار بیشتری در انجام کارهایشان دارند و کمتر به شکل تکانه ای (رفتارهای ناگهانی) و ناگهانی تصمیم میگیرند و کمتر تصمیم های خطرناک میگیرند. این بچها وقتی به ۳۰ سالگی می رسند، هم جسمی و هم روانی سالم تر هستند. در آمد بالاتری دارند و کمتر دچار مشکلات قانونی می شوند.
همین صبر و طاقت بیشتر داشتن، کنترل تصمیم ها و رفتارهای ناگهانی، انعطاف پذیر بودن و توانایی تغییر فکر و نظر، وقتی که شرایط تغییر میکند و البته توانایی پردازش اطلاعات در ذهن، مهارت های کارکرد اجرایی می شود. اما اگر مهارت کارکرد خوبی نداشته باشیم چه؟ خبر خوب اینکه میتوانید این مهارت ها را در خودتان تقویت کنید.
اول: ورزش را به برنامه ی زندگی تان اضافه کنید. به خصوص ورزش های که قانونمند هستند. مثل والیبال یا بسکتبال و فوتبال. بازی هوایی که در آن باید به شکل کنترل شده و طبق قانون ورزش حرکت کرد.
دوم: سعی کنید در کارهای روزمره ی خانواده شریک باشید. مثلا فهرست خرید را بنویسید و در فروشگاه فقط بر اساس آن خرید کنید و خودتان را در خرید موارد خارج از فهرست کنترل کنید. حواستان به زمان خرید باشد که به موقع تمام شود.
سوم: برای کارهایتان فهرست بنویسید. فهرستی که به ترتیب ضرورت انجام کارها مرتب شده باشد. مثلا کارهایی که صبح باید قبل از سر کار یا مدرسه رفتن انجام بدهید یا بعد از ظهر که برگشتید و یا شب قبل از خواب. یادتان باشد این مهارتها یک روزه به وجود نمی آید. خود این هم تمرین صبر هست. فهرست کارهای روزانه و هفتگی را جایی که ببینید، نصب کنید و از روی آن کارهایتان را انجام بدهید که به ترتیب انجام دادن کارها و جا نینداختن آنها برایتان مهلت شود. وقتی فهرست. داشته باشید کمتر احتمال دارد که با تصمیم های ناگهانی کلا برنامه تان را به هم بزنید یا کارهای اصلی تان یادتان برود.
چهارم: بازی کنید. بازی های زیادی که مهارت هایتان را تقویت میکند. مثل بازی برج (جنگا:برای این بازی یا آجرک های چوبی ستون میسازیم. بازیکن ها به نوبت قطعه های برج را بیرون میکشند. باید دقت کنند که برج فرو نریزد.)، سودوکو، شطرنج، جورچین (پازل) و... در این بازی ها قبل از هر حرکت باید فکر کنید و نتیجه حرکتتان را ارزیابی کنید و بعد تصمیم بگیرید. نباید تقلب یا جرزنی کنید و باید صبر کنید تا نوبتتان برسد. نباید ناگهانی رفتار کنید و نباید وقتی نتیجه مطابق میل تان نبود، بازی را به هم بزنید.
پنجم: بازی های رایانه ای سرگرم هستند که به تقویت مهارت کنترل و تصمیم گیری و آینده نگری کمک میکنند. پس یه جای بازی های خشن که فایده ای جز به هم ریختن اعصاب آدم و ایجاد خشونت ندارن، به سراغ بازی های سرعتی - کنترلی و بازی های معمایی بروید. البته یادتان باشد استفاده ی زیاد از رایانه موجب اعتیاد به آن و مشکلاتی می باشد.
آدمهایی که این مهارت ها را دارند، اغلب از پس مسئولیت های بیشتر و سنگین تری برمی آیند و در کارهای دشوار و مهم موفق تر هستند.این آدمها تمرکزشان را به سادگی از دست نمی دهند و میتوانند اوضاع را هر چقدر هم که شلوغ باشد، با کمک شیوه های برنامه ریزی که یاد گرفته اند، کنترل کنند.
آدمهایی که این مهارت ها را دارند، اغلب از پس مسئولیت های بیشتر و سنگین تری برمی آیند و در کارهای دشوار و مهم موفق تر هستند.این آدمها تمرکزشان را به سادگی از دست نمی دهند و میتوانند اوضاع را هر چقدر هم که شلوغ باشد، با کمک شیوه های برنامه ریزی که یاد گرفته اند، کنترل کنند.
.....
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
نظرات بازدیدکنندگان (0)