
در این تست میخوایم بیشتر با انرژی های نوین یا تجدید پذیر آشنا بشیم

انرژی نوین چیست؟⚙♻️ انرژی نو یا انرژی جایگزین به آن دسته از انرژیها گفته میشود که برای تولیدشان از منابع بدون کربن استفاده میگردد؛ مانند انرژی خورشیدی، انرژی بادی، انرژی دریایی، زمین گرمایی، نیروگاههای آبی و کربن خنثی مانند زیست توده. از هیدروژن نیز که در پیلهای هیدروژنی قادر به ذخیره انرژی است، به عنوان انرژی نو نام برده میشود🌤

از نیروگاه های واقع در ایران میتوان به: سد کرخه نیروگاه برق ابی واقع در اندیشمک با ظرفیت ۴۰۰ مگاوات نیروگاه هسته ای ایران هرمز واقع در سیریک با ظرفیت ۴۸۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی ابهر واقع در زنجان با ظرفیت ۷ مگاوات نیروگاه بادی منجیل واقع در گیلان با ظرفیت ۹۰ مگاوات
کشور برزیل یکی از کشورهایی است که پروژههای بزرگی برای استفاده از انرژیهای نو (انرژیهای تجدیدپذیر) انجام میدهد. ۱۸٪ از کل مصرف سوخت اتومبیلهای برزیل از طریق بنزین که از ساقهٔ خار شتر بهدست میآید تأمین میشود. سوخت اتانول بهصورت گسترده در ایالات متحده مورد استفاده قرار میگیرد.
ایران در انرژی های خورشیدی:☀️🌡 یکی دیگر از منابع انرژی تجدید پذیر، خورشیدی فتوولتائیک یا حرارتی است و کشور ایران به دلیل قرار گرفتن در میان مدارهای ۲۵ تا ۴۰ درجه عرض شمالی، به لحاظ دریافت انرژی خورشیدی در میان نقاط جهان در بالاترین ردهها قرار دارد.
به گزارش ایسنا و به نقل از یاهو نیوز، «مؤسسه فناوری کالیفرنیا»(Caltech) خبرهای مهمی در مورد انرژی جمعآوریشده از فضا دارد. پژوهشگران این دانشگاه به سرپرستی «علی حاجیمیری»(Ali Hajimiri) دانشمند ایرانی، انرژی خورشیدی را بدون نیاز به حتی یک سیم، از فضا به زمین آوردهاند و میگویند که این کار برای نخستین بار انجام شده است.
این آزمایش، بخشی از پروژه مؤسسه فناوری کالیفرنیا موسوم به «پروژه انرژی خورشیدی فضا»(SSPP) است و این دانشگاه طی یک بیانیه مطبوعاتی، انتقال موفقیتآمیز آن را اعلام کرد. پژوهشگران در این پروژه، آزمایش انتقال نیرو را با استفاده از «آرایه مایکروویو برای آزمایش انتقال نیرو در مدار پایین»(MAPLE) انجام دادند. این آرایه، نمونه اولیه کوچکی روی ماهواره «نمایشگر انرژی خورشیدی فضا»(SSPD-۱) است که ژانویه گذشته پرتاب شد.
پژوهشگران میگویند که آرایه MAPLE برای اولین بار توانست با موفقیت، نیروی خورشیدی جمعآوریشده در فضا را با استفاده از امواج مایکروویو به گیرندهای روی پشت بام «آزمایشگاه مهندسی گوردون و بتی مور»(Gordon and Betty Moore Laboratory of Engineering) در محوطه مؤسسه فناوری کالیفرنیا بفرستد. حاجیمیری گفت: ما با آزمایشهایی که تاکنون انجام دادهایم، تأیید کردیم که MAPLE میتواند با موفقیت نیرو را به گیرندههای موجود در فضا منتقل کند. همچنین، ما توانستیم آرایه را طوری برنامهریزی کنیم که انرژی خود را به سوی زمین هدایت کند. ما آن را روی زمین آزمایش کرده بودیم اما اکنون میدانیم که آرایه میتواند در سفر به فضا سالم بماند و در آنجا فعالیت کند.
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
فرصت؟
آخ فیزیک😮💨
تستت عالی بود قشنگم🩷🫧
فرشت؟
فرثت؟
فرست؟