12 اسلاید پست توسط: Nishimiyaღ انتشار: 14 ساعت پیش 2 مرتبه مشاهده شده گزارش ذخیره در مورد علاقه ها افزودن به لیست
موزه لوور فقط یک موزه نیست، بلکه یکی از مشهورترین مکان های دیدنی پاریس است. این موزه، بزرگترین و پر بازدیدترین موزه جهان است و دارای قدمتی تقریبا هزار ساله است. لطفا تا اخر پست همراه من باشین!
موزه لوور فقط یک موزه نیست، بلکه یکی از مشهورترین مکان های دیدنی پاریس است و هرم موزه لوور پاریس یکی از بهترین بناهای تاریخی شناخته شده در این شهر است. این موزه، بزرگترین و پر بازدیدترین موزه جهان است و دارای قدمتی تقریباً هزار ساله است.
موزه لوور بسیار بزرگ است و بیش از 35000 اثر هنری را از تاریخ باستان تا قرن 21 را به نمایش می گذارد.
موزه لوور کجاست
موزه لوور یکی از مشهورترین موزه های جهان است و در شهر پاریس در کشور فرانسه قرار گرفته است. این موزه بسیار بزرگ است و برای بازدید از آن باید برنامه ریزی کنید زیرا قسمت های زیادی دارد و بازدید از همه آن ها زمان بر است. این مکان درست در قلب پاریس یا به اصطلاح "Axe Historique" واقع شده است، جایی که شانزه لیزه و طاق پیروزی نیز در آن قرار دارند. بعد از برج ایفل، موزه لوور را میتوان از معروفترین نقاط گردشگری پاریس و همین طور بهترین جاهای دیدنی فرانسه دانست.
موزه لوور پاریس دنیای پرجاذبهای از آثار تاریخی و هنری در قلب شهر نور و از برترین جاهای دیدنی فرانسه برای همه مسافران تور فرانسه است. موزه لوور پاریس (به فرانسوی Musée du Louvre) یا همان موزه و گالری هنر ملی فرانسه در قرن ۱۲ و ۱۳ کاخ پادشاهان این کشور بود و از قرن شانزدهم به محل نمایش آثار شکوه و عظمت سلطنتی، از جمله اشیای باستانی یونان و روم تبدیل شد. این مجموعه از سال ۱۷۹۳ رسماً در رده موزههای عمومی فرانسه جای گرفت و امروز بزرگترین موزه هنر دنیا به حساب میآید که سالانه بیش از ۸ میلیون بازدیدکننده دارد.
تاریخچه موزه لوور پاریس
مجموعهای که به آن موزه لوور میگوییم و از موزههای معروف اروپا است، اواخر سده دوازدهم تا اوایل سده سیزدهم میلادی کاخ لوور (Louvre Palace) نام داشت و روی بقایای یک قلعه دفاعی قرون وسطایی متعلق به فیلیپ دوم، پادشاه وقت فرانسه ساخته شده بود. در سال ۱۵۴۶ فرانسیس اول این بنا را به اقامتگاه اصلی پادشاهان فرانسه تبدیل کرد، اما پس از صد سال، لویی چهاردهم کاخ ورسای پاریس را برای زندگی و کار برگزید و به آنجا نقل مکان کرد. به این ترتیب کاخ لوور به صورت محلی برای نمایش آثار مجلل متعلق به خاندان سلطنتی درآمد.
مجموعه لوور از سال ۱۶۹۲ با نمایش یک سری از مجسمههای کشفشده متعلق به یونان و روم باستان مأموریت جدید خود را آغاز کرد. این نمایشگاهها را فرهنگستان کتیبهشناسی و زبانهای باستانی فرانسه به کمک فرهنگستان سلطنتی نقاشی و مجسمه سازمان میداد. ۷ سال بعد اولین نمایشگاهها در لوور برگزار شد و این روند تا صد سال پس از آن، یعنی دهه ۱۷۹۰ ادامه یافت. با وقوع انقلاب فرانسه، پارلمان لوور را رسماً به موزهای برای نمایش شاهکارهای هنر و تاریخ فرانسه تبدیل کرد و موزه لوور پاریس از سال ۱۷۹۳ عنوان «موزه ملی فرانسه» را به خود گرفت. مجموعه داراییها و آثار موزه لوور پاریس در زمان سلطنت ناپلئون، لویی هجدهم و چارلز دهم رشد چشمگیری پیدا کرد.
مهمترین آثار موزه لوور
موزه لوور پر از شاهکارهای هنری و تاریخی است اما چگونه میتوان بهترین آنها را از میان اینهمه اثر فاخر پیدا کرد؟ برخی از مهمترین شاهکارهای لوور شامل موارد زیر میشوند:
مونالیزا، اثر لئوناردو داوینچی
ونوس میلو
مجسمه بالدار پیروزی ساموتراس
نقاشی تاج گذاری ناپلئون، اثر ژاک لویی داوید
نقاشی کشتی مدوسا، اثر تئودور ژریکو
نقاشی آزادی هدایتگر مردم، اثر اوژن دلاکروا
نقاشی جشن عروسی در قانا، اثر پائولو ورونزه
مجسمه گاو بالدار با سر انسان
مجسمه ابوالهول اعظم از شهر تانیس
لوح حمورابی
۱. بخش مصر باستان در موزه لوور پاریس
بخش مصر باستان در موزه لوور پاریس با بیش از ۵۰ هزار اثر در ۲۰ اتاق، شما را به دل تمدنهایی میبرد که از ۴۰۰۰ سال قبل از میلاد تا قرن ۴ پس از میلاد در حاشیه رودخانه نیل شکل گرفته بود. آشنایی با زندگی و هنر مصریان باستان تا سلسلههای پادشاهی میانه و جدید و دورههای رومی، بطلمیوسی و بیزانسی از اهداف تشکیل این مجموعه عظیم است. مهمترین آثار موزه لوور پاریس در بخش مصر باستان شامل پیکر مومیایی کاتب نِشَسته (The Seated Scribe)، سر پادشاه جدفرع (King Djedefre)، ابوالهول بزرگ تانیس (Great Sphinx of Tanis)، مجسمه سنگی آمنهتانخ، مجسمه الهه نِفتیس و حکاکی سنگی الهه هاتور در کنار مجسمه آخِناتون (Akhenaten) و ملکه نِفِرتیتی (Nefertiti) است. سایر آثار هنری، مجسمههای طلایی، طومارهای پاپیروس، مومیاییهای مختلف، ابزار، لباس، جواهرات، سلاح و سازهای موسیقی مصری هم در این بخش شما را شگفتزده خواهد کرد.
۲. بخش ایرانی موزه لوور
بخش آثار باستانی خاور نزدیک، سال ۱۸۸۱ در موزه لوور پاریس شکل گرفت تا بازدیدکنندگان را با یافتههای این منطقه که گهواره کهنترین تمدنهای جهان بوده آشنا کند. این بخش بر اساس جغرافیای خاور نزدیک به سه قسمت آثار شامات (سوریه، اردن، لبنان، فلسطین، قبرس، بخشهایی از جنوب ترکیه و شرق مصر)، میانرودان (عراق) و ایران باستان تقسیم میشود. برخی از مهمترین آثار موزه لوور پاریس در بخش خاور نزدیک شامل این گنجینهها است:
آثار باستانی سومریان یعنی نخستین تمدن انسانی شناختهشده در جهان؛
کتیبههای سنگی یادبود شاهزاده لاگاش و پادشاه شهر اکد از ۲۴۵۰ سال قبل از میلاد؛
لوح حمورابی به ارتفاع ۲.۲۵ متر، متعلق به بابلیان که نخستین قانون مکتوب بشر به حساب میآید؛
نقاشی دیواری زیمریلیم، پادشاه سوریه متعلق به ۱۸ قرن قبل از میلاد؛
مجسمه ایبیه دوم (Ebih-Il) با قدمتی بیش از ۴۵۰۰ سال؛
تابوت اشمونازار دوم، پادشاه فنیقی که در لبنان کشف شد؛
مجموعه کتیبههای کنعانی و آرامی.
بخش ایران موزه لوور پاریس آثاری از ایران باستان مانند گاو بالدار آشوری، یادبودهای سنگی مردگان، انواع کاشی، کتیبه، لوح، مجسمه، نقشبرجسته دیواری از کمانداران داریوش اول، سرستونهای تختجمشید و ظروف و اشیای چشمگیر دیگری از دوران هخامنشیان را به نمایش گذاشته است.
۳. بخش آثار اتروسکی، یونانی و رومی
بازدیدکنندگان موزه لوور پاریس در بخش آثار اتروسکی، یونانی و رومی جلوههایی از تاریخ و هنر و فرهنگ منطقه مدیترانه را با قدمتی از عصر نوسنگی تا قرن ششم میلادی تماشا میکنند. مهمترین آثار موزه لوور در این قسمت که از قدیمیترین بخشهای آن است:
تندیس مرمرین ونوس میلو (Venus de Milo) که نماد هنر کلاسیک به حساب میآید؛
گلدانهای ایتالیایی بورگزه و اشیای باستانی برنزی؛
مجسمه سنگی بانوی آکسر متعلق به یونان ۶۴۰ قبل از میلاد؛
تندیس استوانهای هرا، ایزدبانوی یونانی؛
پیکره مرمری گلادیاتور بورگزی؛
تندیس پیروزی بالدار ساموتراس بهعنوان شاهکار هنر دوران هلنیستی (۱۹۰ سال قبل از میلاد)؛
بیش از هزار اثر سفال یونانی در گالری کامپانا؛
مجسمههای رومی از جمله چهره آگریپا و آنیوس وروس و مجسمههای برنزی یونانی مانند آپولو پیومبینو.
۴. گالری های آثار نقاشی موزه لوور پاریس
یکی از مهمترین دلایل مسافران پاریس برای رفتن به موزه لوور، بازدید از گالریهایی است که دیوارهایش با شاهکارهای برجستهترین نقاشان جهان تزئین شده است. نقاشیهای لوور با بیش از ۷۵۰۰ اثر از غنیترین مجموعههای جهان است که آثار همه دورههای هنر اروپا را از قرن سیزدهم تا سال ۱۸۴۸ پوشش میدهد. پس از افتتاح موزه اورسیِ پاریس در سال در سال ۱۹۸۶، آثار نقاشی خلقشده پس از ۱۸۴۸ از لوور به این محل منتقل شد. مجموعه آثاری که در موزه لوور پاریس از نقاشان فرانسوی قرن پانزدهم تا نوزدهم گردآوری شده در جهان نظیر ندارد. علاوه بر این، شاهکارهای بسیاری از نقاشان ایتالیایی عصر رنسانس از جمله لئوناردو داوینچی، رافائل و میکل آنژ، هنرمندان اسپانیایی، بریتانیایی، آلمانی، فلاندری (بلژیکی-هلندی) از دورههای مختلف مخصوصاً باروک هم در گالریهای مختلف این بخش لوور دیده میشود. البته بخش نقاشیهای موزه لوور فقط شامل تابلو و دیوارنگارههای عظیم نمیشود، بلکه ۸۶۰۰ اثر چاپی یا طراحیشده روی کاغذ را هم در بر میگیرد. البته حساسیت و شکنندگی این آثار، نمایش آنها را دشوار کرده و باعث شده تعداد اندکی از بازدیدکنندگان مسیر خود را به سوی قسمت آثار چاپی کج کنند.
مهم ترین نقاشی های موزه لوور پاریس
با اینکه موزه لوور پاریس میزبان آثار برجسته بسیاری از نقاشان بزرگ دنیا است، اما بعضی اثرها را باید ستارگان درخشان این گالری هنر ملی فرانسه لقب داد. مهمترین نقاشیهای موزه لوور و هنرمندان آفریننده آنها را در این فهرست میبینید:
مونالیزا؛ باکره و کودک با سنت آنه؛ سنت جان تعمیددهنده و بانوی صخرهها از مجموعه رنسانس لئوناردو داوینچی؛
عروسی در قانا اثر ورونز؛
تقدیس ناپلئون و تاج گذاری ژوزفین، اثر ژاک لوئیس دیوید؛
کَلک مدوسا اثر تئودور ژريكو، نقاش مکتب رمانتیسم فرانسه؛
آزادی هدایتگر مردم اثر اوژن دلاکروا؛
دختر یراق دوز اثر یوهانس ورمیر؛
شام در امائوس، بث شبع در حمام و گاو ذبحشده اثر رامبراند؛
فالگیر و مرگ باکره هردو از کاراواجو.
درستکاری اسکیپیو، سوزانا و پیران، باکوس و آریادنه، مریخ و زهره اثر جیامباتیستا پیتونی از مجموعه نقاشیهای باروک؛
تدفین؛ و تاج گذاری مسیح با خارها اثر تیسین؛
پرتره گابریل دو استر و خواهرش اثر هنرمند ناشناس.
پرتره لویی چهاردهم اثر هیاسنت ریگو؛
پرتره آلبرشت دورر (نقاش خار در دست) اثر خود نقاش که از اولین خودنگارهها در نقاشی اروپا بود.
ورقباز متقلب از ژرژ د لا تور؛
تاجگذاری باکره، از شاهکارهای نقاشی قرون وسطی، اثر فرا آنجلیکو؛
. بخش هنرهای تزئینی موزه لوور پاریس
در بخش هنرهای تزئینی موزه لوور پاریس که طبقه اول بال جنوبی ساختمان را به خود اختصاص داده، با مجموعهای از آثار هنری قرون وسطی تا میانه قرن نوزدهم روبرو میشوید. این آثار از گلدانها و ظروف و اشیای سرامیک، لعاب و شیشهرنگی تا اقلام هنری سفال، انواع جواهرات و وسایل شخصی پادشاهان و خاندانهای سلطنتی قرون مختلف را در بر میگیرد. از مهمترین آثار موزه لوور در بخش هنرهای تزئینی باید به این موارد اشاره کرد:
مجموعه گلدانهای سنگی و مفرغی؛
مجموعه دوراند (آثار تزئینی از جنس سرامیک، لعاب سفال و شیشههای رنگی)؛
جواهرات، طلا و کاشیهای قرن ۱۵ و ۱۶؛
مجموعه قرون وسطی شامل تاج لویی چهاردهم، عصای چارلز پنجم و گلدان سنگی قرن دوازدهم؛
آثار تزئینی عصر رنسانس شامل مجسمه برنزی نسوس و دیانیرا (نیماسب-نیمانسان) و ملیلهدوزیهای نفیس با طلا و نقره مانند شکار ماکسیمیلیان؛
مجموعه گلدانهای مادام دو پومپادور و لوازم اقامتگاه ناپلئون سوم.
۶. بخش اشیای هنری لوور
بخش اشیای هنری (تاج و ظروف سلطنتی) را در واقع باید زیرمجموعه بخش هنرهای تزئینی موزه لوور پاریس دانست. در طول سالها با گسترش داراییها و آثار هنرهای تزئینی، تلاش شده تا برخی اشیا مانند تاجها و ظروف و یادگارهای سلطنتی به صورت یک بخش مجزا نمایش داده شود. تاج لویی پانزدهم با دو ردیف مروارید و هشت جواهر خیرهکننده از جنس زمرد، یاقوت کبود، توپاز و الماس که در بخش هلالی به صورت گل زنبق درمیآید، از مهمترین آثار موزه لوور پاریس در این بخش است. البته جلوه الماس ۱۴۰ قیراطی ریجنت، جواهرات تزئین مو متعلق به دوشس آنگولم و تاج ملکه اوژنی نیز به همین اندازه نفسگیر و باورنکردنی خواهد بود.
۷. مجسمه ها و تندیس های موزه لوور پاریس
بخش مجسمهها و تندیسها در موزه لوور پاریس شامل همه آثار خلقشده قبل از سال ۱۸۵۰ است که به تمدنهای اتروسکی، یونانی و رومی تعلق ندارد. همه پیکرهها و سردیسهایی که تاریخ ساختشان پس از این زمان بوده، در سال ۱۹۸۶ به موزه جدید اورسی منتقل شد. در حال حاضر همه آثار هنرمندان فرانسوی در بال جنوبی موزه یعنی ریشلیو و همه آثار خارجی در بال دنون به نمایش گذاشته میشود.
معماری موزه لوور پاریس
همانطور که گفتیم کاخ لوور ابتدا قلعهای قرون وسطایی با کاربری عمده نظامی بود که در سال ۱۱۹۰ به دستور پادشاه فیلیپ آگوست ساخته شد. اگر علاقهمند باشید میتوانید هنوز بقایای این قلعه باستانی، خندق قرون وسطایی و سیاهچالههای آن را ببینید. چارلز پنجم، چارلز ششم و هنری دوم به استحکام و شکوه کاخ لوور افزودند و در دوران لویی سیزدهم و لویی چهاردهم معماری و دکوراسیون آن بسیار مجللتر شد. امروز شما میتوانید از بخشهای مختلف کاخ که محل زندگی و کار پادشاهان فرانسه بوده هم بازدید کنید. توصیه میکنیم در بازدیدتان تماشای این بخشها را از دست ندهید:
تالار پذیرایی باشکوه کاریاتیدها (Salle des Caryatides) که برای هنری دوم ساخته شده بود.
اتاق سلام پادشاه (The Chambre de Parade du Roi)، اتاق خواب چارلز نهم و هنری سوم که دیدار صبحگاهی با اعضای دربار در آن روی میداد و در حال حاضر اتاق شماره ۲۵ از بخش آثار باستانی مصر است.
اقامتگاه سلطنتی لویی چهاردهم تا پیش از نقل مکان به کاخ ورسای (Salle des Sept-Cheminées) که امروز به اتاق شماره ۷۴ در بخش آثار باستانی یونانی، اتروسکی و رومی تبدیل شده است.
گالری آپولون (Galerie d'Apollon) یک تالار پذیرایی باشکوه با سقف نقاشیشده تماشایی است که چارلز لو برون، نقاش چیرهدست فرانسوی به افتخار لویی چهاردهم، پادشاه خورشید طراحی و اجرا کرد. البته کار لو برون نیمهتمام ماند و دلاکروای بزرگ در سال ۱۸۵۱ آپولون را در حال کشتن مار پیتون در مرکز سقف نقاشی کرد.
تالار بزرگ مجلل و اتاقهای غذاخوری ناپلئون سوم که حتی پس از تبدیل لوور به موزه برای اهداف رسمی از آن استفاده میکرد. دکوراسیون مجلل این بخش از لوسترهای عظیم درخشان، گچبریهای تزئینی طلاکاریشده و پردههای ابریشمی تا اثاثیه و مبلمان مخملی و سقفهای رنگ آمیزیشده چشمنواز سبک دوران امپراتوری دوم فرانسه را منعکس میکند
هرم شیشه ای ورودی موزه لوور پاریس
هرم شیشهای لوور (Pyramid du Louvre) در واقع ورودی اصلی موزه لوور در محوطه مرکزی بنا است. طراح این هرم نمادین ۲۲ متری، یو مینگ پی، معمار مشهور آمریکایی بود و افتتاح آن به سال ۱۹۸۹ برمیگردد. این هرم از ۶۷۵ صفحه شیشهای ساخته شده که فضای داخلی موزه را با نور طبیعی پر میکند. شما میتوانید از هرم شیشهای لوور به محل خرید بلیت و میز اطلاعات موزه برسید. هرم شیشهای جذابترین راه برای ورود به مجموعه شگفتانگیز هنرهای زیبای لوور است، اما اگر از ازدحام جمعیت کلافه میشوید از ورودیهای خلوتتر خیابان ریوولی یا مرکز خرید کاروسل لوور استفاده کنید.
12 اسلاید
1
نتیجه
مجموع امتیاز شما
امتیاز
تعداد پاسخ صحیح
تعداد پاسخ غلط
درصد صحیح
شما به درصد سوالات پاسخ درست دادید
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
2 لایک
نظرات بازدیدکنندگان (0)