11 اسلاید پست توسط: Helma انتشار: 2 ماه پیش 62 مرتبه مشاهده شده گزارش ذخیره در مورد علاقه ها افزودن به لیست
خیلی هامون فکر میکنیم اختراع برق و لامپ مال ادیسون بوده ولی ممکنه که ایده مال نیکولا تسلا بوده باشه توی این مطلب میخوایم به این موضوع بپردازیم
برق را کی اختراع کرد ؟ این سوالی است که ممکن است ذهن شما را درگیر کرده باشد. ما در این مقاله مخترع لامپ و مخترع برق را معرفی خواهیم کرد. مایکل فارادی، نیکولا تسلا و ادیسون هر سه در اختراع برق ، لامپ و ماشین ها نقش فراوانی داشته اند. بسیاری از افراد فکر میکنند که ادیسون مخترع برق بود، اما این عقیده صحیح نیست. در این مقاله ابتدا به کاشف برق، مخترع برق و سپس به مخترع لامپ میپردازیم
توجه داشته باشید که نمیتوان فرد خاصی را به عنوان مخترع برق مطرح کرد، زیرا برق در طبیعت وجود دارد و قابل اختراع نیست. بنابراین دانشمندان فقط برق را توسعه دادند و در اینجا منظور از برق، همان برق شهری (جریان متناوب AC) است. یکی از افرادی که در زمینه توسعه الکتریسیته کمک و خدمات بسیار زیادی کرد، مایکل فارادی بود. اما در نهایت تسلا بود که بهترین طراحی را برای برق AC ارائه داد.
تسلا در شروع کار خود به ایالات متحده آمریکا رفت و در شرکت توماس ادیسون مشغول به کار بود. ادیسون در شرکت شخصی است مشغول به رقابت با وستینگهاوس بود. ادیسون بر این عقیده بود که جریان برق مستقیم یا همان DC باید در تمامی شهر ها وجود داشته باشد. ادیسون با جریان متناوب AC مخالف بود و دلیل اصلی این مخالفت، حفظ جان انسان ها بود.
در آن زمان، بخش هایی از آمریکا با برق AC و بخش هایی با برق DC کار میکردند. نیکولا تسلا جریان AC را بیشتر قبول داشت زیرا او میدانست که با جریان AC میتوان برق را به مسیر های طولانی تری بدون افت جریان منتقل کرد. دلیل بعدی نیکولا تسلا نیز این بود که جریان AC به مراتب هزینه کمتری را نسبت به جریان DC متحمل میکرد. به دلیل علاقه تسلا به جریان AC، وی از شرکت ادیسون خارج شد و شرکت خود را تاسیس کرد. هدف تسلا طراحی موتور مولد الکتریکی AC بود.
در آخر بنابر دلایل منطقی تسلا، جریان AC به عنوان برق شهری انتخاب شد و اکنون در تمامی شهر ها از برق AC استفاده میشود.
تسلا در امپراتوری اتریش متولد و بزرگ شده است و در دهه 1870 بدون دریافت مدرک مهندسی و فیزیک تحصیل کرده است. در سال 1884 به ایالات متحده مهاجرت کرد ، و در آنجا به یک شهروند طبیعی تبدیل شد. او مدت کوتاهی قبل از شروع کار خود در ماشین کار ادیسون در شهر نیویورک کار کرد. تسلا با کمک شرکا برای تأمین مالی و بازاریابی ایده های خود ، آزمایشگاه ها و شرکت هایی را در نیویورک ایجاد کرد تا طیف وسیعی از دستگاه های الکتریکی و مکانیکی را تولید کند.
موتور القایی جریان متناوب (AC) و اختراعات ثبت شده پلی فاز متناوب وی ، که در سال 1888 از وستینگهاوس الکتریک مجوز گرفت ، مبلغ قابل توجهی برای او درآمد کسب کرد و به سنگ بنای سیستم چند فازی تبدیل شد که در نهایت این شرکت به بازار عرضه کرد.
در پادکست زیر به معرفی مخترع لامپ و اینکه چه کسی برق را اختراع کرد
تسلا یکی از مشهورترین مخترعان و مهندسان است. جریان متناوب یکی از بزرگترین کشفیات وی بود. این مسئله او را درگیر جنگی سخت با ادیسون و دوستی پایدار با وستینگهاوس کرد. وی موتور القایی جریان متناوب را در آزمایشگاه های وستینگهاوس توسعه داد. نیکولا تسلا یک سیستم چند فازی برای انتقال برق در مسافت های طولانی طراحی کرد و اولین فرستنده رادیویی جهان را تولید کرد و امکان ارسال انرژی الکترومغناطیسی از یک مکان به مکان دیگر را بدون استفاده از کابل فراهم کرد.
او به همراه دوست خود وستینگهاوس برتری جریان متناوب را در مقایسه با سیستم های جریان مستقیم نشان داد. آنها با هم موفق شدند کشف خود را به بخشی از مرکز آزمایش در آبشارهای نیاگارا تبدیل کنند. نظریه میدان چرخشی ، سیم پیچ تسلا و ژنراتورهای با فرکانس بالا از دیگر اختراعات وی است. او دهه ها بر سر اختراعات مختلف با ادیسون جنگید.
جورج وستینگهاوس آینده خود را در سیستم جریان متناوب نیکولا تسلا دید. او پروژه های نیکولا تسلا را خریداری کرد و آن ها را کامل کرد، از جمله ترانسفورماتور بهبود یافته، دینام و … وی شرکت برق وستینگهاوس را برای اجرای یک سیستم جریان متناوب که جایگزینی سیستم جریان مستقیم ادیسون بود، تأسیس کرد. وی همچنین حدود 400 حق اختراع ثبت شده به نام خود دارد از جمله یک سیستم ابتکاری برای انتقال گاز و…
ادیسون مخترع لامپ
نام ادیسون برای همگان آشنا است. توماس ادیسون در طول زندگی خود بسیاری از اختراعات را انجام داده است. اما در بین اختراع های ادیسون، لامپ الکترونیکی به دلیل کاربرد فراوان و جذابیت بالا، به عنوان شناسه ادیسون است. ادیسون در طول عمر خود بیش از 1200 اختراع به ثبت رسانید که مهمترین و مشهورترین آنها اختراع «لامپ برق» می باشد. توماس ادیسون در 21 اکتبر 1879 موفق به اختراع لامپ خلا رشته ای (لامپ های معمولی) گردید
ادیسون لامپ را اختراع نکرد، بلکه روش کار بهینه را برای آن پیدا کرد و توانست که آن را به صورت تجاری تولید کند. دانشمندان دیگری به غیر از ادیسون بر روی لامپ ها کار میکردند اما تولید اغلب لامپ ها به صرفه نبود تا زمانی که ادیسون روش فوق العاده ای را برای اختراع لامپ بدست آورد.
به طور مثال همفری دیوی که دانشمندی انگلیسی بود، نخستین کسی بود که توانست در سال 1813 اولین چراغ برق را با استفاده از دو میله زغالی که بین آنها جریان برق می گذشت، اختراع کند. سالها از این چراغ برای روشنایی خیابان ها و میدان های برخی کشور های اروپایی و همچنین برای فانوس های دریایی استفاده می شد. اما این نوع لامپ مصرف بالایی داشت و چندان مقرون به صرفه نبود.
اگرچه بسیاری بر این باورند که ادیسون مخترع لامپ بود ، اما در واقع کاری که توماس آلوا ادیسون انجام داد عملکرد کامل آن بود به طوری که از نظر تجاری سودآوری پیدا کرد. پیشرفت های وی باعث شد شهرهایی در اروپا و ایالات متحده سیستم های روشنایی الکتریکی جریان مستقیم را نصب کنند. سالها بعد ، این سیستم با سیستم جریان متناوب ساخته شده توسط تسلا و وستینگهاوس جایگزین شد، که در نهایت کارآیی و ایمنی آن بیشتر اثبات شد. اکتشافات و تحقیقات ادیسون در ایجاد شیر رادیویی و الکترونیکی بسیار اساسی بود.
مایکل فارادی توجه خود را بر روی مغناطیس مغناطیسی متمرکز کرد و چندین کشف کلیدی مانند القای الکترومغناطیسی را پایه و اساس ژنراتورها و موتورهای الکتریکی قرار داد. بدست آوردن برق با استفاده از آهن ربا و سیم پیچ نیز به او نسبت داده می شود. وی همچنین الکترولیز را که سالها قبل توسط ویلیام نیکلسون کشف شده بود ، به طور کامل بررسی کرد. بلافاصله پس از این ، فارادی دو قانون ایجاد کرد که نام او را بر خود دارند: قوانین الکترولیز فارادی. این کشف او را بنیانگذار الکترومغناطیس و الکتروشیمی کرد. فارادی نشان داد كه مغناطیس با حركت برق تولید می كند.
مایکل فارادی شیمی دان و فیزیک دان برجسته، مولد مغناطیسی الکتریسیته را اختراع کرد. در سال 1880 نخستین نیروگاه مولد برق توسط توماس ادیسون در شهر نیویورک راه اندازی شد و توانست بخشی از شهر نیویورک را روشن کند. نیروگاه برق ادیسون جریان مستقیم تولید میکرد، در نتیجه مشکل انتقال جریان وجود داشت، تا آنکه در سالهای بعد، نیکلا تسلا نیروگاه جریان متناوب را راه اندازی کرد و الکتریسیته اهمیت ویژهای در علم و صنعت پیدا نمود.
مایکل فارادی توجه خود را بر روی مغناطیس مغناطیسی متمرکز کرد و چندین کشف کلیدی مانند القای الکترومغناطیسی را پایه و اساس ژنراتورها و موتورهای الکتریکی قرار داد. بدست آوردن برق با استفاده از آهن ربا و سیم پیچ نیز به او نسبت داده می شود.
وی همچنین الکترولیز را که سالها قبل توسط ویلیام نیکلسون کشف شده بود ، به طور کامل بررسی کرد. بلافاصله پس از این ، فارادی دو قانون ایجاد کرد که نام او را بر خود دارند: قوانین الکترولیز فارادی. این کشف او را بنیانگذار الکترومغناطیس و الکتروشیمی کرد.
فارادی نشان داد كه مغناطیس با حركت برق تولید می كند
در آن زمان که توماس ادیسون صدای پر شور و هیجان خود را بلند کرده بود که کاشف برق است. اما به گواهی تاریخ میتوان گفت ادیسون نخستین شخصی نبوده است که برق را کشف کرده است. بلکه بر اساس تاریخ، نخستین کسانی که به وجود الکتریسیته در اجسام پی بردند، دانشمندان یونانی بودند. سال ها پیش اقلیدس متوجه شد که اگر کهربا را به یک پارچه مالش دهد، باعث میشود که چیز های سبک مثل کاه را جذب کند.
جیمز کلرک مکسول و تلگراف بی سیم
جیمز کلرک مکسول کار فارادی را در پیش گرفت و مطالعات خود را در زمینه های الکترومغناطیسی گسترش داد. او چهار معادله دیفرانسیل ایجاد کرد که از نظر ریاضی با میدان های الکتریکی و مغناطیسی مرتبط بودند. این معادلات به نام وی نامگذاری شده و به معادلات ماکسول معروف هستند.
مقاله پیشنهادی: BLE چیست؟ آموزش بلوتوث کم انرژی یا کم مصرف
تحقیقات انجام شده توسط این فیزیکدان امکان دستیابی امواج رادیویی الکترومغناطیسی توسط هاینریش رودولف هرتز را فراهم کرد. بعلاوه ، تلگراف بی سیم و رادیو به لطف پیشرفت های وی متولد شدند. در حقیقت ، میراث ماکسول در همه زمینه ها یکی از برجسته ترین کمک ها است.
فیلم زیر شما را با مخترع برق و مخترع لامپ آشنا خواهد کرد
11 اسلاید
1
نتیجه
مجموع امتیاز شما
امتیاز
تعداد پاسخ صحیح
تعداد پاسخ غلط
درصد صحیح
شما به درصد سوالات پاسخ درست دادید
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
27 لایک
وای خیلی خوشحالم امروز دو تا از پست هام ویژه شد
یسسسسسسسس همینهههههه 😍😍😍❤️❤️
مرسی مممدددددد
جامع و دقیق، عالی بود
ممنونممممم 🥰
پستت عالی بود سازنده ، ویژه شدنشم مباذک
تنکیو 🤗
برید زندگینامه ی تسلا رو بخونید ، اونجا کاملترین تو۱یح داده و حقایق بیضتری رو گفته
عالی
ممنون 🙂
عالی بود
ممنونمممممممم
عالی بود خسته نباشی :)
فقط یه چیزی !! دقیقا بعضی از جملاتت کپی از سایته که خب این عملا خیلی فکر خوبیه ولی توی کشف یا اختراع برق نظرات متفاووته چون ما عملا توی طبیعیت برق نداریم !! رعد و برق هست ولی الکتریسیته ساکنه بر اثر انباشت الکترونه نه جریانش بیشتر افراد میگن اختراع شده تا کشف که منطقی تره :)
ولی خیلی عالی بود که ابهام زدایی کردی افرین
خیلی ممنونم ❤
:)
اولین کامنت
بک میدم.
راستی عالیییییییی بود ممنون❤❤💖😘😘