
اگه به جانداران هیبریدی علاقه دارید و مایلید اطلاعات بیشتری در رابطه با آینده ی هیبرید های حیوانی-گیاهی کسب کنید این پست برای شماست.

هیبرید های حیوانی-گیاهی: آینده زیست شناسی؟← وقتی برای اولین بار عبارت "دورگهای حیوانی و گیاهی" رو میشنوین احتمالا یه صحنه از یه رمان علمی-تخیلی یا یک داستان فانتزی و وهمانگیز رو تصور میکنین. با این حال این مفهوم اونقدرها هم که در ابتدا به نظر میرسه دور از ذهن نیست. در طی سالهای اخیر تحقیقات علمی شروع به محو کردن مرزهای سفت و سختی که به طور سنتی بین سلطنتهای زندگی به وجود اومده شده.

_تفاوت های گیاهی-حیوانی: یک جمع بندی سریع← قبل از اینکه به ایده هیبریدهای حیوانی-گیاهی بپردازیم لازمه بدونیم چه چیزی گیاهان رو از حیوانات مجزا میکنه. در سطح بنیادی، این دو طبقهبندی حیات از نظر ساختار سلولی و مکانیسمهای تولید انرژی متمایزن. گیاهان اتوتروف (به این معنی که غذاشون رو از طریق فتوسنتز تولید می کنن) هستن در حالی که حیوانات هتروتروف هستن و برای غذا به موجودات دیگه متکین. علاوه بر این سلولهای گیاهی دارای دیوارههای سلولی و کلروپلاست هستن که این ویژگیها در سلولهای حیوانی وجود نداره.

_موجودات کایمریک*: رایجتر از چیزی که فکر میکنیم← ممکنه کسی این استدلال رو داشته باشه که ایجاد یه هیبرید بین دو موجود اساساً متفاوت ممکن نیست. با این حال طبیعت قبلاً نمونه هایی از چنین ترکیبات بیولوژیکی رو ارائه کرده. به عنوان مثال «مرجان» جانداریه که میزبان جلبک های همزیست در سلولهای خودشه و به طور مؤثر ویژگی های گیاهان و حیوانات رو با هم ادغام میکنه. حلزون دریایی Elysia chlorotica این رو یک گام فراتر میبره. این حلزون دریایی نه تنها جلبک ها رو میبلعه، بلکه کلروپلاست های جلبک رو در سلول های خودش حفظ میکنه و به حلزون این اجازه رو میده تا فتوسنتز کنه.

_جستجوهای علمی: ظهور هیبریدهای حیوانی-گیاهی← نمونههای طبیعی جالب، دانشمندان رو پیشتاز کرده تا بررسی کنن آیا میتونن چنین هیبریدهایی رو بهطور مصنوعی مهندسی کنن؟ در یه مطالعه ی برجسته که در سال 2016 منتشر شد محققین دانشگاه استنفورد سیانوباکتریهای* فتوسنتزی رو در جنین بچه قورباغه معرفی کردن. این آزمایش منجر به پیدایش قورباغههایی با توانایی فتوسنتز شد که گامی به سوی هیبریدهای حیوانی-گیاهی بود.بعدهها، در سال 2019، تیمی از دانشمندان دانشگاه ایالتی کلرادو با موفقیت گیاهان تنباکو رو با ژنهای حیوانی تولید کردن. گیاهان افزایش فتوسنتز رو نشون دادن که به طور بالقوه میتونه بهرهوری کشاورزی رو متحول کنه.

بیوهیبریدها: جهشی به سوی پیشرفتهای پزشکی← فراتر از کاربردهای کشاورزی، پیامدهای هیبریدهای حیوانی و گیاهی در زمینه پزشکی عمیقه. دانشمندان در حال بررسی پتانسیل مهندسی گیاهان با ژنها یا سلولهای انسانی برای تولید واکسن یا سایر پروتئینهای درمانی هستن، مفهومی که به عنوان "فارمینگ" شناخته میشه.علاوه بر این، هیبریدهای گیاهی و حیوانی میتونن مدل های منحصر به فردی رو برای مطالعه ی بیماری یا توسعه درمانهای نوآورانه ارائه بدن. ادغام سلولهای فتوسنتزی در حیوانات از نظر تئوری میتونه به درمان بیماریهایی که با کمبود انرژی مشخص میشن، مثل اختلالات میتوکندری* کمک کنه.

راه پیش رو: ملاحظات اخلاقی و علمی← در حالی که مفهوم هیبریدهای حیوانی-گیاهی جذابه و پتانسیل بسیار زیادی داره اما بدون چالش نیست. ملاحظات اخلاقی در مورد میزان دستکاری ژنتیکی مجاز و پیامدهای بالقوه ورود چنین هیبریدهایی به اکوسیستم هم باید درنظر گرفته بشن.از نظر علمی بزرگترین چالش تفاوتهای اساسی در سلول های گیاهی و جانوریه. انتقال ژن بین این دو نوع مختلف سلول که نمونه هایی از تفاوتهاشون در اسلایدهای قبلی گفته شد ممکنه به دلیل تفاوت در مکانیسم های سلولی همیشه به عملکرد مطلوب منجر نشه.با این وجود زمینه هیبریدهای حیوانی-گیاهی مرز جذابی از تحقیقات علمی رو ارائه میده. همونطور که ما به پیش بردن مرزهای دانش خودمون ادامه میدیم، ممکنه مرز بین چیزی که علمی-تخیلی و واقعیت در نظر گرفته میشه به طور فزاینده ای مبهم بشه. چشمانداز هیبریدهای حیوانی و گیاهی نگاهی قانع کننده به آینده ای رو ارائه میده که در اون طبقهبندیهای سنتی زیستشناسی میتونه بازآرایی شه و راه رو برای نوآوریهای خارق العاده در کشاورزی، پزشکی و فراتر هموار کنه.
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
من که هیچی نفهمیدم ولی یه سوال تو رشته های دیگه هم بجز تجربی هم زیست هست؟
با مطالعه به مرور جا میوفته👌
نه فقط تجربی زیست داره
اوکی
تجربی زیست داره یعنی چی؟
رشته ی تجربی هر پایش یه کتاب زیست شناسی داره
نه تجربی نه
متوجه منظورت نمیشم دقیقا😅
منظورم رشته های دیگه بود فکر کنن خودمم یادم نیست😂
😂
😂😂🥺
مفید و زیبا 🥳🥳
مرسی
ابری با بارش کوفته قلقلی 2 🤣🤣🤣🤣
جالب بود:]
خسته نباشی:[♡
مرسی
عالی بود افرین خسته نباشی :)
فقط هم جانور اتوتروف داریم هم گیاه هتروتروف 😂🙃
ممنون
درسته
جالبه 👌😎
چه باحال
میخوام یه نظرسنجی پروفشنال بزنم مشابه لینکدین فقط با هدف کاملا متضاد.
آدما بیان از شکستها و ناراحتیاشون در طول روز بگن.
مثلا امروز لیآف شدم. امروز ارائمو rیدم. مفتخرم اعلام کنم امتحانم رو افتادم
همین چند دقیقه ی پیش کات کردم و غیره.
بشینیم حرف بزنیم هم خالی میشیم هم حال همدیگه رو خوب میکنیم)
نظرتون؟؟
اخه من فدات شم(:
عالیه🫂
جالب بود..
به نظر من کار قشنگی نیستش که دو تا موجود مختلف رو باهم قاطی کنیم...آخه کنجکاوی هم حدی داره...
میدونی چقدر اسیب میبینن ؟ 20 درصد سگ ها دستکاری شدن :)
5 درصد ماهی ها !! اینا نمیتونن عادی زندگی میکنن همش دارن زجر میکشن