16 اسلاید پست توسط: مشترک انتشار: 5 ماه پیش 99 مرتبه مشاهده شده گزارش ذخیره در مورد علاقه ها افزودن به لیست
۱۰ ریاضی دان برتر تاریخ
1. مایکل فارادی
پدر این دانشمند آهنگری ساده بود، اما او توانست با اختلاف طبقاتی جنگیده و به یکی از دانشمندان ریاضی و بنیانگذاران مدرنیته در بریتانیا تبدیل شود. یکی از بزرگترین اختراعات مایکل فارادی دکمه خاموش روشن بود که بدون شک همه ما روزانه چندین بار از آن استفاده میکنیم.
یکیدیگر از وسایلی که این محقق ساخت، ژنراتور بود که با استفاده از یک موتور، برق تولید کرد! بد نیست بدانید، فارادی اولین کسی بود که بادکنک هیدروژنی را ساخت و تکنولوژی یخچال را پایهگذاری کرد. همچنین او توانست به بسیاری از رازهای الکترومگنتیسم دسترسی پیدا کند.
مایک فارادی که اختراعات متعددی را در کارنامه خود دارد، در دوران کودکی نتوانسته زیاد روی علاقه خود، یعنی ریاضی، تمرکز کند. در آن دوران، بهدلیل فقر، هیچکدام از کودکان نمیتوانستند تحصیلاتشان را ادامه دهند و این دانشمند نیز تفاوت زیادی با آنها نداشت.
اولین نظریه این دانشمند بزرگ در سال 1846 بیان شد. او معتقد بود نور قابل مشاهده بوده و نوعی تشتشع الکترومگنتی است، اما چون او قصد داشت این نظریه با مسائل ریاضی به اثبات برساند، دیگر دانشمندان ریاضی این تئوری را رد کردند. پس از گذشت 18 سال، جیمر کلرک مکسول، تحقیق روی نظریه فارادی را آغاز کرد و با مطالعه فراوان، توانست، این نظریه را ثابت کند.
2. فیثاغورس، بزرگترین دانشمندان ریاضی در یونان
این شخص یکی از بزرگترین دانشمندان ریاضی است که به دلیل بیان قضیه مربوط به مثلثهای قائمالزاویه، جایگاه خوبی بین بزرگان علم ریاضیات پیدا کرد. البته برخی معتقدند که این نظریه را اشخاصی قبل از فیثاغورس ثابت کردهاند و بهنام ایشان ثبت شده است.
او در جامعهای زندگی میکرد که مردمانش اهمیت زیادی برای اعداد قائل بودند. در آن زمان، مردم برخی از اعداد را مقدس و برخی دیگر را منحوس میدانستند و همین موضوع موجب شد این دانشمند به ریاضیات علاقهمند شود. او در یونان شخصی بسیار بزرگ بود، زیرا توانست خواص زیادی از اعداد را کشف کند.
فیثاغورس بر این باور بود که همه قوانین طبیعت بخشی از ریاضی هستند. او حتی سعی کرد که ریاضیات را به موسیقی ربط دهد و توانست این را ثابت کند که در سازهای زهی باید طول هر زه ضریبهای مشخصی داشته باشد.
همچنین این دانشمند بزرگ، نجوم را هم بخشی از ریاضیات میدانست. وی معتقد بود که مدت زمان گردش سیارات به دور خورشید با طول تارهای موسیقی مرتبط است و تصور میکرد که چرخش سیارهها باعث ایجاد آهنگهای مختلف میشود.
3. هیپاتیا، اولین ریاضیدان زن یونانی
معمولا در کتابهای علمی، اسم زیادی از زنان ریاضیدان نیست، اما نمیتوان در لیست دانشمندان ریاضی فقط اسم آقایان را قید کرد، زیرا زنان بسیاری برای دانستههای این علم زحمت زیادی کشیدهاند. هیپاتیا دانشمندی بود که در قرن چهارم زندگی میکرد و بیشتر تحقیقات خود را در کتابخانه اسکندریه انجام میداد. نسخه ویرایش شده کتاب عناصر اقلیدس یکی از مهمترین آثار این دانشمند بزرگ محسوب میشود.
این شخص برسر عقاید و باورهای خود ماند و مخالفهای زیادی داشت که در آخر به شکل وحشیانهای او را به قتل رساندند. هیپاتیا در خانوادهای ریاضیدان متولد شد و مفاهیم اولیه این علم را از پدرش آموخت. استعداد فوقالعاده او در درک ریاضیات باعث شد که بتواند به یکی از دانشمندان برجسته در یونان باستان تبدیل شود.
او بهدلیل علم فراوان به تدریس در دانشگاه اسکندریه (یکی از معتبرترین دانشگاههای یونان باستان) دعوت شد. البته ناگفته نماند که قبل از هیپاتیا هیچ زنی نتوانسته بود به این درجه علمی برسد.
4. اندرو وایلز، تنها ریاضیدان مشهور زنده
این شخص، تنها ریاضیدان مشهوری است که در زمان حال زندگی میکند. دلیل قرار گرفتن نام او در لیست بزرگترین دانشمندان ریاضی، اثبات قضیه آخر فرما است. این قضیه ابتدا توسط پیر دو فرما بیان شد و اندرو وایلز توانست آن را اثبات کند.
او استاد دانشگاه پرینستون بود و برای اولین بار سال 1993 اثباتی برای این قضیه بیان کرد که دارای مشکل بود، اما چند ماه بعد با کمک همکارش تیلر توانست اثبات نهایی و بدون نقص قضیه آخر فرما را ارائه کرد. اثبات این قضیه 7 سال طول کشید. اندرو وایلز تمام مدت در خانه ماند تا بتواند این قضیه را به اثبات برساند.
5. ایزاک نیوتون
تعداد زیادی از محققان، این دانشمند را مخترع حساب دیفرانسیل و انتگرال میدانند. البته شواهد نشان میدهد که ویلهام لایبنیتس، همزمان با نیوتون این مباحث را اختراع کند. نیوتون فیزیکدان، ریاضیدان، ستاره شناس، فیلسوف و ریاضیدانی اهل انگلستان بود که بین سالهای 1643 تا 1727 زندگی میکرد.
او توانست سال 1687 میلادی اصول ریاضی فلسفه طبیعی را بنویسد و در این مقاله بود که مفهومم گرانش را مطرح کرد. همچنین نیوتون پس از تحقیقات فراوان توانست ثابت کند که نور سفید ترکیبی از رنگهای رنگین کمان است.
او توانست این فرضیه را با منشور به اثبات برساند. این دانشمند بزرگ یکتا پرست بود و اعتقاد که سال 2060 جنگی بین خوبی و بدی ایجاد میشود که در آن نیکی پیروز شده و پس از آن جنگ دنیا به پایان خواهد رسید.
6. رنه دکارت
این شخصیت یکی دیگر از مطرحترین دانشمندان ریاضی محسوب میشود. او سال 1596 میلادی در دکارت فرانسه چشم به جهان گشود و 1650 در استکهلم سوئد از دنیا رفت. این دانشمند پس از به پایان رساندن دوران مدرسه تحقیقات خود را روی علوم حقوق و پزشکی آغاز کرد.
او سعی داشت علمی را یاد بگیرد که فواید زیادی برای جهانیان دارد و بههمین دلیل جهانگردی را آغاز کرد. پس از چندین سال دکارت تمرکز خود را روی یکسانسازی همه علوم گذاشت.
در یکی از شبها، رنه دکارت خواب دید. او معتقد بود که روح او تسخیر شده و از او تقاضا شده که همه علوم را یکسان کند. پس از آن، دکارت بهطور جدی تحقیقات خود را آغاز کرد و توانست شکست نور در علم فیزیک، هندسه و هندسه تحلیلی را کشف کند.
7. اقلیدس، یکی از مشهورترین دانشمندان ریاضی
این دانشمند 300 سال قبل از میلاد در یونان زندگی میکرد و افراد زیادی آن را بنیانگذار و پدر علم هندسه میدانند. کتاب اصول یا Elements یکی از مشهورترین کتابهای درسی محسوب میشود که اقلیدس آن را نوشته است.
در این کتاب 13 مقاله و 165 قضیه در مورد هندسه، نظریه اعداد و جبر مقدماتی بیان شده است. همه قضیههای بیان شده در هندسه از چند قانون ساده پیروی میکند که این دانشمند آنها را به اثبات رسانده است.
روش اقلیدس برای نوشتن کتاب اصول، مورد توجه بسیاری از دانشمندان ریاضی آن زمان قرار گرفت و پس از گذشت مدتی کوتاه، این کتاب به اصلیترین مرجع آموزش هندسه تبدیل شد. این دانشمند معتقد بود که اگر در یک مثلث، مجذور یک ضلع، مجموع مجذورهای دو ضلع دیگر باشند، زاویه بین آن دو ضلع، قائمه است. این فرضیه عکس قضیه فیثاغورس است
8. ارشمیدس، یکی از دانشمندان ریاضی گمنام
بسیاری از افراد معتقد هستند این دانشمند بهقدری در ریاضیات و مکانیک اختراع داشت که میتوان آن را همرده نیوتون دانست. این دانشمند بین سالهای 273 تا 211 قبل از میلاد مسیح در یونان زندگی میکرد. ارشمیدس در شهر سیراکوز متولد شد و بخش زیادی از عمر خود را در همان شهر سپری کرد. این منطقه اکنون جزئی از خاک ایتالیاست، اما در گذشته بخشی از کشور یونان بود.
شاید با شنیدن اسم قانون ارشمیدس، جمله معروف «یافتم، یافتم» برایتان تداعی شود. قضیه از چه قرار است؛ در کتابهای باستانی آمده است که این شخص در حمام بوده و با گفتن این حرف از حمام بیرون آمده. او توانسته بود رابطه بین وزن جسم در آب و حجم آن را پیدا کند. همین موضوع توانست جرقهای برای اثبات قانون ارشمیدس باشد.
9. خوارزمی، ایرانی که در لیست بزرگترین دانشمندان ریاضی قرار گرفت!
محمد ابن موسی خوارزمی سال 780 میلادی متولد شد و 70 سال بعد، یعنی سال 850 از دنیا رفت. او شخصی ریاضیدان، ستارهشناس، فیلسوف، جغرافیدان و مورخی بهنام بود که در دوران حکومت عباسیان زندگی میکرد. شهرت این دانشمند بزرگ بهدلیل فعالیتهای زیاد او در علم ریاضیات بویژه جبر است. پس از خوارزمی، دانشمندان زیادی با تکیه به یافتههای او درباره جبر، توانستد مفاهیم جدیدی را از این علم پیدا کنند.
جرج ساتن یکی از مشهورترین مورخان علم است. او در کتاب خود، قرن نهم را عصر خوارزمی نامیده، زیرا در این قرن، خوارزمی اکتشافات متعددی را به ثبت رسانده. خوارزمی یکی از دانشمندان قرون وسطی است که کتابهای او هنوز پس از گذشت چندین سال در معتبرترین دانشگاههای جهان تدریس میشود.
کتاب جبر و مقابله این دانشمند، هنوز پس از گذشت چندین سال به زبانهای مختلف ترجمه میشود. او مهارت ویژهای در حل معادلات درجه دو و خطی داشت. اروپاییها کتاب جمع و تفریق با اعداد هندی این دانشمند را ترجمه کردند و همین کتاب باعث شد که نوع نوشتار اعداد مردم جهان از یونانی به هندی و عربی تغییر کند. هنوز هم در سرتاسر دنیا از این دستگاه اعداد استفاده میشود.
10. کارل فردریش گاوس
این دانشمند در آلمان بدنیا آمد و در همه دوران جز برترین دانشمندان ریاضی بود. این شخصیت تلاشهای زیادی برای توسعه علم ریاضیات داشته و توانسته موفقیتهای گوناگونی را در این کسب کند و بههمیندلیل امروزه به او لقب شاهزاده ریاضیدانها دادهاند.
او معتقد بود که ریاضیت ملکه همه علوم است. گاوس سال 1777 در خانوادهای فقیر به دنیا آمد و از کودکی استعداد زیادی در ریاضی داشت. گفته میشود او توانست در 3 سالگی اشتباه پدرش در محاسبه مالیات را در ذهنش حساب کرده و مبلغ درست را به پدرش بگوید.
همچنین گفته میشود که معلم گاوس، برای سرگرم کردن کودکان به آنها گفته بود که جمع بین اعداد 1 تا 100 را محاسبه کنند و او این عدد را در عرض چند ثانیه به دست آورده بود!
این دانشمند در سنین نوجوانی توانست به دستاوردهای مختلفی دست یابد. او توانست ثابت کند که یک 17 ضلعی با قاعده را میتوان با استفاده از پرگار و خطکش نامندرج رسم کرد. اثبات این قضیه 2000 سال قبل، ذهن ارشمیدس را به خود مشغول کرده بود.
او در پایاننامه دکتری خود توانست قضیه اساسی جبر را اثبات کند. این قضیه مهم ثابت میکند که چند جملهای درجه n، با محاسبه اعداد تکراری، دارای n جواب است. همچنین گاوس در سال 1799 توانست ثابت کند که c اعداد مختلط یک میدان بسته جبری است. این قضیه در آن زمان اهمیت بسیار زیادی داشت و بههمیندلیل آن را قضیه اساسی جبر مینامند.
آشنایی با سرشناسترین دانشمندان ریاضی جز مهمترین چیزهایی است که علاقهمندان به این علم باید بدانند. ما در 10 مورد از مطرحترین دانشمندان بزرگ ریاضی را به شما معرفی کردی. امیدواریم که این مطلب روی اطلاعات عمومی شما تاثیر زیادی داشته باشد.
16 اسلاید
1
نتیجه
مجموع امتیاز شما
امتیاز
تعداد پاسخ صحیح
تعداد پاسخ غلط
درصد صحیح
شما به درصد سوالات پاسخ درست دادید
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
35 لایک