
سلام به همه بسیار خرسند و خوشحالم که درمورد مطالعه ی مطلبی از جانب من هستید

مریم میرزاخانی ۲۲ اردیبهشت ۱۳۵۶ شمسی در استان تهران چشم به جهان گشود. نام پدرش احمد میرزاخانی بود که در کرج به دنیا آمده بود و از مهندسان برق و از هیئت مدیران مرکزی خیریه به نام رعد بود. مریم میرزانی خانی از همان کودکی در زمینه درس باهوش بود به طوری که بعد از پایان دوره ابتدایی تحصیلش، در آزمون مدرسه تیزهوشان شرکت کرد و پس از قبولی به دانشگاه فرزانگان تهران پیوست. استعداد درخشان او در زمینه ریاضی، باعث شد تا در سال های سوم و آخر دبیرستان، در المپیاد ریاضی کشوری، مدال طلا را کسب کند.

این موفقیت سبب شد تا در عرصه بین المللی نیز شرکت کند و در المپیاد جهانی ریاضی هنگ کنگ که در سال ۱۹۹۴ میلادی (۱۳۷۳ شمسی) برگزار شد، از ۴۲ امتیاز ممکن، ۴۱ امتیاز کسب کند. در المپیاد بعدی که در کانادا پس از یک سال برگزار شد، میرزا خانی توانست رتبه نخست را کسب کند و به مدال طلا دست یابد تا به اولین زن ایرانی تبدیل شود که در المیپاد جهانی مدال طلا دریافت کرده است، البته با نمره کامل این عنوان توسط ایشان کسب شد. موفقیت های میرزاخانی باعث شد تا در دانشگاه صنعتی شریف، دوره کارشناسی را طی کند. در همین زمان، توانست اثباتی را برای قضیه شُر پیدا کند و بعدا در ماه نامه انجمن ریاضی دانان آمریکا منتشر کند. مریم میرزاخانی در حادثه ای که در اسفند ماه سال ۱۳۷۶ رخ داد، زنده ماند. او در اتوبوسی بود که بعد از مسابقات المپیاد از اهواز به تهران بر می گشت و در دره ای سقوط می کند. ۶ تن از دانشجویان دانشگاه شریف جان خود را از دست می دهند و بقیه دانشجویان مجروح می شوند.

سرانجام میرزاخانی به سرپرستی کورتیس مک مولن در سال ۲۰۰۴ میلادی (۱۳۸۳ شمسی) مدرک دکتری خود را اخذ کرد. در حالی که مریم میرزاخانی جوان بود، بلافاصله پس از اخذ مدرکش، در دانشگاه پرینستون تدریس را به عنوان استادیار شروع کرد. نشریه علم برای علوم آمریکا (Popular Sience) از میرزاخانی به عنوان ۱۰ ذهن برتر جوان در دنیا در سال ۲۰۰۶ میلادی (۱۳۸۵ شمسی) یاد کرد. او تا دو سال به استادیاری مشغول بود تا در نهایت به مقام استاد تمامی برسد. میرزاخانی در ۳۱ سالگی (۲۰۰۸ میلادی- ۱۳۸۷ شمسی) به دانشگاه استنفورد آمریکا رفت و در این دانشگاه تدریس رابه عنوان استاد شروع کرد.

مریم میرزاخانی یکی از محققانی است که توانست طلسم چندین ساله ای که برای حل یک مشکل ریاضی پیش آمده بود را حل کند. با توجه به گفته پروفسور مریم میرزاخانی :« بعضی اوقات حس می کنم در جنگلی بزرگ گم شده ام و نمی دانم به کدام سو بروم ولی به بلندی می روم و از آنجا همه جا را بهتر می بینم و مناظر هیجان زده ام می کند.» وی از کودکی علاقمند به نویسندگی بود و به واسطه خواندن رمان های زیاد، این علاقه در او پرورش یافت. مریم میرزا خانی با یان واندراک در سال ۱۳۸۴ شمسی ازدواج می کند و ثمره این ازدواج دختری به نام آناهیتا می شود. یان واندراک از ریاضی دانان دانشگاه استنفورد است و ملیت جمهوری چک را دارد.

مریم میرزاخانی در بیمارستانی واقع در آمریکا به علت ابتلا به سرطان سینه در تیر ماه ۱۳۹۶ شمسی بستری شد. پیشرفت این بیماری به گونه ای بود که به مغز استخوان او رسید تا در نهایت در ۶ تیر ماه ۱۳۹۶ شمسی و در ۴۰ سالگی فوت کند. آرامگاه او در پارک یادبود لوس گاتوس واقع در ایالت کالیفرنیا می باشد. از افتخارات کسب شده توسط این بانوی بزرگ ایرانی میتوان به : نام گذاری روز زن در ریاضیات در تاریخ تولد مریم میرزاخانی از سوی اتحادیه انجمن های ریاضی دنیا نام گذاری کتابخانه دانشگاه شریف به نام مریم میرزاخانی نام گذاری ساختمان آمفی تئاتر دبیرستان فرزانگان به عنوان یادبود از مریم میرزاخانی نام گذاری تالار ها و نمایشگاه های خانه ریاضیات اصفهان به نام مریم میرزاخانی نام گذاری تالار اجتماعات دبیرستان بین الملل پسران تهران به نام مریم میرزاخانی تغییر نام خیابان هایی در برلین آلمان، مون پلیه فرانسه و لیون فرانسه به مریم میرزاخانی نام گذاری سیارک ۳۲۱۳۵۷ میرزاخانی توسط مرکز بررسی ریز سیاره ها اشاره کرد

به سوی نتیجه بچه ها اینم بگم که ببخشید اگر چند وقت نبودم درسام زیاد و سنگین شده بود و مجبور شدم دنیای قشنگم در اینترنت رو برای یک مدتی رها کنم ولی الان از اینکه اینجام و این تست رو ساختم خیلی خوشحالم ممنون
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
مریم میرزاخانی که بود؟
خدای ریاضیات🗿🚬
————————————————
تستت محشر بود!🐸🫲
خیلی ممنونم ، میدونی میرزاخانی اسطورمه
عالی بود
قربونت
عالی بود تستت:///🙃🤍💕
ممنونم عزیزم از نظرت
🤍🤍