
در پارت 1 به چندتا از مهم ترین اختراعات بشر پرداختیم
ماشین چاپ «یوهانس گوتنبرگِ» آلمانی در قرن پانزدهم میلادی ماشین چاپ را اختراع کرد و جهان را تغییر داد. تا پیش از آن، کتابها در نسخههای محدود و به صورت گروهی یا فردی رونویسی میشدند. به این ترتیب، تعداد کسانی که میتوانستند یک «کتاب خطی» را بخوانند، ممکن بود به اندازه انگشتان دو دست باشد. با اختراع ماشین چاپ، آگاهی عمومی هم ناگهان رشد کرد و جمود فکری در اروپای قرون وسطی، به سرازیری افتاد.

ماشین بخار در قرن هجدهم میلادی به عرصه آمد و همه چیز را تغییر داد. با اختراع ماشین بخار، که با استفاده از سوخت آب را به جوش میآورد و حرکت تولید میکرد، «انقلاب صنعتی» به وجود آمد و عصر تولید انبوه شروع شد. انقلاب صنعتی در جهان عملا با اختراع ماشین بخار توسط «جمیز وات» آغاز شد. پیشافتادن «انگلستان» به عنوان یک قدرت اقتصادی، نظامی و سیاسی، تا حد بسیار زیادی مرهون همین یک اختراع است و وقتی میگوییم «امپراتوری بریتانیا» و آن گفته مشهور را به یاد میآوریم که «خورشید هیچگاه در سرزمینهای تحت انقیاد این امپراتوری غروب نمیکرد» (کنایه از تعدد و وسعت)، نمیتوانیم به یاد ماشین بخار نیفتیم.
پنیسیلین در سال ۱۹۴۴ میلادی به تولید انبوه رسید و ثمره کار یک دانشمند اسکاتلندی به نام «الکساندر فلمینگ» بود. تا پیش از آن، یک سرماخوردگی یا عفونت ساده میتوانست مرگبار باشد. پنیسیلین (اختراع «الکساندر فلمینگ») در سال ۱۹۴۴ میلادی به تولید انبوه رسید. عجیبتر آنکه صدها هزار نفر از سربازان اروپایی در زمان جنگ جهانی اول و جنگ جهانی دوم (تا پیش از تولید انبوه پنیسیلین) در اثر عفونتهای ناشی از جراحات جنگی به دام مرگ افتادند.
اینترنت (وب جهانی)، محصول دهههای ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ میلادی است و تا سال ۱۹۸۹ میلادی، در واقع اصلا پدیده شناخته شدهای نبود. بنابراین، اگر قبل از سال ۱۳۶۷ خورشیدی به دنیا آمدهاید، میتوانید به دوستانتان بگویید که قبل از «عصر اینترنت» پا به این دنیا گذاشتهاید! حالا که این متن را میخوانید، حتما به اینترنت دسترسی دارید. فقط یک لحظه چشمانتان را ببندید و فکر کنید که چنین چیزی وجود نداشت. دنیا میتوانست شکل دیگری داشته باشد.

کاور تست
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
نظرات بازدیدکنندگان (0)