برخی از مشکلات و یا اختلالات جسمی که با آن روبرو شدید، علیرغم مراجعه به پزشک و دارودرمانی التیام نیافتهاند. در حقیقت منشا این بیماریها ذهنی و روحی هستند و به همین دلیل است که پاسخ مناسبی به دارو درمانی نمیدهند. بیماری روان تنی یا سایکوسوماتیک در حقیقت دردهایی هستند که در اثر تنش، فشار روانی، استرس مزمن یا سرکوب فشارهای روانی در بدن ایجاد میشود. این دردها در حقیقت هیچ منشا جسمی ندارند. بنابراین دارودرمانی برای التیام آنها کارساز نیست.
بیماریهای روانتنی در گروه اختلالات اضطراب قرار میگیرند. اما تفاوت سایکوسوماتیک با سایر اختلالات اضطرابی در این است که در چنین حالتی استرسها خود را به صورت دردهای جسمانی و فیزیکی بروز میدهند. با توجه به ماهیت اضطراب، افراد معمولا در بازه سنی بین ۱۸ تا ۴۰ سالگی به اختلال سایکوسوماتیک دچار میشوند.
از بارزترین مشکلات سایکوسوماتیک می توان به موارد زیر اشاره کرد: ✲سردرد های تنشی ✲میگرن ✲فشار خون ✲دیابت ✲گردن درد ✲مشکلات پوستی ✲ریزش مو ✲بی خوابی و...
✲راههای درمان مشکلات روانتنی یا سایکوسوماتیک✲ درمان مشکلات روانتنی یا سایکوسوماتیک صرفا با مراجعه به پزشک متخصص امکانپذیر نیست. بلکه این افراد تنها با بهرهگیری از راهنماییهای رواندرمانگر است که میتوانند تغییرات مشهودی را در روند درمانی خود داشته باشند. از این رو راههای درمان اختلال سایکوسوماتیک به شکل زیر طبقهبندی میشود: یوگا درمانی مراجعه به روانشناس رفتار درمانی ماساژ درمانی ورزش دارو درمانی (در بسیاری از موارد برای تسکین یا مدیریت دردهای ناشی از اختلالات سایکوسوماتیک از مسکنها استفاده میشود. هر چند استفاده از مسکنها راهکاری برای درمان قطعی نیست. اما با مدیریت درد میتوان راه را برای تحمل یا کنترل بیماری هموار کرد.)
کنترل اختلال اختلالات روانتنی یا سایکوسوماتیک معمولا نوعی واکنش دفاعی هستند که از سمت بدن و بسته به شرایط بروز پیدا میکنند. بنابراین تنها راه برای کنترل آنها دوری از شرایط تنشزا و کنترل استرس به شکل موثر است. به این ترتیب آرامش ذهنی فرد نیز بیشتر میشود و هنگام مواجهه با شرایط بحرانی نیز بهتر ظاهر میشود.
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
عالییی