
درودد تمایل به لایک؟
از قدیم کسی را که می خواستند از یک مطلب یا موضوعی آگاه نشود به دنبال کار بیهوده می فرستادن که اصطلاحا می گفتند فلانی را دنبال نخود سیاه فرستادن که در ادامه حکایت این ضرب المثل را بیان کردم.
هرگاه بخواهند کسی از مطلب و موضوعی آگاه نشود و او را به تدبیر و بهانه بیرون می فرستند و یا به قول علامه دهخدا : “پی کاری فرستادن که بسی دیر کشد.” از باب مثال می گویند: “فلانی را به دنبال نخود سیاه فرستادیم.” یعنی جایی رفت که به این زودی ها باز نمی گردد. اکنون ببینیم نخود سیاه چیست و چه نقشی دارد که به صورت ضرب المثل درآمده است.
یکی از حبوبات مورد استفاده در غذاهای ایرانی نخود است، که دارای انواع مختلفی است که بهترین نوع آن در قزوین به عمل می آید. همه انواع نخود به همان شکلی که کاشته می شوند، برداشت شده و مورد استفاده قرار می گیرند، تنها نوع نخود که پس از برداشت تغییر پیدا می کند ، نخود سیاه است که پس از برداشت پوست سیاه آن کنده شده و به صورت لپه در می آید و از آن جا نام لپه را به خود می گیرد. پس نخود سیاه در حالت عادی و پوست نکنده در هیچ دکان و بقالی وجود نداردو کسی هم به دنبالش نمی گردد، درنتیجه اصطلاح کسی را به دنبال "نخود سیاه فرستادن" یعنی او را به دنبال پیدا کردن چیزی که اصلا پیدا نمی شود و خود شخص هم می داند که در حقیقت خواسته اند او را با اینکار از سر باز کنند، مورد استفاده قرار میگیرد.

انواع و اقسام نخودهایی که در ایران به عمل می آید همه به همان صورتی که درو می شوند مورد استفاده قرار می گیرند یعنی چیزی از آنها کم و کسر نمی شود و تغییر قیافه هم نمی دهند مگر نخود سیاه که چون به عمل آمد آن را در داخل ظرف آب می ریزن تا خیس بخورد و به صورت لپه دربیاید و چاشنی خوراک و خورشت شود.(در واقع نخود سیاه موجود خارجی دارد و همان لپه ای است که در قیمه میل میکنید!!) مقصود این است که در هیچ دکان بقالی و سوپر و فروشگاه نخود سیاه پیدا نمی شود و هیچ کس دنبال نخود سیاه نمی رود، زیرا نخود سیاه به خودی خود قابل استفاده نیست مگر آنکه به شکل و صورت لپه دربیاید و آن گاه مورد بهره برداری واقع شود.

همان طور که می دانیم نخود از دانه های نباتی است که چند نوع از آن در ایران و بهترین آنها در قزوین به عمل می آید.
فکر می کنم با خوندن کامل این تست ملتفت شده باشید که اگر کسی را به دنبال نخود سیاه بفرستند در واقع به دنبال چیزی فرستادند که در هیچ دکان و فروشگاهی پیدا نمی شود. ☆- معنای دور: یعنی برای اینکه کسی سر از کار بقیه در نیاورد، او را به دنبال شیء کمیابی می فرستند تا ساعاتی بیهوده مشغول باشد و دیگران در امان باشند معنای نزدیک هم که در تست بیان شد^^
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
بک ؟
دادم
💖
وای چه جالب بودددد
تا جایی که میدونم همه ضرب المثلا و چیزایی این شکلی یه داستان یا قضیه علمی پشتشون دارن
سعی میکنم جالباشو بزارم😉
آره دقیقا 👌