
درود دوستان، در این پست قراره بفهمیم روانپزشک و روانشناس چه فرقی با هم دارند و به هر یک در چه شرایطی مراجعه میشود پس با من تا انتهای این مطلب همراه باشید🙏🏻
برای این که بدانیم هرکس برای درمان به چه متخصصی در حوزه اعصاب و روان نیاز دارد، ابتدا بهتر است که فرق روانپزشک با روانشناس را بدانیم. اول از همه باید بدانید که روانپزشک و روانشناس، در یک راستا هستند ولی تفاوت های بزرگی با یکدیگر دارند. همچنین این دو جایگزین یکدیگر نیستند و در بسیاری از موارد، نیاز است که فرایند روانشناسی و روانپزشکی، در کنار یکدیگر برای بهبود بیمار استفاده شوند.
فرق روانپزشک با روانشناس: بیشتر افراد جامعه، روانشناس و روانپزشک را با یکدیگر اشتباه می گیرند و نمی توانند دکتر روانپزشک را از دکتر روانشناس تشخیص دهند. اما تفاوت بین این دو گروه از متخصصین بسیار زیاد است. به طور کلی تفاوت های روانپزشک و روانشناس را می توان در این سه مورد مشخص نشان داد: _ روانپزشکی از گرایش های رشته پزشکی است اما روانشناسی اینطور نیست. _ روانپزشک صلاحیت تجویز دارو را دارد اما روانشناس نمی تواند دارو تجویز کند. _ روانپزشک بیشتر با درمان دارویی سروکار دارد اما روانشناس از روش های روان درمانی و رفتاردرمانی استفاده می کند.
۵ تفاوت بزرگ روانشناس و روانپزشک: 1_ جلسات روانپزشکی نسبت به جلسات روانشناسی با فاصله بیشتری انجام می شود. شاید هر ماه یا هر دوماه یکبار. 2_ اثرات روانشناختی ممکن است ناشی از مشکلات جسمی باشد که در این صورت روانپزشک آزمایش پزشکی تجویز می کند. 3_ جلسات رواندرمانی طولانی تر و نزدیک به هم تر هستند. معمولا هر جلسه رواندرمانی نزدیک به ۴۵ دقیقه و هفته ای یک الی دو مرتبه است. 4_ روانشناس به هیچ عنوان صلاحیت تجویز داروی روانپزشکی را ندارد. اما در برخی مراکز روانشناسی این اشتباه انجام می شود 5_ برخی اختلالات شدید مثل اختلال شخصیت مرزی و افسردگی حاد نیاز به مراجعه همزمان به روانشناس و روانپزشک دارد.
فرق آموزشِ روانشناس و روانپزشک: همانطور که گفتیم، روانپزشکان، در دانشکده پزشکی دانشگاه تحصیل کرده اند و پس از دریافت مدرک پزشکی عمومی، برای گرایش تخصص رشته روانپزشکی را انتخاب کرده اند. روانپزشکان معمولا در بیمارستان ها و مراکز روانپزشکی، با مشکلات و اختلالات شدید روانی درگیر هستند. اما روانشناسان در دانشکده مربوط به روانشناسی و مشاوره تحصیل کرده اند و در طول دوره کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری به جایگاه دکتر روانشناس دست پیدا کرده اند. دانشجویان رشته روانشناسی، پس از پایان دوره تحصیلات تکیمیلی، دوره کارورزی را در مدت ۱ الی ۲ سال می گذرانند و در آن روشهای درمانی، آزمون های تحلیلی، تکنیک های حل مسئله، نظریه های رواندرمانی و درمان های شناختی رفتاری را آموزش می ببینند.
فرق روش درمانی روانپزشک و روانشناس: کار روانپزشک و روانشناس، مکمل بوده و به همین علت، روانپزشک مراجعی را که نیاز به درمان روانشناختی دارد را نزد روانشناس ارجاع می دهد و به همین صورت، روانشناس هم مراجعی را که نیاز به درمان دارویی دارد به روانپزشک انتقال می دهد. _ روان پزشک برای درمان داروهای اعصاب و روان تجویز می کند اما روانشناس با روش های مختلف درمان غیر دارویی، به درمان مشکلات روحی و روانی مراجعین می پردازد. _ روانپزشک همچنین می تواند برای بیمار بستری در بیمارستان را تجویز کند و حتی از روش های درمانی خاصی مانند الکتروشوک استفاده کند اما روانشناس چنین صلاحیتی ندارد. _ روانپزشک توجه چندانی به شرایط خانوادگی، محیطی ، تجارت و سبک زندگی شخص ندارد و بیشتر به جنبه فیزیولوژیک فرد توجه دارد اما روانشناس با بررسی همه موارد ذکر شده، به فرد مشاوره غیر دارویی می دهد. _ روانپزشکی تنها یک شاخه است اما روانشناسی دارای ۳۰ زیرشاخه تخصصی است. _ برخی اختلالات شدید مثل اختلال شخصیت مرزی و افسردگی حاد نیاز به مراجعه همزمان به روانشناس و روانپزشک دارد.
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
پست مورد علاقم تا ابد:
بنظرم واقعا کاربردی و برای کسایی که به اینجور چیزا علاقه دارن خیلی جذاب بود 3>>
ممنونم🙏🏻💖🌷امیدوارم همونطور که گفتی برای کسی مفید باشه
عالی بودد
ممنون 🤝🏻✨️
خیلی عالی بودد💗🌟
مچکرم🙏🏻😊✨️
خواهش میکنم🎀✨💖
عالی بوددد
ممنونم🙏🏻😊
اول؟