12 اسلاید پست توسط: ♬خاله بورا انتشار: 4 هفته پیش 131 مرتبه مشاهده شده گزارش ذخیره در مورد علاقه ها افزودن به لیست
در این پست با ۱۲تا از علائم کمالگرایی آشنا میشویم.✅️
✅️افراد کمال گرا همواره حساسیت شدیدی نسبت به اشتباهات و نقصهای احتمالی موجود در کار دارند. بهطوریکه احساس میکنند در صورت اشتباهی کوچک، از سوی بسیاری افراد سرزنش یا طرد میشوند و ممکن است مورد بازخواست قرار بگیرند. این حساسیت، در مورد اطرافیان و همکاران نیز وجود دارد و منجر به القاء استرس همیشگی در اطرافیان میشود. این حساسیت شدید به اشتباه باعث میشود تا افراد کمال گرا دقت بسیار زیادی در انجام فعالیتها داشته باشند و سرعت فعالیت آنها بسیار کاهش پیدا کند.
✅️استانداردهای غیرواقعبینانه بهمعنای تلاش مضطربانه برای انجام تمام فعالیتها با کیفیت ۱۰۰ درصد است. در این شرایط، خودمان یا اطرافیان را مجبور به پیروی از این استانداردها میکنیم و فشار بسیار زیادی را به آنها وارد میکنیم. بهعبارت دیگر، فکر میکنیم که این استانداردهای بیرحمانه و سختگیرانه ملاک ارزشمند بودن ما یا دیگران است و در پی آن، با پیروی نکردن از آنها احساسات ناخوشایند شدیدی را تجربه خواهیم کرد. استانداردهای غیرواقعبینانه یکی از آزاردهندهترین علائم کمال گرایی است که باعث میشود تا افراد همواره انتظار بیشترین بازدهی، بالاترین ساعت کاری، سلامتترین وضعیت بدنی یا روانی و بالاترین سطح تمرکز و هوشیاری را داشته باشند. افراد کمال گرا در پی این انتظارات غیرواقعبینانه، احساس بیارزشی و شرم شدیدی میکنند.
✅️افراد کمال گرا در هنگام استراحت یا اوقات فراغت احساس گناه و عذابوجدان میکنند. در چنین مواقعی، افکار سرزنشکننده بیشترین فشار را به چنین افرادی میآورند و در پی آن، این افراد از تعطیلات خود چندان لذت نمیبرند و بهطور معمول، در اوقات فراغت نیز کتابها یا وسایل کار خود را بههمراه دارند تا فعالیتهای خود را ادامه دهند. این روند باعث میشود تا خستگی افراد کمال گرا از بین نرود و بهره چندانی از استراحتهای خود نبرند.
✅️افراد کمال گرا اهداف بلندمدت و میانمدت رویایی و بسیار دور از دسترسی را برای خود در نظر میگیرند. این اهداف بلندپروازانه احتمال شکست را در این افراد افزایش میدهد و در نتیجه با وجودتلاشهای فراوان، احساس بیارزشی و عذابوجدان بسیار زیادی را تجربه میکنند. با توجه به اینکه برخی حوزههای تخصصی مانند موسیقی، ورزش حرفهای و پزشکی نیاز به تعهد بالا و تلاش مداوم دارد، این مورد از علائم کمال گرایی در متخصصان این رشتهها بسیار رایج است. چنین افرادی با تمام وجود تلاش میکنند تا در جایگاههای بالای شغلی قرار بگیرند یا وارد رقابتهای حساستر و سطح بالاتر شوند.
✅️افراد کمال گرا اولین چیزی که در هر پروژه میبینند، اشتباهات و خطاهای موجود است. دست گذاشتن بر روی اشتباهات جزئی و ندیدن تلاشها و دستاوردهای خود و همکاران، باعث میشود تا افراد کمال گرا بهعنوان شخصیتهایی سرزنشکننده، عیبجو و منفینگر شناخته شوند. انتقادگری افراد کمال گرا از بارزترین علائم کمال گرایی در ایجاد چالش در روابط بینفردی و تنهایی است. همچنین، صدای سرزنشگر درونی نیز بهصورت شبانهروز در حال سرزنش افراد کمال گرا است و این روند، با آسیبپذیری روانی و کاهش شادابی و پویایی در زندگی همراه میشود.
✅️با توجه به اینکه تمام ارزش افراد کمال گرا مبتنی بر رسیدن به نتیجه و موفقیت است، شکست خوردن در ناخودآگاه افراد کمال گرا مانند پایان دنیا میماند و با احساس بیارزشی بسیار زیادی همراه است. این احساسات ناخوشایند شدید باعث میشود تا ترس شدیدی از شکست داشته باشند. همچنین، تفکر همه یا هیچ افراد کمال گرا باعث میشود تا با ارتکاب کوچکترین اشتباه، احساس شکست شدیدی کنند و در موارد شدیدتر، فعالیت کاری میتواند بهکلی برای آنها ترسناک شود.
✅️احتمال دارد که افراد کمال گرا در دنیای بیرونی، خود را بهعنوان فردی با اعتمادبهنفس بالا و موفق نشان دهند، اما در دنیای درونی چنین ارزشی را برای خود قائل نیستند. شاید موذیانهترین آسیب ناشی از علائم کمال گرایی، از بین بردن این احساس رضایتی است که افراد از خود دارند. این احساس رضایت، با لذتهای کوچکی همراه است که انگیزه و انرژی مورد نیاز برای فعالیت روزانه را تأمین میکند. در حالیکه افراد کمال گرا همواره در دنیایی پر از کارهای انجام نشده، اهداف محقق نشده و سرزنشهای درونی بیوقفه دست و پنجه نرم میکنند.
✅️افراد کمال گرا هر گونه شکست یا عقبگردی را معطوف به خود میدانند و همچنین، کوچکترین اشتباهات را بهعنوان شکستهایی تمامعیار در نظر میگیرند. این دیدگاه باعث میشود که نسبت به کیفیت انجام فعالیتها حساسیت بالایی داشته باشند و تا زمانی که بهطور کامل از توانمندیهای همکاران یا نیروهای خود مطمئن نشده باشند، مسئولیتی را بر عهده آنها نمیگذارند.
✅️احساس گناه همیشگی از نرسیدن به اهداف و استرس همیشگی از برآورده نکردن انتظارات همواره با افراد کمال گرا همراه است و میتواند منجر به افسردگی شود. افراد کمال گرا بسیار مستعد هستند که با نرسیدن به اهداف یا استانداردها، دچار احساس غم و افسردگی شوند. این احساس گناه همیشگی و غم مداوم، رضایت از زندگی این افراد را بهشدت تهدید میکند.
✅️برای افراد کمال گرا تفاوتی ندارد که چه موفقیتی کسب کرده باشند، آنها بعد از رسیدن به هر موفقیت بزرگ و کوچکی، احساس شادی لحظهای کرده و بعد از مدت بسیار کوتاهی دوباره استرس گذشته را پیدا میکنند و در پی آن، بهدنبال کسب موفقیت جدیدی خواهند بود تا استرس جدید کاهش پیدا کند. این افراد، برای موفقیتهای خود جشن نمیگیرند یا به خودشان پاداش نمیدهند. این مورد از علائم کمال گرایی باعث میشود که بسیاری از دستاوردها فراموش شود و موفقیتهای افراد کمال گرا به چشم آنها نیاید.
برای افراد کمال گرا، اشتباهات کوچک و بیاهمیت مانند فجایع بزرگی در نظر میآیند که میتواند پیامدهای ناگوار متعددی داشته باشد. در این دیدگاه، یک لغزش کلامی نابهجا، مرور ضعیف یا اصلاح بد موی سر میتواند تأثیرات بسیار بدی بر روی زندگی افراد کمال گرا بگذارد. همچنین، افراد کمال گرا هر گونه بازخوردی را بهعنوان انتقادی تمام عیار تحلیل میکنند که قصد کوچک شمردن دستاوردهای آنها را دارد.
✅️افراد کمال گرا انگیزه و انرژی خود را از اضطراب همیشگی برای پیشرفت و فعالیت میگیرند. این افراد، همواره برای انجام ایدهآل فعالیتها و امنیت از قضاوت دیگران تحت استرس هستند. این استرس در بلندمدت موجب فرسودگی ساختار روانی میشود و در نهایت، با فرسودگی شغلی و افسردگی همراه میشود.
12 اسلاید
1
نتیجه
مجموع امتیاز شما
امتیاز
تعداد پاسخ صحیح
تعداد پاسخ غلط
درصد صحیح
شما به درصد سوالات پاسخ درست دادید
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
42 لایک
علائم کمالگرایی؛ به لیست improvement🌿 افزوده شد.
توسط ᴍᴀᴅʀɪᴅɪꜱᴛᴀ🤍✨
🌹🌹
مطمئن تر شدم کمال گرام
عیابابا😦
تبریک!
علائم کمالگرایی؛ ویژه شد و 200 امتیاز به شما تعلق گرفت.
__
هورا بعد ۱ ونیم هفته🌹
تقریبا همه نشونه هارو داشتم
من کمالگرام ولی دیگرانو سرزنش نمیکنم فقط خودمو ۲۴/۷ سرزنش میکنم
عه وا سعی کن خودتم سرزنش نکنی
دنیا ارزششو نداره🌹
مهربوننننننننننننننننننننننننننننننننننننن خودمیییییییییییییییییییییییییی
قربونتتتتتت بشممممممممم