
در اخر چالش داریم با ما همراه باشید

کمونیسم چیست؟قبل از اینکه ما بخوایم درمورد کمونیسم حرف بزنیم، در ابتدا باید دو مفهوم دیگر کاپیتالیسم و سوسیالیسم را شرح بدهیم.کاپیتالیسم چیه؟کاپیتالیسم یا نظامسرمایهداری، نظامی سیاسی است که تقریبا در حالحاضر در اکثر کشورهای جهان حاکمه.این نظام بعد از دوران ارباب-رعیتی پدید آمد. کاپیتالیسم متکی بر اصولی هستش که مهم ترین این اصول مالکیت خصوصی بر ابزارتولید کلان هستش.مالکیت خصوصی بر ابزار تولید کلان یعنی چی؟یعنی یه بندهخدایی میاد مالکیت یک زمین هکتاری یا یک کارخانهی بزرگی رو برعهده می یگیره.تا اینجای کار که مشکلی نیست، درسته؟ اما نه! ماجرا از این قراره که از اونجایی که این زمین یا کارخانه بزرگه نیاز داره که کارگر استخدام بکنه.تا اینجا هم شاید مشکلی پیش نیاد درسته؟ بریم جلوتر میگماین کارگران کار میکنن و خب قطعا سود رو خلق میکنن، اما چی؟ مشکل همینجاست اینکه همهی سود حاصل از کار کارگران مستقیم میره توی جیب مالک و کارگران به قول خودمون فقط در حد یک بخور و نمیر پول بهشون تعلق میگیره.برای همین شکاف طبقاتی ایجاد میشه و مالکی که هیچ کاری رو انجام نداده، از حقوقق که در حقیقت برای کارگرانرهستش تغذیه میکنه و پولدار تر میشه، کارگر بیچاره هم با اینکه خودش کار کرده در اصل اما روز به روز فقیر تر می شه.کارل مارکس، فیلسوع و دانشمند بزرگ آلمانی این دو گروه رو طبقه بندی کرده.ما به اون مالک میگیم بورژوازی و به اون کارگران میگیم پُرولِتاریاروند نظام سرمایهداری همینه، بورژوازی نیروی کار کارگر رو استثمار میکنه، خودش پولدارتر و کارگر یا کارمندش فقیر تر می شه.

حالا سوسیالیسم چیه؟سوسیالیسم هم یک نوع نظام پیشرفته اقتصادی-سیاسی هستش، که هدفش اینه این استثمار رو لغو بکنه.در این نظام، مالکیت خصوصی بر ابزار تولید کلان، دقت کنید: کلان! لغو شده.حالا چرا میگیم دقت بکنید؟ چون اون کسی که یک زمین کوچیک یا یک کارگاه ساده داره و خودش روی ابزار تولید خودش کار میکنه کسی رو استثمار نمیکنه و در نتیجه ما مشکلی باهاش نداریمکارل مارکس هم این طبقه رو تحت عنوان طبقه ای به نام "خرده بورژوازی" مینامید. گرچه که معتقد بودش این طبقه کم کم به قول خودمون آب میشه در پرولتاریا و با اونها یکی میشه حسابش کرد و با پیشرفته شدن صنعت هم تقریبا شاهد این ماجرا بودیم.کارل مارکس که انقدر در موردش حرف میزنیم کیه؟کارل مارکس یک فیلسوف، دانشمند، نظریهپرداز و روزنامهنگار آلمانی بوده که در قرن نوزدهم میلادی زندگی می کرده.این بزرگوار وقتی می بینه پرولتاریای زمان خودش (که تازه انقلاب صنعتی رخ داده بوده) در چه شرایط سختی زندگی میکنن. طول عمر کم، بیماری، حقوق پایین، فقر و.... از جمله مشکلاتی بودش که پرولتاریا با اون دست و پنجه نرم می کردن به اصطلاح ایرانیا، خونش به جوش میاد و به فکر راهی میفته تا این مشکلات رو از بین ببره، یا حداقل راهی پیشنهاد بکنه که چطوری میشه اینکار رو کرد.مارکس و رفیقش فریدریش انگلس که اون اهل انگلیس بوده باهم می شینن و نظریهپردازی میکنن در این باره تا اینکه ایدئولوژی کمونیسم، در معنای امروزیش خلق میشه.این دونفر یک کتابی می نویسن تحت عنوان "مانیفستِ(اساسنامهی) حزب کمونیست" و نظراتشون رو برای اولین بار به صورت جامع ارائه میدن.حالا که با این موارد آشنا شدیم، بریم ببینیم کمونیسم چیه؟چیزی که خیلی واضحه، خیلی از دانشمندان خودخواندهی فضای مجازی! وقتی هنوز تفاوت مارکسیسم و کمونیسم رو نمیدونن میان ویدئو پخش میکنن و سعی به خراب کردن جلوهی کمونیسم با مغالطات خودشون میکنن.

مارکسیسم یک مکتب علمی-فلسفی هستش که اصولی چون مادهگرایی تاریخی و غیره داره.(چیزی که این دانشمندان با ارتباط دادن اون با خود نظام کمونیستی سعی به دین ستیز نشون دادنش دارن.)درحالی که کمونیسم یک نظام اقتصادی-سیاسی هستش که خواهان حذف دولت، حذف پول، حذف طبقات اجتماعی و حذف مالکیت خصوصی بر ابزار تولید کلان هستش.راستی گفتیم حذف دولت، این اندیشمندان پوشالی حتی به این فکر نکردن که وقتی کمونیسم خواهان حذف دولته، چطوری ادعا میکنن که کمونیسم همزمان میخواد همه چیز در دست دولت باشه؟ بنظرم این تناقض رو باید خود کمونیسمستیزان پاسخ بدن!بگذریم، شاید بپرسید حذف پول و دولت و.... مشکل ساز نمیشه؟ من میگم نه نمیشه!برای اینکه درمورد حذف دولت بخوایم حرف بزنیم باید اول ببینیم دولت چیه؟ دولت یک دستگاه حکومتی هستش که به وسیلهی اون "عده ای بر عده ای دیگر حکمرانی میکنند."چیزی که اینجا واضحه، اینه که در همه انواع دولت ها حتی دموکراتیک ترین هاشون یک نوع دیکتاتوری حتی شده خفیف هم وجود داره. چون یک عده خودشون رو برتر از بقیه میدونن و بر دیگران حکمرانی میکنن، منظورم اینه انگار خودشون انقدر تکامل یافته هستن که نیازی نیست کسی برشون حکومت بکنه ولی بقیه رو بلانسبت شما، گوسفندانی بدون چوپان فرض می کنند

درحالی که جامعه خودش باید خودش رو اداره بکنه نه اینکه عده ای خود برتر پندار بر بقیه حکمرانی بکنند.حالا شاید سوال پیش بیاد که برفرض دولت حذف شد، چی بزاریم جاش؟جواب اینه، شوراهای خودگردان مردمی که همان کارهای مثبت دولت هارو انجام میدن اما چیز های منفی اون رو ندارن. چیز های منفی دولت منظورم ویژگی هایی همچون ماجرای گوسفندان بی چوپان هستش که قبل تر بهش اشاره شد.خلاصه، پس دیدیم حذف دولت نه تنها بد نیست بلکه با توجه به جایگزینی که براش وجود داره، بسیار هم عالیه و برخی از نقایص جامعه رو تاحدی برطرف میکنه.

قبل از اینکه در مورد حذف پول حرف بزنیم، باید یک توضیحی بدیم.از نظر مارکس جوامع به شش دوره تقسیم میشن.دورهی اول: کمون اولیهدر این دوران که همان عصر انسان های نخستین هستش، جامعه ها به شکل قبیله هستن. به صورت اشتراکی زندگی میکنن و هنوز مالکیت خصوصی وجود نداره. البته در اواخر دوران کمون اولیه ما شاهد یک سری تفاوت ها هستیم.دورهی دوم: برده داری پس از اینکه در اواخر کمون اولیه، یکجا نشینی خلق شد کم کم به همین دلیل مالکیت خصوصی هم بوجود اومد و این شروعی بودش برای استثمار یا همان بهره کشی.افراد وقتی میخواستن شکار رو کنار بگذارن و به کشاورزی روی بیارن، مجبور به داشتن زمین بودن.افراد زرنگ تر حیوانات و برخی از انسان هارو برای کار بر روی زمینشون به کار می گرفتن.کم کم همین به کار گرفتن باعث شد که برده داری شکل بگیره و برده ها جزوی از دارایی بردهداران به حساب بیایند.دوران برده داری گذشت و دوران فئودالیسم بر روی ویرانه های برده داری بوجود آمد.دورهی سوم: فئودالیسمفئودالیسم یا همان نظام ارباب-رعیتی یک دوران در اعصار انسانی بود.این دوره، کاربر برده-بردهدار تبدیل به ارباب-رعیت شد. ذاتا یکی بودن، اما با این تفاوت که در بردهداری خود کارگر به عنوان دارایی بردهدار به حساب می آمد ولی در این دوره ارباب صاحب خود رعیت نبود اما صاحب نیروی کار او بود.در دوران هایی نظیر صفویه، افشاریه، زندیه و قاجاریه تماما ایران بدین روش اداره می شد.

دورهی چهارم: کاپیتالیسم در مورد این دوره پیش تر توضیح دادیم، این دوره نیز پس از انقلاب صنعتی بر روی ویرانه های فئودالیسم آشکار شد و دو طبقهی ارباب-رعیت به همان بورژوازی-پرولتاریا تبدیل شدند.در این دوره نیز به مانند دوران فئودالیسم از نیروی کار کارگران بهره کشی می شه و اونا توسط طبقات بالاتر مورد استثمار قرار می گیرن.پرولتاریا کسی هستش که از خودش ابزار تولیدی نداره و مجبوره که بر روی ابزار تولید دیگران کار بکنه.بورژوازی کسی هستش که مالک ابزار تولید کلانه و پرولتاریا رو وادار میکنه براش کار بکنه.خردهبورژوازی کسی هستش که مالک ابزار تولید خرده و خودش روی ابزار تولید خودش کار میکنه، البته تعریف دیگری نیز می توان از خردهبورژوازی ارائه داد: کسی که نه بورژوازی است و نه پرولتاریا است.گرچه مارکس معتقد بود این طبقه آب میشه در پرولتاریا.یعنی شاید بشه اون روهم به نوعی جزوی از پرولتاریا حساب کردش و در اون صورت ما صرفا دو طبقهی اصلی داریم، بورژوازی و پرولتاریا.البته علاوه بر این سه گروه، امروزه طبقهی دیگری به نام "پریکاریا" یا "همان بیثباتکاران" نیز وجود دارد که آن را نیز شاید بتوان پرولتاریا حساب کرد.القصه، کمونیسم از این چهار طبقه به عنوان طبقات اصلی جامعهی کاپیتالیستی نام می بره.دورهی پنجم: سوسیالیسمدر این دوره، مالکیت خصوصی بر ابزار تولید کلان لغو شده است؛ گرچه ممکن است در حدی که استثماری ایجاد نشود بتوان مالکیت کلان را نیز پذیرفت.در این دوره طبقات اجتماعی و نظام طبقاتی از بین رفته و تمام مردم در یک جامعهی عادلانه و برابر زندگی میکنند.در این دوره کم کم همه چیز رایگان می شود، در ابتدا خانه ها و بهداشت و بعد تر ورزش و تفریحات (چنانکه در شوروی تمام این ها رایگان بوده) و بعد تر خودرو و بعد تر وسایل خانگی و.... الی آخر تا اینکه همه چیز رایگان بشود.دورهی ششم: کمونیسم در این دوره نهاد دولت در مفهوم امروزی آن حذف شده و جای اون رو شوراهای خودگردان مردمی می گیرن که کارهای مثبت دولت رو انجام می دن ولی ویژگی های منفی اون رو ندارن.در این دوره پول نیز وجود نداره و همان طور که در جامعهی سوسیالیستی شاهد رایگان شدن تمام خدمات هستیم.شاید که بگید خب این طوری همه، همه چیز رو بر می دارن و قحطی میاد ولی نه.
بنابر برخی از گفتهها زمانی که بمباران کشور ژاپن در جریان جنگ جهانی دوم صورت گرفت، کمک های امدادی به صورت رایگان در اختیار مردم قرار گرفت اما مردم با اینکه در آن شرایط بودند هر یک به اندازهی نیاز خود خوراک و اینچنین بر میداشتند تا به همه برسد.در جامعهی آرمانی کمونیستی ما نیز اینگونه است، مردم باید به حدی در دوران سوسیالیسم تربیت بشوند که درحد نیاز خود یا حداکثر کمی بیشتر از نیاز خود بردارند.
شرمنده یزره زیاد شد امیدوارم لذت برده باشید در پایان چالش داریم و اینکه ناظر جان بخدا چیز بدی نداره ، دفعه قبل منتشر نشد امیدوارم الان بشه من به هیچ کسی توهین نمیکنم و مخالف نظریه ی کسی نیستم فقط دارم اشنا میکنم ، همین
این پست قسمت دو هم داره لطفا حمایت کنید لایک و فالو فراموش نشه ناظر بخدا چیز بدی نداره ، منتشر کن جان مادرت خدا نگه دار
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
ویژه نشد متاسفانه
کومونیست یعنی مامانا ، اونم وقتی میگی مو تو غذاس ، بعد اون میگه کو ؟ مو نیست
شت🤣
ویژه رو بزن
چشم زدم ❤️
درخواست بده ویژه شه🍻
من اصن نخوندم چون طولانی بود ولی عالی بود 🤣
همین که کامنت گذاشتی یه دنیا ارزش داشت❤️😂