
در این مطلب به معرفی p2 بهترین کتاب ها برای نوجوانان می پردازم. لیست کتاب ها از منابع مختلف تهیه شده است. درضمن،خیلی برای ساخت این تست زحمت کشیده شده،لطفا قلب سفیدو قرمز کن و به من انرژی بده. 🤍⬅️❤️✨
⁛آن سوی آینه: کتاب "کتاب درون آینه و آنچه آلیس آنجا دید" مجموعه داستانی است از "لوییس کارول" جلد دوم "آلیس در سر زمین عجایب" میباشد. اینبار آلیس به درون آیینه ای سغر میکند و وارد دنیایی عجیب میشود که بسیار جذاب و خواندنی است. در بخشی از کتاب میخوانیم: ( آلیس با خجالت پرسید: «هیچ شیر یا ببری این اطراف هست؟» توئیدلدی گفت: «این فقط صدای خر و پف شاه قرمز است.» دو برادر با صدای بلند گفتند: «بیا او را ببین!» و بعد هر کدام یک دست آلیس را گرفتند و بردند به سمت جایی که شاه خواب بود. توئیدلدام گفت: «منظره ی دل انگیزی نیست؟» آلیس نمی توانست صادقانه بگوید که هست. شاه یک شب کلاه بلند منگوله دار قرمز بر سر داشت و مثل یک توده ی نامرتب مچاله شده بود و با صدای بلند خر و پف می کرد. طوری بلند که توئیدلدام گفت: «عن قریب سرش کنده می شود!» آلیس که دختر کوچولوی دلسوزی بود، گفت: «می ترسم از خوابیدن روی علف های نمناک سرما بخورد.» توئیدلدی گفت: «الان دارد خواب می بیند. فکر می کنی چه خوابی می بیند؟» آلیس گفت: «هیچ کس نمی تواند حدس بزند.» توئیدلدی درحالی که پیروزمندانه دست می زد، فریاد کشید: «چرا، دارد خواب تو را می بیند. اگر خوابش درباره ی تو قطع شود، فکر می کنی آن وقت کجا هستی؟» آلیس گفت: «معلوم است، همین جایی که حالا هستم.» توئیدلدی با لحن تحقیرآمیزی جواب داد: «نه! آن وقت هیچ جا نیستی. چون تو فقط در رویای او هستی!») ("آه گربه کوچولو! چقدر خوب می شد اگر می توانستیم برویم توی خانه ی آینه ای. مطمئنم چیزهای قشنگی آن جاست. گربه کوچولو، بیا وانمود کنیم یه جور راهی برای رفتن به آن داخل وجود دارد. بیا وانمود کنیم که آینه مثل پارچه ی توری نرم است، طوری که می توانیم برویم داخلش. مثل این که آینه دارد به یک جور مه تبدیل می شود! چقدر رد شدن از آن آسان است..." و همان طور که این را می گفت لبه ی شومینه ایستاده بود؛ هر چند که دقیقا نمی دانست چطور آن جا آمده. آینه هم داشت مانند مه نقره ای درخشانی محو می شد.»)

10-جنگی که نجاتم داد: کتاب جنگی که نجاتم داد، رمانی ماجرایی نوشته ی کیمبرلی بروبیکر بردلی است که اولین بار در سال 2015 به انتشار رسید. آدا، دختری نه ساله با پاهای معلول است که هیچ وقت خانه ی کوچکش را ترک نکرده است. مادر آدا، آنقدر از معلولیت دخترش احساس خجالت و تحقیر می کند که اجازه نمی دهد او از خانه خارج شود. به همین خاطر، زمانی که قرار می شود جِیمی، برادر کوچکتر آدا، برای فرار از خطرات جنگ از لندن خارج شود، آدا حتی یک لحظه هم وقت تلف نمی کند و برای پیوستن به جیمی، مخفیانه از خانه خارج می شود. به این شکل، ماجراجویی جدید آدا و همچنین سوزان اسمیت، زنی که مجبور می شود مراقب این دو بچه باشد، آغاز می شود. همزمان با این که آدا به خود یاد می دهد که چگونه سوار اسب شود، چگونه بخواند و مراقب جاسوس های آلمانی باشد، به تدریج اعتماد کردن به سوزان را هم می آموزد و سوزان هم رفته رفته، عاشق آدا و جیمی می شود. اما گذشته از همه ی این ها، آیا رابطه ی میان این سه شخصیت به اندازه ای محکم هست که آن ها را در طول جنگ در کنار یکدیگر نگه دارد؟ در بخشی از کتاب می خوانیم: ( داستانی که می گویم، چهار سـال پیش شـروع شـد؛ اول تابستان 1939. انگلستان در آستانه ی یک جنگ جدید بود، همین جنگی که الان درگیرش هستیم. بیشتر مردم ترسـیده بودند. من ده ساله بودم، البته آن زمان سنم را نمی دانستم. درباره ی هیتلر چیزهایی شنیده بودم، حرف های تکه پاره و فحش هایی که از خیابان به پنجره ی من در طبقه ی سوم می رسید، امـا جنگ با او یا هر کشـور دیگری برایم کوچکترین اهمیتی نداشت. شاید با توجه به چیزهایی که تا الان گفته ام، فکر کنید که من با مادرم در جنگ بودم، درحالی که اولین جنـگ در ماه ژوئن همان سال، جنگ من و برادرم بود.)

9-هاکلبری فین: (در ادامه تام سایر) این رمان درخشان از مارک تواین، چندین دهه است که به عنوان یکی از برترین نمونه های ادبیات آمریکا در نظر گرفته می شود و شخصیت فراموش نشدنی و فوق العاده جذابی به نام هاک را به مخاطبین معرفی می کند. ماجراهای هاکلبری فین با طنزی غنی و انتقادهای گزنده ی اجتماعی، به سفر هیجان انگیز هاک به همراه برده ای فراری به نام جیم می پردازد و توصیفات شگفت انگیزی از مکان ها و آدم های حاشیه ی رودخانه ی می سی سی پی ارائه می کند. این رمان کلاسیک که جامعه ای جنوبی در زمان قبل از جنگ را به تصویر می کشد، هجویه ای گزنده درباره ی نگرش های واپسگرایانه، به خصوص نژادپرستی، است. در بخشی از کتاب می خوانیم: ( گفتم که پدر و مادرم مرده اند و دادگاه مرا داده دست یک کشاورز پیر و بدذات، توی دهی سی مایل دورتر از رودخانه. او هم آن قدر با من بدرفتاری کرد که دیگر نتوانستم طاقت بیاورم. وقتی چند روزی رفته بود، من هم چند دست از لباس های کهنه ی دخترش را دزدیدم و فلنگ را بستم.)

8-خاطرات صد در صد واقعی یک سرخ پوست پاره وقت: شرمن الکسی، نویسنده ی موفق و پرطرفدار ادبیات امریکا، داستان کاریکاتوریستی آینده دار به اسم جونیور را روایت می کند که در قبیله ی سرخ پوست اسپوکان بزرگ می شود. جونیور که تصمیم گرفته است آینده اش را با دستان خودش بسازد، مدرسه ی پر از مشکل خود را رها کرده تا در مدرسه ی سفید پوستان در شهری کشاورز نشین تحصیل کند؛ جایی که تنها سرخ پوست دیگر آن، تشویق کننده ی تیم های ورزشی مدرسه است. رمان خاطرات صد در صد واقعی یک سرخ پوست پاره وقت، تأثیرگذار، سرگرم کننده، خوش ساخت و بر اساس تجارب واقعی نویسنده ی اثر است و داستان معاصر بلوغ یک پسر بومی آمریکایی را روایت می کند؛ پسری که در تلاش است تا سرنوشتی که برایش مقرر شده را به شکلی بهتر تغییر دهد. مترجم فارسی کتاب در جایی درباره ی سبک نویسندگی شرمن الکسی گفته است که او سبک خود را دارد که سنخیتی با سبک های شناخته شده ندارد. سبک یک مسأله ی شخصی است، بعد تبدیل به یک آموزه می شود که در آثار الکسی این آموزه به وضوح قابل مشاهده است. در بخشی از کتاب می خوانیم: ( خودم می دانستم یکی از آن الکی خوش هایی هستم که همیشه عاشق کسانی می شوند که دست نیافتنی، نرسیدنی و سنگدل هستند. یک شب، نزدیک های ساعت دوی صبح که راودی آمده بود وخانه ی ما خوابیده بود، قفل دلم را باز کردم. گفتم: “پسر. من عاشق داون شدم.” راودی که کف اتاق من دراز کشیده بود خودش را به خواب زد.)

7-چارلی و کارخانه شکلات سازی: کتاب “چارلی و کارخانه ی شکلات سازی” نوشته “رولد دال” نویسنده مشهور و خوش فکر ادبیات کودکان میباشد. داستان این اثر “رولد دال”،پسر بچه ای بنام چارل میباشد که در خانواده ای فقیر زندگی میکند.چارلی مانند هر کودک دیگری عاشق شکلات میباشد. از طرف دیگر کارخانه داری که محصولاتش شکلات است،قصد دارد مسابقه ای برگزار کند.آقای “ویلی وانکا” قصد دارد درون پنج شکلات جایزه هایی قرار دهد که به پنج کودک بدهد.برنده های جایزه میتوانند به کارخانه عجیب و غریب آقای “ویلی وانکا” بروند و از آن دیدن کنند و در پایان کار هم میتوانند به مقدار زیادی شکلات و آبنبات با خود ببرند و تا پایان عمرشان شکلات داشته باشند. در کتاب “چارلی و کارخانه ی شکلات سازی”،”رولد دال”به نمایش فقر و خلق امید در این چنین زندگی هایی پرداخته است.همچنین این کتاب “رولد دال” به نقد تربیت نادرست کودکان توسط والیدین پرداخته است. در بخشی از کتاب می خوانیم: ( چارلی دستش را دراز کرد وصفحه ی تلویزیون را لمس کرد و یکدفعه انگار که معجزه شده باشد، یک بسته شکلات توی دستش آمد. و آن قدر تعجب کرد که چیزی نمانده بود شکلات از دستش بیفتد. آقای وانکا فریاد زد:« بخورش! زود باش بخورش! خیلی خوشمزه است! همان شکلات است! فقط توی راه کوچک تر شده، همین وبس!» بابا بزرگ جو نفس زنان گفت:« معرکه است! این… این … این معجزه است!) پ.ن:پیشنهاد میدم فیلمشو هم حتما ببنید:)

6-قلعه متحرک: کتاب قلعه متحرک، رمانی فانتزی نوشته ی دایانا واین جونز است که در سال 1986 به انتشار رسید. داستان این رمان به دختری به نام سوفی می پردازد که به خاطر شرایط خانوادگی اش نمی تواند خانه را ترک کند و به دنبال سرنوشت خود برود. اما زمانی که سوفی به شکلی ناخواسته، خشم و غضب جادوگری قدرتمند را برمی انگیزد، تحت تأثیر طلسمی ترسناک به یک پیرزن تبدیل می شود. تنها راه نجات او از این طلسم در قلعه ای متحرک در تپه ها قرار دارد. سوفی برای رهایی از این طلسم باید سفر خطرناک و عجیبی را شروع کند؛ سفری که زندگی او را برای همیشه تغییر خواهد داد. در بخشی از کتاب می خوانیم: ( پس تو داشتی می رفتی که شاهزاده را نجات بدهی! چرا این طور وانمود کردی که داری فرار می کنی؟ تا جادوگر را گول بزنی؟ “اصلا! من ترسو هستم. تنها در صورتی می توانم چنین کار ترسناکی انجام دهم که به خودم بگویم انجامش نمی دهم!)

5-نحسی ستاره های بخت ما: ازل، دختر نوجوانی است که معجزه ای پزشکی، باعث کوچک شدن تومور سرطانی او شده و فرصت چند سال زندگی بیشتر را به او داده است. هازل هیچ وقت زندگی چندان خوشحال کننده ای نداشته اما زمانی که در گروه حمایت از کودکان سرطانی با پسری به نام آگوستوس واترز آشنا می شود، زندگی اش، شکلی کاملا جدید و متفاوت به خود می گیرد. بخت پریشان، اثری خردمندانه، رک و گزنده است و بلندپروازانه ترین و تأثیرگذارترین رمان جان گرین به حساب می آید. این اثر موفق، به شکل درخشانی به ماجراهای بامزه، هیجان انگیز و تراژیک زندگی و عشق می پردازد. در بخشی از کتاب می خوانیم: ( تو نارنجک نیستی هازل، برای ما نیستی. فکر کردن به مرگ تو ما را ناراحت می کند، اما تو نارنجک نیستی. تو یک هدیه ای. تو این را نمی فهمی عزیزم، چون بچه ای نداشته ای که با این سن و سال خوره ی کتاب شود و عاشق برنامه های مزخرف تلویزیونی باشد؛ شادی ای که تو با بودنت به ما هدیه کرده ای هزار برابر بیشتر از غم مریضی ات است.)

4-فارنهایت 451: رمان فارنهایت 451، رمان موفق ری بردبری در عرصه ی بین المللی و شاهکار ادبیات قرن بیستم است و داستان آن، در آینده ای تاریک و پادآرمان شهری اتفاق می افتد. گای مونتاگ، شخصیت اصلی رمان فارنهایت 451، یک آتش نشان است؛ اما نه یک آتش نشان معمولی. شغل او سوزاندن کتاب هایی است که قدغن شده اند و منشأ اصلی اختلافات و بدبختی ها به حساب می آیند. با این حال، مونتاگ احساس خوشبختی نمی کند و دعوا و اختلاف، در زندگی مشترکش موج می زند. آیا کتاب هایی مخفی شده در خانه اش وجود دارند؟ یابنده ی مکانیکی سازمان آتش نشانی که مسلح به سمومی کشنده است و با چندین هلیکوپتر همراهی می شود، آماده ی ردیابی و دستگیری مخالفینی است که با حفظ و مطالعه ی کتاب ها، به جنگ با جامعه برخاسته اند. رمان فارنهایت 451، رمان کلاسیک و پادآرمان شهری ری بردبری، در کنار آثاری همچون 1984 از جرج اورول و دنیای قشنگ نو از هاکسلی، به عنوان تشریحی پیش گویانه از برده داری رسانه ها، مواد مخدر و پیروی از الگو ها در تمدن غرب قرار می گیرد. نثر قدرتمند و شعرگونه ی ری بردبری با بینشی خارق العاده از ظرفیت بالقوه ی فناوری ترکیب شده و رمانی خلق می کند که با گذشت دهه ها از اولین انتشارش، همچنان درخشش و قدرت خود در شوکه کردن مخاطب را حفظ کرده است. در بخشی از کتاب می خوانیم: ( از شعله افکن ستبر برنجی که در دست داشت و سرش مثل کله ی افعی می نمود، مایع محترقه و زهرآگینی درفضا پخش می شد. خون در رگ هایش به سرعت می دوید، کوبش نبض هایش از زیر پوست طنین می افکند. دستانش به مهارت سرپنجه استادی سرگشته که سمفونی آتش و داغ سوزنده را می نوازد، به حرکت در آمد تا آخرین شکوفه های فرهنگ و ادب را به غارت ستاند.)

3-کشتن مرغ مینا(مرغ مقلد): کشتن مرغ مقلد، رمانی فراموش نشدنی درباره ی دوران کودکی است. دوران کودکی، در محله ای خواب زده در جنوب آمریکا که معصومیت هر لحظه در برابر بی عدالتی و تعصب نژادی، قربانی می شود. رمان کشتن مرغ مینا ، با به تصویر کشیدن بحران و عذاب وجدانی تکان دهنده، بلافاصله پس از انتشار در سال 1960، تبدیل به پرفروش ترین کتاب شد و نظر مساعد منتقدین را به خود جلب کرد. کشتن مرغ مقلد (کشتن مرغ مینا) در سال 1961 جایزه ی پولیتزر را از آن خود کرد و فیلم ساخته شده بر اساس آن، موفق به دریافت جایزه ی اسکار شد. کتاب کشتن مرغ مقلد که بسیار دراماتیک و تأثیرگذار است، به اصل و ریشه های رفتار های انسان،معصومیت و تجربه، مهربانی و بی رحمی، عشق و نفرت، و شوخ طبعی و ترحم می پردازد. رمان کشتن مرغ مینا بومی و محلی نوشته ی زنی جوان اهل آلاباما، اکنون بیش از 18 میلیون بار چاپ و به چهل زبان ترجمه شده است و طرفداران بسیاری در سراسر جهان دارد. هارپر لی، نویسنده ی رمان کشتن مرغ مینا ، همیشه آن را داستان عاشقانه ای ساده توصیف کرده است. این اثر امروزه به عنوان شاهکاری در ادبیات آمریکا در نظر گرفته می شود. در بخشی از کتاب می خوانیم: ( تا زمانی که مسائل را از نقطه نظر کسی نبینی، آن شخص را به طور کامل درک نکرده ای… تا زمانی که به زیر پوستش بروی و به همراه آن قدم برداری.)

2-درجستجوی آلاسکا: تاب در جست و جوی آلاسکا، رمانی نوشته ی جان گرین است که اولین بار در سال 2005 منتشر شد. مایلز پاج هالتر از زندگی امن خود در خانه خسته شده است. تمام زندگی مایلز بدون اتفاقی خاص سپری شده و علاقه ی شدیدش به آخرین سخنان چهره های برجسته، فقط و فقط او را نسبت به تجربه ی ماجراجویی، مشتاق تر کرده است. مایلز به دنیای گاهاً دیوانه وار و پرماجرای مدرسه ی شبانه روزی کالور کریک قدم می گذارد و زندگی اش کاملاً با گذشته متفاوت می شود، زیرا در این مدرسه، آلاسکا یانگ حضور دارد؛ دختری جذاب، باهوش، بامزه، کله شق و بسیار شگفت انگیز. آلاسکا خودش به تنهایی یک ماجراجویی بزرگ به حساب می آید. این دختر، مایلز را به جهان خود می کشاند و قلب او را می رباید… اما اتفاقی به وقوع می پیوندد که همه چیز را کاملاً دگرگون می کند. در بخشی از کتاب می خوانیم: ( وقتی آدم بزرگ ها با آن لبخند موذیانه و احمقانه می گویند «نوجوانان فکر می کنند شکست ناپذیرند»، نمی دانند که چقدر درست می گویند. ما هیچ وقت ناامید نمی شویم چون هیچ چیز نمی تواند ما را به شکلی برگشت ناپذیر در هم بشکند. ما فکر می کنیم شکست ناپذیریم چون هستیم. نمی توانیم متولد شویم و نمی توانیم بمیریم. مثل همه ی انرژی ها، فقط می توانیم شکل و اندازه و نمود بیرونیمان را تغییر دهیم. آن ها وقتی پیر می شوند، این را فراموش می کنند و ترس از موفق نشدن و از دست دادن در آن ها شکل می گیرد.)

1-شگفتی:) آگوست (آگی) پولمن با نقصی در ناحیه ی صورت به دنیا آمد که باعث شد نتواند مثل بقیه ی بچه ها، به مدرسه ی عادی برود؛ اما اکنون، اوضاع تغییر کرده است. او باید پایه ی پنجم را در مدرسه ی بیچر پرپ آغاز کند، و اگر تابه حال شاگرد جدید مدرسه بوده اید، حتما می دانید که این وضعیت چقدر سخت می تواند باشد. موضوع این است که آگی، بچه ای عادی با صورتی غیرعادی است. اما آیا آگی می تواند هم کلاسی هایش را متقاعد کند که برخلاف ظاهری متفاوت، او هم درست یکی مثل آن هاست؟ آر. جی. پلاچیو، موفق به خلق داستانی موجز، پرحرارت و تفکربرانگیز شده که مخاطب را لحظه ای به خنده وامی دارد و لحظه ی دیگر به گریه می اندازد. رمان اعجوبه با ارائه ی روابطی کاملا باورپذیر، صحنه های سرزنده ی مدرسه و بخش های داستانی کوتاه، به همه ی مخاطبین و کتاب دوستان در هر سطح و سنی، توصیه می شود. در بخشی از کتاب می خوانیم: ( هفته ی دیگر کلاس پنجم را شروع می کنم. از آنجا که تا به حال به مدرسه ی واقعی نرفته ام خیلی خیلی می ترسم. مردم فکر می کنند که من به خاطر شکل ظاهرم به مدرسه نرفته ام، اما دلیلش این نیست. به خاطر عمل هایی است که روی صورتم شده. از زمان تولدم بیست و هفت عمل جراحی داشته ام. بزرگ ترین عملم زمانی بود که حتی چهار سالم نشده بود. هیچ کدام را به خاطر نمی آورم. بعد از آن سالی دو یا سه عمل کوچک و بزرگ داشته ام. چون به نسبت سنم ریز هستم و به علت پیچیدگی های پزشکی، که دکترها نمی توانستند تشخیص بدهند، زیاد مریض می شدم. پدر و مادرم تصمیم گرفتند مرا مدرسه نگذارند. ولی حالا خیلی قوی تر شده ام. آخرین جراحی ام هشت ماه پیش بود و احتمالا تا چند سال دیگر عملی نخواهم داشت.) «در فهرست مطالبی که باید قبل از مرگ خوند» پ.ن:خیلی خیلییی کتاب قشنگیه:) حتما بخونید راستی!برو اسلاید بعد چالش داریم:)
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
عالی بود...=)
میخوام بخونمشون یه سریال رو:>