
دکتر امیل کوئه روانشناس و داروساز فرانسوی کسی بود که تلقین را کشف کرد. او در داروخانه مشغول کار بود که یکی از بیمارانش با شکایت از این که داروهایش اثری نداشته و باعث بهبودی بیماریاش نشده است وارد شد. در آن لحظه به ذهن دکتر کوئه رسید که قرصهای قبلی را بگیرد و همان قرص را با رنگ و کپسول جدید به بیمار بدهد. در زمان ارائه به او گفت که این قرص تازه به دست او رسیده و بیماران زیادی را بهبود بخشیده و مطمئن باش که برای تو هم موثر است.
بعد از چند روز شخص به سراغ دکتر کوئه آمد و از او بابت دارو تشکر کرد که توانسته است حال او را خوب کند. دکتر کوئه از این قضیه که با همان داروی قبلی که تاثیری نداشته بهبود یافته متعجب شد و برای اطمینان هر دو دارو را آزمایش کرد. در این وضعیت او کشف کرد که حرفهای او توانسته به شخص القا کند که این بهترین داروی موجود است که تاثیر زیادی دارد. در نتیجه چیزی به نام تلقین را کشف کرد.
قانون توجه تمرکز یافته: اگر کسی تفکری را به شما القا کند یا این که خودتان آن را ایجاد کنید، با مرور و تکرار و بها دادن به آن به بخشی از شخصیتتان تبدیل میشود. پس اگر کسی فکر کند که میتواند کاری را انجام دهد و توجه خودش را روی آن بگذارد میتواند به نتیجهای که در نظر داشته است برسد. با توجه به چیزی که در ذهنش وجود داشته است میتواند که آن را عملی کند.
قانون اثر متضاد :در این قانون اگر فردی در ذهنش باور نداشته باشد که توانایی انجام کاری را دارد و ذهن خودآگاهش از آن تفکر جلوگیری کند، هرچقدر بیشتر برای رسیدن به آن کار تلاش کند کمتر نتیجه میگیرد.
قانون اثر عاطفی و هیجانی: عاطفه و هیجان فرد با تلقین او قدرت بیشتری میگیرد و میتواند به فرد کمک کند که با شدت بیشتری کاری که میخواهد را انجام دهد.
-انواع تلقین---تلقین کلامی: در این نوع تلقین فرد با خودش با صدای بلند صحبت میکند و چیزی را که به آن باور دارد را به صورت کلامی ادا میکند یا این که به طور مداوم در مکالمات روزانهاش خود را نشان میدهد.
تلقین فکری: تلقین فکری به طوری است که فرد چیزی را که میخواهد در ذهنش نگه میدارد و به آن توجه میکند. در این حالت قدرت ذهنی او همراه تلقینش میشود و آن را به واقعیت تبدیل میکند.
تلقین شنیداری: تلقین شنیداری نوعی است که با شنیدن حرف دیگران اتفاق میافتد. در این تلقین وقتی کسی حرفی را میزند سمت و سوی انگیزه فرد را جهت میدهد و آن را تبدیل به محرک میکند.
تلقین دیداری: در اینجا شخص با چیزهایی که میبیند به خود یا دیگری تلقین میکند که او هم میتواند آن کار را انجام دهد یا این که نمیتواند انجام دهد.
تلقین نوشتاری: در تلقین نوشتاری فرد چیزی را که میخواهد به خودش یا دیگران تلقین کند را روی یک کاغد مینویسد و این کار را بارها انجام میدهد تا انگیزش او با تلقینش همسو شود.
تاثیر تلقین مثبت: اگر تلقینهای فرد مثبت باشد میتواند که انرژی و انگیزه را افزایش بدهد. درصورتی که فرد تلقین مثبت را انجام دهد متوجه میشود کاری که قبل از این فکر میکرده توانایی انجام آن را ندارد به خوبی انجام میدهد. افراد مثبت به خوبی میتوانند این نوع تلقین را به شما بدهند. استفاده از کلمات مثبت و باور به خود یکی از چیزهایی است که میتواند به شما کمک کند.
تاثیر تلقین منفی: با تلقین منفی شما از انرژی ذهنی و جسمی خود کاستهاید و برای انجام کاری که میخواهید انجامش دهید ناخودآگاه چند قدم به عقب برمیگردید. با این کار تمام انرژی و انگیزهتان را از دست میدهید و نمیتوانید به طور کامل از تواناییهایتان استفاده کنید و آن کار را انجام دهید. گاهی اوقات تلقین منفی افراد دیگر، توانایی و انگیزه ما را کاهش میدهد. تلقینهای افرادی که با آنها ارتباط داریم مخصوصا کسانی که بسیار به شما نزدیک هستند تاثیر زیادی بر زندگیتان دارد و میتواند کارهایتان را تحت تاثیر قرار بدهد. اگر این تلقین از سمت افراد دیگر منفی باشد به شدت میتواند انگیزه شما را از بین ببرد.
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!