
تا حالا چیزی در مورد تب کریمه - کنگو شنیدی ؟ شنیدی یا نشنیدی ، این پست رو از دست نده چون بحث این بیماری ، خیلی جذاب و مهمه !
اول از همه ، دلم میخواد سراغ یک بیمار برم ! یک بیمار که توی مرحله ی نقاهت بیماری قرار داره ، شاید اینطوری بهتر بفهمید . بهتر بفهمید که این بیماری چقدر خطرناکه ... خب ، برم سراغ این پسربچه که ... نمیدونم چجوری آلوده شده ! ولی خب ، ازش می پرسیم . البته ! قبل از اینکه نزدیک بیمار مبتلا به کریمه - کنگو بشم ، باید پوشش مناسبی داشته باشم ! دستکش ، عینک ، ماسک ، روپوش ، چکمه .. حتی لمس اجسام آلوده هم میتونه خطرناک باشه .
خواستم برای صحبت با بیمار به اتاقش برم. ولی اجازه ندادن که برم داخل ... اوه ! بیماری خونریزی زیادی داره . لرز و رعشه گرفته ! نمیشه باهاش صحبت کرد . -«خب ... خانم زهرا ... من پرستار محمدی هستم .بیمار نمیتونه باهاتون صحبت کنه.بگذارید من کمی در مورد این بیماری بهتون اطلاعات بدم . البته من توی بخش نگهداری از بیمار نیستم . کارکنانی که توی بخش نگهداری از بیمار هستن ، تا چهارده روز قرنطینه میشن ... البته علاوه بر اون برخی از همکاران من در بخش ضد عفونی سرم ها و وسایل آلوده هستن . اونها با پوتین و دستکش این کار رو انجام میدن و پوتین و دستکش رو بعد از کار از بین می برن . »
تعجب کرده بودم . ترسناک تر و خطرناک تر از آن چیزی بود که فکر میکردم . در حالی که به لکنت افتاده بودم پرسیدم :«این بیماری خطرناک از کجا میاد ؟ ... یعنی ... ممکنه من هم بگیرم ؟» پرستار با آرامش گفت :«بله . ممکنه شما هم بگیرید . البته اگر در ماه های گرم سال مانند بهار تا اوایل پاییز از گوشت هایی که کشته شدند و پس از آن فوری خورده بشن استفاده کنید (یا قصاب اون گوشت ها باشید و از دستکش استفاده نکنید و اون هارو قبل از قصابی داخل یخچال نگذارید) . همینطور اگر نوعی کنه به نام کنه به هیالوما تن شما رو گاز بگیره ، یا اون رو روی دستتون له کنید . یا حتی اگه به بیمار مبتلا نزدیک شید ممکنه بگیرید . حتی ممکنه در طویله ها هم وجود داشته باشه . »
ترسیده بودم ... همیشه از قصابی گوشت میگرفتم . نکند گوشت های قصابی ، آلوده بوده باشند و من ناقل بیماری باشم ؟ گفتم :«دوره ی کمون چه مدته ؟ چطور میشه فهمید یک گوشت سالمه و قابل استفاده ست ؟ آمار مرگ و میر چقدره ؟ علائم چیه ؟ » پرستار که متوجه ترس من شده بود گفت : « خانم زهرا . بی خود نترسید ... دوره ی کمون این بیماری ۱ تا ۹ روز است ، ولی حداکثر زمان ثبت شده ۱۳ روز بوده . اگر میخواهید مطمئن شوید گوشتی سالم است ، باید آن را یک روز کامل یعنی ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهید . در قصابی ها این کار انجام میشود ، و بعد از قرار دادن گوشت در یخچال قصابی میشود . چون اگر قبل از آن قصابی گوشت انجام شود احتمال دارد گوشت الوده باشد و قصاب بیمار شود . آمار مرگ میر ، ۳۰٪ الی ۵۵٪ است . اگر درمان به موقع صورت بگیرد ، بیمار زنده میماند .» سپس پرستار سرفه ای کرد و با استفاده از لیوان کارمندی اش جرعه ای آب نوشید و ادامه داد :
«علائم این بیماری بسیار سنگین ، سخت و طاقت فرسا هستند . بیمار دچار سردرد شدید، تب، لرز، درد عضله، (بخصوص در پشت و پاها)، گیجی، درد و سفتی گردن، درد چشم، ترس از نور (حساسیت به نور) میشود. ممکن است حالت تهوع، استفراغ بدون ارتباط با غذاخوردن و گلودرد و احتقان ملتحمه در اوایل بیماری وجود داشته باشد که گاهی با اسهال و درد شکم و کاهش اشتها همراه میشود.تب معمولاً بین ۳ تا ۱۶ روز طول میکشد. تورم و قرمزی صورت، گردن و قفسه سینه، پرخونی خفیف حلق و ضایعات نقطهای در کام نرم و سخت شایع هستند. تغییرات قلبی عروقی شامل کاهش ضربان قلب و کاهش فشارخون مشاهده میشود . البته این تازه ابتدای ماجراست .»
دوباره جرعه ای از آب نوشید . دیگر ترس از بیمار بودنم نداشتم ، ترس از مرگ مبتلایان و شیوع این بیماری داشتم . در همین حین که در افکارم غرق بودم ادامه داد :« مرحله ی خونریزی دهنده که مرحله ی اصلی بیماری است و مرگ و میر بیشتر بیماران در این مرحله اتفاق می افتد ،معمولاً در روز ۳ تا ۵ بیماری شروع میشود و ۱ تا ۱۰ روز (بهطور متوسط ۴ روز) طول میکشد. خونریزی در مخاط ها و پتشی (خون ریزی زیر پوستی که قطری در حدود ۱–۲ میلیمتر دارد) در پوست بخصوص در قسمت بالای بدن و در طول خط زیربغلی و زیر قفسه سینه دیده میشود و در محلهای تزریق و تحت فشار (محل بستن رگبند و غیره) ممکن است ایجاد شود. بدنبال پتشی ممکن است تجمع خون یا خون مردگی در همان محلها و سایر پدیدههای خونریزیدهنده مانند خوندماغ، خونریزی لثه و گاهی خلط خونی، خونریزی در ملتحمه و گوشها نیز دیده میشود. برخی موارد خونریزی از بینی، استفراغ خونی، و خونریزی غیرطبیعی آن قدر شدید است که بیمار نیاز به تزریق خون دارد . در حدود ۱۵٪ بیماران فقط پتشی ظاهر میشود. مشکلهای دستگاه تنفس به دلیل سینهپهلو خونریزیدهنده در حدود ۱۰٪ بیماران ایجاد میشود... آب میخواهید ؟ فکر کنم ترسیده باشید ! »
-«نه ... ممنون ... ممنون بابت توضیحاتتون ...» پرستار خندید و گفت : «صبر کنید . هنوز دوره ی نقاهت را نگفتم .» و بعد ادامه داد : «دوره ی نقاهت ، دوره ای است که در آن ضایعه های پوستی کمرنگ می شوند . موهای بدن کاملا میریزند و بدن دچار ضعف میشود . گاهی اوقات بیمار دچار افسردگی میشود ولی زود از بین می رود . سوال دیگری ندارید ، خانم زهرا ؟ حتی نمیخواهید بدانید چگونه به ایران وارد شده است ؟ »
-«چرا ، میخواهم بدانم . میشود توضیح دهید؟» -«در سال ۱۳۹۶ این بیماری از طریق افغانستان و پاکستان وارد ایران شده و در بخشهایی از ایران شیوع پیدا کرده است. از آغاز سال ۱۳۹۶ تا ۱۲ خرداد، ۳۳ نفر به این بیماری مبتلا شدهاند که در استانهای کرمانشاه، هرمزگان، اصفهان، سیستان و بلوچستان، مازندران و سمنان (شاهرود) و خراسان رضوی بوده و سه نفر از آنها جان خود را از دست دادند. خب ، دیگر چه ؟ » خندیدم و گفتم : «متشکرم خانوم پرستار . سوال دیگری ندارم ...»
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
فرست
دعا کنین ویژه شه
وگرنه دق میکنم
هنوزم این بیماری هست؟
بله .
بیماری واکسن یا همچین چیزی ندارم و در حال حاضر در آفریقا این بیماری شیوع پیدا کرده
ای وای
خیلی بده
فقط در برخی از موارد درمان میشه
دعا کن ویژه شه
باشه
عالیی بود زیبارو لذت بردممم 🎀🛐✨😭
متاسفانه پست آخرم اصلا حمایت نشد ممنون میشم یه سر بزنی و حمایت کنیی :))
باشه گل