
تاریخچه جنگ نرم, تعریف جنگ نرم, جنگ نرم چیست؟, دلایل استفاده از جنگ نرم
جنگ نرم چیست؟ امروزه به اقدامات روانی و تبلیغاتی که در مورد هدف خاصی صورت می گیرد جنگ نرم گفته می شود و برخلاف جنگ سخت در آن است تسلیحات نظامی اصلاً استفاده نمیشود بلکه سلاحهای مورد استفاده در جنگ نرم سلاح های تبلیغاتی است. در جنگ نرم دشمن تمام سعی خود را میکند تا بتواند بر اعتقادات احساسات و تفکرات سیاست و فرهنگ طرف مقابل تاثیر گذار باشد.
اکثر جنگهایی که تا سال ۱۹۴۵ میلادی رخ می داد جنگ های سخت بودند اما پس از آن با توجه به تشکیل بلوک شرق و غرب رقابت میان آمریکا و شوروی سابق با جنگ سرد شکل گرفت در جنگ سرد ترکیبی است جنگ نرم و سخت به وجود میآمد و با دشمن در دو جبهه جنگ نرم و سخت مقابله شد و در آن از رویارویی مستقیم دوری می شود اما تهدیدات سختی نسبت به جبهه مقابل صورت می گیرد. با گذشت زمان جنگ های نرم سیر پیشرفتی داشتند در ابتدا با ترویج دروغ و شایعه جنگ نرم انجام میشده است اما با گذشت زمان این مدل از جنگ پیچیدگی های خاص خود را پیدا کرد.
در سال ۱۹۹۰ آقای جوزف نای مقاله ای منتشر کرد که دیدگاه جدیدی را برای مخاطبین توضیح می داد و آن استفاده از کودتا به جای عملیات نظامی و تغییر از طریق نخبگان به جای حملات نظامی بود. نظرات این نظریه پرداز آمریکایی بعدها ارتباط پیدا کرد و تحت عنوان قدرت هوشمند توسط سیاست خارجی آمریکا مورد استفاده قرار گرفت. زمانی که میتوان با کمترین هزینه بزرگترین اهداف را به دست آورد خطرناکی جنگ نرم برای همه مشخص میشود. از جمله اهداف استفاده از جنگ نرم می توان به مسلط شدن بر قسمت های ژئوپلتیکی و ژئواستراتژیکی، تسلط بر بیداری افکار جامعه هدف مقابله با اتحاد نظامی و امنیتی تسلط بر نظامهای مخالفت کننده هم جهت کردن سیاست های کشورها نام برد.
مهمترین اهداف جنگ نرم اختلاف در میان مردم و مقامهای سیاسی و نظامی کشور مورد نظر ایجاد روحیه بیتفاوتی در نسل جوان افزایش روحیه مخالفت و نارضایتی نسبت به مسائل کشور بیش از حد بحرانی و حاد نشان دادن اوضاع داخلی کشور تزیین فرهنگی و سیاسی کشور و تغییر افکار عمومی و سیاه نمایی ارکان کشور
مقابله با جنگ نرم چگونه میتوانیم با تهدیدات جنگ نرم مقابله کنیم و تحمیل ضربات پیشگیری کنیم در ابتدا باید به صورت تخصصی تمام ویژگی های جنگ نرم را واکاوی کرده و تفاوت جنگ نرم و سخت را به خوبی تشخیص دهیم. آیا در جنگ سخت چیزی جز جان انسانها وسایل نظامی و تجهیزات و امکانات موجود در یک کشور مورد هدف قرار میگیرد؟ اما در جنگ نرم افکار عمومی جامعه مورد هدف قرار می گیرد و تغییر افکار عمومی باعث میشود خواستههای دشمن عملی شود. کشوری که قصد مقابله با جنگ نرم دارد باید زیرساخت ها و قدرت نرم خود را بشناسد و با تقویت آن با هجوم دشمن در جنگ نرم مقابله کند. برخی از منابع قدرت در کشور جمهوری اسلامی ایران را میتوان به وفاداری مردم به حکومت، ایجاد حماسه های بزرگ استفاده از ایدئولوژی ناب اسلامی و قدرت نفوذ رهبر بر مردم نام برد.
نتیجه گیری از جمله زیرساختهای اصلی هر نظام سیاسی میتوان به قدرت نرم آن نظام سیاسی اشاره کرد در یک نگاه اساسی جنگ نرم یکی از هسته های اصلی امنیت ملی هر نظام سیاسی است با بررسی های مختلف از زوایای گوناگون می توان جنگ نرم را پدیده ای نام برد که زندگی انسانها را در عصر حاضر به صورت مستقیم تحت تاثیر خود قرار داده است. گروههای معاند با به کار بردن الگوهای رفتاری خاص خود کشورهای مورد نظر را تحت سیطره خود در می آورند و این خاصیت و خواسته جنگ نرم است که بدون استفاده از هرگونه سلاح و مقابله سخت و نظامی می توان الگوهای رفتاری و تغییر در نظام سیاسی کشور مورد نظر را به دست آورد.
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
نظرات بازدیدکنندگان (0)