
هدف از ساخت این پست برای آشنایی بیشتر با رسم و رسوم های عید نوروز در کشور های دیگر جز ایران است برای اینکه در این باره اطلاعات بیشتری کسب کنید این پست را تا انتها بخوانید . با تشکر

دوستان عزیز نوروز، جشن سال نو ایرانی، یکی از کهنترین آیینهای باستانی است که در کشورهای مختلف جهان گرامی داشته میشود. این جشن که با آغاز بهار همراه است، نهتنها در ایران بلکه در بسیاری از کشورهای آسیا و حتی نقاطی از اروپا و آمریکا نیز برگزار میشود. نوروز با آیینها، سنتها و جشنهای خاصی همراه است که در هر کشوری رنگ و بوی ویژهای دارد. در این پست، به بررسی چگونگی برگزاری نوروز در کشورهای جهان و تأثیرات فرهنگی آن در سراسر جهان خواهیم پرداخت و درباره ی تعدادی از آنها صحبت خواهیم کرد در اسلاید بعد باهم درباره ی عید نوروز در کشور تاجیکستان صحبت خواهیم کرد .

نوروز در کشورهای جهان جلوههای متفاوتی دارد و نوروز در تاجیکستان یکی از اصیلترین نمونههای این جشن باستانی است. مردم تاجیکستان با برپایی جشنهای خیابانی، اجرای موسیقی سنتی و برگزاری مسابقات کشتی محلی، به استقبال سال نو میروند. در بدخشان، این جشن با عنوان «غدیر ایام» شناخته شده و مردم چند روز پیش از نوروز با خانهتکانی و آمادهسازی خوراکیهای سنتی مانند حلوا، شیربرنج و غوز حماچ، خود را برای استقبال از سال نو آماده میکنند. تاجیکی ها صبح نوروز، پارچهای سرخ بالای در خانه آویخته میشود که نمادی از بهروزی است. کودکان با گفتن «شاگون بهار مبارک» به دیدار بزرگان میروند. از دیگر رسوم خاص، تهیه غذای سنتی «باج» در شب دوم نوروز است. این آیین سه روز به طول میانجامد. در اسلاید بعدی باهم درباره ی عید نوروز در کشور افغانستان صحبت خواهیم کرد .

نوروز در افغانستان یکی از قدیمیترین جشنهای باستانی است که با آیینهای خاص و رنگارنگ برگزار میشود. در کشورهایی که نوروز را جشن میگیرند، افغانستان جایگاه ویژهای دارد و مراسم نوروز بهویژه در مزار شریف و بلخ، همچنان با شکوه پیشین برگزار میشود. یکی از مهمترین آیینهای نوروز در افغانستان، جشن گل سرخ است که در دشتهای بلخ و مزار شریف اجرا میشود و با موسیقی و اسبسواری همراه است. مردم این منطقه با پوشیدن لباسهای نو، زیارت اماکن مقدس، برگزاری مسابقات سنتی مانند بزکشی، شترسواری و کشتی محلی، نوروز را گرامی میدارند. هفتمیوه، سمنک (سمنو) و سبزی پلو از خوراکیهای رایج این جشن هستند. در کابل، هرات، بدخشان و قندهار نیز نوروز با مراسم خانوادگی، روشن کردن شمع و دعا برای صلح و برکت جشن گرفته میشود. این آیین که نسل به نسل منتقل شده، یکی از مهمترین جشنهای ملی و فرهنگی افغانستان محسوب میشود. در اسلاید بعد باهم درباره ی عید نوروز در ترکیه صحبت میکنیم .

نوروز در ترکیه یکی از جشنهای باستانی مهم است که به نامهای «نوروز سلطانی» و «سلطان نوروز» نیز شناخته میشود. این روز در ترکیه تعطیل رسمی بوده و بهویژه در میان کردها و ترکمنها با آیینهای سنتی جشن گرفته میشود. مردم این کشور با روشن کردن آتش و پریدن از روی آن، اجرای رقصهای محلی مانند «هالای» و پوشیدن لباسهای رنگارنگ، سال نو را گرامی میدارند. در سراسر آناتولی، رسوم نوروزی از منطقهای به منطقهی دیگر متفاوت است. برخی مردم با قراردادن کاسهی آب در حیاط به امید برکت، برپایی پیکنیک در طبیعت و زیارت اهل قبور این روز را سپری میکنند. مشابه سنتهای ایرانی، سبزه سبز کردن، خرید لباس نو و تخممرغزنی از سرگرمیهای رایج نوروزی در ترکیه است. در بازی تخممرغزنی، همگی تخممرغهای خود را به هم میزنند و آنکه تخممرغش نشکند، برنده است که از نظر من این بازی بسیار جالب است . در اسلاید بعد باهم درباره ی عید نوروز در آذربایجان صحبت میکنیم .

جشن نوروز در آذربایجان که با نام «نوروز بایرامی» شناخته میشود، یکی از مهمترین مناسبتهای ملی این کشور است و از ۲۰ تا ۲۴ مارس (۲۹ اسفند تا ۴ فروردین) همراه با تعطیلات رسمی گرامی داشته میشود. در آذربایجان، چهار سهشنبه پیش از نوروز به عناصر اصلی طبیعت اختصاص دارد: آب، آتش، باد و خاک. آتشافروزی و پریدن از روی آن، یکی از نمادها و سنتهای مشترک نوروزی است که در این کشور بهطور گسترده اجرا میشود. مردم آذربایجان با تهیه غذاهای سنتی مانند دلمه برگ انگور، پلو، شیکر بورا و سمنو، نوروز را جشن میگیرند. همچنین، بستن روبان قرمز به دور سبزه نشانهای از استقبال از بهار است. زیارت اهل قبور، برگزاری نمایشهای خیابانی و رقصهای محلی از دیگر آیینهای این جشن در نوروز در آذربایجان محسوب میشود. این مراسم که ریشه در فرهنگ ایرانی دارد، همچنان بخش جداییناپذیری از هویت ملی آذریها باقی مانده است. در اسلاید بعد باهم درباره ی عید نوروز در پاکستان صحبت میکنیم .

همانند دیگر کشورهایی که نوروز را جشن میگیرند، مردم پاکستان نیز این روز را با خانهتکانی، پوشیدن لباسهای نو و ارسال کارتهای تبریک مزین به گل و بلبل جشن میگیرند. از جذابترین بخشهای جشن نوروز در پاکستان، برپایی سفرهای معروف به سفره امیرالمومنین است که شامل هفت میوه خشکشده، شیرینیهای محلی و غذاهای سنتی میشود. شیرینیهایی مانند «لدو»، «گلاب جامن» و «رس ملائی» در این ایام محبوبیت ویژهای دارند. همچنین، در شهرهایی مانند لاهور، جشن بسنت با بادبادکبازی و اجرای موسیقی، حال و هوای نوروز را رنگینتر میکند. این جشن که تلفیقی از سنتهای ایرانی، هندی و پاکستانی است، نشان از پیوند فرهنگی عمیق میان این کشورها دارد. خب این اسلاید آخرین اسلایدی بود که در باره ی رسم و رسوم های عید نوروز در انواع کشور ها صحبت شد در اسلاید های دیگر درباره ی تفاوت ها و شباهت های عید نوروز در ایران و سایر کشوران صحبت میکنیم .

تفاوت نوروز در ایران و سایر کشورها نوروز در ایران با سفره هفتسین، دید و بازدید، خانهتکانی و چهارشنبهسوری همراه است، درحالیکه در سایر کشورها تمرکز بیشتری بر جشنهای خیابانی، موسیقی و ورزشهای محلی دیده میشود. برخی کشورها همچون افغانستان و تاجیکستان آیینهای خاصی مانند اسبسواری و کشتیگیری نوروزی را در این روز برگزار میکنند. خب امیدوارم تا اینجا از این پست خوشتون اومده باشه در اسلاید بعدی و اسلاید پایانی اسم چند کشوری که مراسم عید نوروز را برگزار میکنند صحبت خواهیم کرد .

کدام کشورها نوروز را بهعنوان تعطیلات رسمی جشن میگیرند؟ کشورهایی مانند ایران، افغانستان، تاجیکستان، آذربایجان، ترکمنستان، ازبکستان، قرقیزستان، قزاقستان و بخشهایی از عراق، نوروز را بهعنوان یک تعطیلات رسمی جشن میگیرند. این کشورها هرساله با برنامههای فرهنگی متنوع، سال نو خورشیدی را آغاز میکنند.
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
نظرات بازدیدکنندگان (0)