
در این مطلب قراره به اینکه ایده کارت بانکی از کجا آمد و کارت بانکی با اعتباری از کجا آمده است بپردازیم:

نخستین تلاش برای تولید و استفاده از کارتهای اعتباری مدرن، در سال ۱۹۴۶ میلادی و از سوی یک بانکدار آمریکایی به نام جان بیگینز (John Biggins) صورت گرفت. او کارتهایی تحت عنوان «Charge-It» عرضه کرد که امکان خرید محلی توسط مشتریان بانک را فراهم میساخت. پنج سال بعد، بانک ملی فرانکلین (Franklin National Bank) در نیویورک، با پیادهسازی ایدهای مشابه، نخستین کارت اعتباری بانکی را در مقیاس نسبتاً وسیع، برای مشتریان خود صادر کرد به نحوی که پس از جنگ جهانی دوم، استفاده از کارتهای اعتباری، برای اهداف سرگرمی و صنایع غذایی، تا حدی پذیرفته شده بود.

در سال ۱۹۵۰ میلادی، فرانک مک نامارا (Frank McNamara)، بنیانگذار شرکت دینرز کلاب (Diners Club)، به یک قرار ملاقات تجاری در یک رستوران مجلل نیویورکی رفت. پس از صرف شام، هنگامیکه پیشخدمت صورتحساب را سر میز آورد، وی متوجه شد که کیف پولش را با خود نیاورده است!، او از اعتبار بالایی برخوردار بود و مشکل به سادگی حل شد؛ اما مک نامارا پیش خود فکر کرد که چگونه میتوان این مشکل را اصولیتر حل کرد؟ نتیجه این ایده ذهنی، تولید یک کارت مقوایی کوچک به نام «Diners Club Card» بود. این کارت، با هدف پرداخت صورتحساب رستورانها طراحی شده بود و مشتری میبایست مبالغ را در پایان ماه، به دینرز کلاب پرداخت میکرد. تنها در عرض یک سال، تعداد دارندگان کارت مذکور، به بیش از بیست هزار نفر رسید و عملاً استفاده از آن، به سایر مقاصد سرگرمی و حتی سفر هم توسعه یافت!.

درواقع کارتی که در دستان ماست یک نوع کارت مغناطیسی است و یکی از ویژگیهای مهم آن وجود یک نوار مغناطیسی تقریبا سیاه رنگ برای ذخیره اطلاعات در آن است!
اما این نوار چطور اطلاعات را ذخیره میکند و آیا قرار دادن کارت عابر بانک در کنار سیستمهایی مانند گوشی تلفن هوشمند و لپتاپ واقعا به آن آسیب میزند؟ در این مطلب کنجکاوی شما را اغنا میکنیم
به طور کلی هر کارت اعتباریای با اطلاعات شخصی که به حساب آن کارت متصل است رمزگذاری شده است. برخی از این اطلاعات، مانند نام، شماره کارت، تاریخ انقضا کد سی وی وی 2 با چشم غیر مسلح قابل مشاهده هستند. اما داستان به همین جا ختم نمیشود و چیزهای دیگری هم در این کارتهای نام آشنا وجود دارد! و همچین اگر کارت بانکی خود را بر پشت گوشی یا لپتاب بگذارید کپولی که در کارتتان دارید خالی میشود!
اطلاعات چگونه روی نوار مغناطیسی کارت اعتباری ذخیره میشود؟ اگر به جزئیات و نحوهی ذخیره بیتهای اطلاعات بر روی کارت اعتباری علاقهمند هستید، این بخش میتواند برای شما بسیار شیرین باشد. همانطور که قبلا هم اشاره کردیم سه نوع نوار داده یا شیار در امتداد نوار مغناطیسی در یک کارت اعتباری وجود دارد که هر یک از آنها با تعداد کاراکترهای مشخصی همراه است. •شیار 1: با قابلیت ورود 79 کاراکتر الفبایی •شیار 2: با قابلیت 40 کاراکتر عددی •شیار 3: این بخش کمتر مورد استفاده قرار میگیرد، اما اجازهی ورود 108 کاراکتر عددی را میدهد. این دادهها به صورت مجموعهای از یکها و صفرها در امتداد نوار مغناطیسی کدگذاری میشوند
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
اول؟
ویژه نشه؟
ویژه شهههه
عالی بوددد
مرسیی