

دریاچه خالدار (Spotted Lake) این دریاچه عجیب در بریتیش کلمبیا، کانادا قرار دارد و به دلیل ظاهر خاص خود به یکی از شگفتانگیزترین مکانهای طبیعی جهان تبدیل شده است. آب این دریاچه دارای مقادیر زیادی مواد معدنی مانند کلسیم، سدیم، منیزیم و سولفاتهای مختلف است. در فصل تابستان، با تبخیر شدن آب دریاچه، مواد معدنی آن باقی میمانند و باعث تشکیل لکههای دایرهای رنگارنگ روی سطح آن میشوند. این لکهها ممکن است رنگهای آبی، سبز، زرد و حتی نارنجی داشته باشند که بستگی به ترکیب مواد معدنی در آن زمان دارد. حقایق جالب: این دریاچه از گذشتههای دور برای اقوام بومی منطقه مقدس بوده و آنها معتقد بودند که خواص درمانی دارد. برخی از دانشمندان این مکان را یکی از عجیبترین پدیدههای زمینشناسی میدانند. در حال حاضر، این دریاچه تحت حفاظت است و دسترسی مستقیم به آن محدود شده است

دروازه جهنم (Door to Hell) دروازه جهنم نامی است که به یک گودال بزرگ آتشین در صحرای قرهقوم ترکمنستان داده شده است. این گودال که حدود ۷۰ متر قطر و ۲۰ متر عمق دارد، از دهه ۱۹۷۰ میلادی تاکنون بدون توقف در حال سوختن است. چگونه ایجاد شد؟ در سال ۱۹۷۱، زمینشناسان شوروی (اتحاد جماهیر شوروی) در حال حفاری برای استخراج گاز طبیعی بودند که زمین بهطور ناگهانی فروریخت و یک حفره بزرگ ایجاد شد. از آنجایی که گازهای سمی از این گودال خارج میشدند، مهندسان تصمیم گرفتند آن را آتش بزنند تا گازهای خطرناک از بین بروند. اما برخلاف انتظارشان، آتش هرگز خاموش نشد و تا امروز همچنان شعلهور است! ویژگیهای عجیب: شعلههای آتش شبها از کیلومترها دورتر دیده میشوند و منظرهای ترسناک و اسرارآمیز ایجاد کردهاند. حرارت گودال بسیار بالاست و نزدیک شدن به آن تقریباً غیرممکن است. به دلیل این ویژگیها، دروازه جهنم به یکی از جاذبههای گردشگری معروف ترکمنستان تبدیل شده است. آیا قرار است خاموش شود؟ در سال ۲۰۱۰، قربانقلی بردیمحمدف، رئیسجمهور وقت ترکمنستان، دستور بررسی خاموش کردن این گودال را داد، اما به دلیل وجود مقادیر زیاد گاز زیرزمینی، این کار هنوز عملی نشده است. نظر تو چیه؟ اینجا واقعاً مثل دروازهای به جهنم به نظر میرسه؟

دریاچه صورتی چابهار، که به تالاب لیپار نیز معروف است، یکی از جاذبههای طبیعی منحصربهفرد ایران به شمار میرود. این تالاب در استان سیستان و بلوچستان و در نزدیکی دریای عمان واقع شده است. آبهای تالاب به دلیل وجود میکروارگانیسمها و پلانکتونهای خاص، رنگ صورتی به خود میگیرند که این پدیده را به یکی از شگفتیهای طبیعی تبدیل کرده است. تالاب لیپار در حدود ۱۵ کیلومتری شرق چابهار و در جاده ساحلی چابهار به گواتر قرار دارد. این تالاب در تنگهای صخرهای و مشرف به درهای سرسبز شکل گرفته و بهعنوان عروس چابهار شناخته میشود. بهترین زمان برای بازدید از تالاب لیپار، فصل پاییز و زمستان است که رنگ صورتی آب به وضوح قابل مشاهده است. در این فصول، تالاب بهعنوان یکی از جاذبههای گردشگری چابهار مورد توجه قرار میگیرد. در اطراف تالاب، پوشش گیاهی متنوعی از جمله درختچههای گز و تاغ مشاهده میشود که زیستگاه مناسبی برای پرندگان مهاجر فراهم کرده است. همچنین، در این منطقه میتوانید از بازارچههای محلی سوغات تهیه کنید و از فرهنگ بومی منطقه لذت ببرید. .

جنگل کج یا جنگل کج شده (Misalignment Forest) به یک پدیده خاص طبیعی اطلاق میشود که در آن درختان به طرز غیرعادی و کج رشد کردهاند. این نوع جنگلها ممکن است به دلیل شرایط خاص محیطی، مانند بادهای شدید، زمینلرزهها، یا ویژگیهای جغرافیایی خاص، درختان را مجبور کنند که به صورت کج و خمیده رشد کنند. یک مثال مشهور از چنین پدیدهای جنگل "جنگلهای کج" در پوماهوآک (Puma Huaco) آرژانتین است که درختان به صورت بسیار عجیب و غریبی کج شدهاند. این پدیده به دلیل شرایط خاص زمینشناسی و تغییرات زیستمحیطی اتفاق میافتد. این نوع جنگلها معمولاً زیبایی خاصی دارند و بهعنوان جاذبههای گردشگری شناخته میشوند.

باداب سورت یکی از عجایب طبیعی ایران است که در استان مازندران و در نزدیکی شهرستان ساری واقع شده است. این منطقه به دلیل چشمههای معدنی و طبیعت بکرش بسیار معروف است. باداب سورت به عنوان یک اثر طبیعی و یکی از نادرترین پدیدههای زمینشناسی شناخته میشود. چشمههای این منطقه به دلیل غلظت بالای مواد معدنی خاص مانند کربنات کلسیم، به شکل پلههای طبیعی و استخرهای رنگارنگ در آمدهاند. رنگ آب این چشمهها از سفید تا صورتی و قرمز متغیر است، که به دلیل ترکیب مواد معدنی مختلف و تأثیرات جوی به وجود آمدهاند. این پدیده به طور طبیعی در نتیجه فعالیتهای آتشفشانی و رسوبگذاری مواد معدنی بهوجود آمده و منظرهای شگفتانگیز و بینظیر ایجاد کرده است. باداب سورت به دلیل ویژگیهای خاص خود یکی از جاذبههای گردشگری محبوب ایران به شمار میرود و به عنوان یک سایت ثبتشده در فهرست میراث طبیعی کشور شناخته میشود.
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
نظرات بازدیدکنندگان (0)