
گذری بر تاریخ

مورخین یونانی میگویند: ایرانیان آنچنان به خانواده اهمیت میدادند که از مشاغلی که مستلزم تجرد بود یا از زندگی حادثه جویانه که مردان را مدتی دراز از کانون خانواده دور نگه میداشت، مانند دریانوردی و بازرگانی، خوششان نمیآمد. حتی سربازان ایرانی همه زن داشتند و دلبسته خانواده خود بودند و هر سال، جز چند ماهی خدمت به شاه مملکت دینی به گردن نداشتند. خانواده از چنان بنیان محکمی برخوردار بود که حتی بچهدار نشدن دلیلی بر برهم خوردن پیمان زناشویی نبود. ایرانیان در این گونه موارد به راحتی بچهای را به فرزندی میپذیرفتند.

اصطلاح نه سیخ بسوزه نه کباب : شجاع السلطنه پسر فتحعلی شاه، زمانى حاکم کرمان بود. او در آنجا متوجه شده بود که ترکه های نازک انار میتوانند نقش سیخ کباب را ایفا کنند. و کباب بر سیخی که چوبش انار باشد خوشمزه تر هم میشود. بدین جهت پخت کباب با چوب انار را باب کرد که در کرمان به «کباب حسنی» معروف شد؛ و حاکم وقتی میل کباب داشت به نوکرها میگفت: طوری کباب را بگردانید که نه سیخ بسوزد نه کباب. این دستور او بعدها ضربالمثل شد و در واقع مصداق همان اعتدال است.

| از شاپور دوم تا بهرام گور، سایه ترور بر سر دربار | اقتدارگرایی شاپور دوم تسلط اشراف بر امور مملکت را به حداقل ممکن رساند و همین امر باعث خشم و سرکشی آنان شد. به گفته طبری این اشراف گروهی موسوم به قاتلان شرور تشکیل دادند و دوره ای پر از وحشت و ترور برای جانشینان شاپور دوم رقم زدند. شاپور سوم نخستین قربانی بود که در یکی از روزهایی که زیر سایبان نشسته بود، شخصی که توسط اشراف اجیر شده بود، باعث میشود تا سایبان بر روی او سقوط کند و جانش را از دست بدهد. بهرام چهارم نیز در جریان یک لشکرکشی بر اثر ضرب تیر خودی از جانب یکی دیگر از اجیر شدگان به قتل رسید. یزدگرد اول که سرنوشت پدر و برادرش را دیده بود سعی داشت با اقتدار بیشتری اشراف را کنترل کند اما او نیز در هیرکانیا به دور از پایتخت توسط قاتلان شرور کشته شد. اشراف زادگان به خیال از سر راه برداشتن تمام موانع، خسرو زورستان را به عنوان دست نشانده بر تخت نشاندند اما شاهزاده بهرام گور از حیره به تیسفون لشکر کشید و مقتدرانه بر تخت نشست تا دوره وحشت و ترور به پایان برسد.

از اولین عکاسان ایران ناصرالدین شاه بود و خودش ظهور فیلم و چاپ عکس میکرد،اختراعات وسائل عکسبرداری دو تا سه سال پس از اینکه به بازار اروپا میآمد به طور هدیه بدست پادشاه ایران میرسید!

مطالعات بر روی حدود دو هزار قطعه سفال جمعآوریشده در بررسی روشمند محوطه آتشگاه اصفهان نشان داد که این محوطه از دوران تاریخی تا قرون اولیۀ اسلامی مورد استفاده بوده است. بررسی باستانشناسی پیش رو میتواند تا حدودی تاریخگذاری و همچنین کاربرد این بنای مهم در غرب اصفهان را مشخص کند.در تواریخ، گزارشها و سفرنامهها توصیفات بسیاری دربارۀ محوطه آتشگاه اصفهان، واقع بر جانب غربی شهر و در ساحل شمالی زاینده رود شده است ولی با وجود اهمیت این محوطه، تاکنون مطالعۀ باستانشناسانۀ روشمندی در آن صورت نگرفته و بیشتر مطالعات محدود به انجام اقدامات مرمتی بر روی بنا بوده است.
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
فرصت؟-
عالی بود🌹
ممنون :)