10 اسلاید پست توسط: گوربا گنگ انتشار: 1 روز پیش 15 مرتبه مشاهده شده گزارش ذخیره در مورد علاقه ها افزودن به لیست
بعضی از هنر های رزمی تاریخچه ی جالبی دارند و داستان های جالبی دارند
هنرهای رزمی به سیستمها و سنتهای مدونی از تکنیکها و فنون مبارزهای گفته میشود که با انگیزهها و دلایل متفاوتی تمرین میشوند؛ برای دفاع شخصی، رقابت در مسابقات، سلامتی بدنی و تناسب اندام، سرگرمی و تفریح و همچنین رشد و تعالی روحی، جسمی و معنوی. از پرکاربردترین سبکهای رزمی میتوان به کیکبوکسینگ، جودو، ساندا، کیوکوشین، بوکس، کونگفو، هنرهای رزمی ترکیبی، جوجیتسوی برزیلی و تکواندو میشود اشاره کرد.
ضربهٔ تیو دیت چاگی پرشی از استیون هو👆
از دیدگاه سلاح، هنرهای رزمی را میتوان به سه گروه «با جنگافزار»، «بدون جنگافزار» و «با جنگافزار و بیجنگافزار» دستهبندی کرد. نخستین، مهارتهایی چون تیراندازی با کمان، نبرد با نیزه و شمشیرزنی را شامل میشود و دومی یعنی رشتههای مبارزهٔ بیجنگافزار بر ضربات دست و پا یا گلاویزی ویژه شده و سومی به هنرهای رزمی اشاره دارد که علاوه بر مبارزهٔ بدون جنگافزار، مبارزهٔ با جنگافزار نیز وجود دارد.
امروزه برخی مهارتهای مبارزه با سلاح همچون کِندو (شمشیرزنی ژاپنی) و کیودو (تیراندازی با کمان ژاپنی) به عنوان یک رشتهٔ ورزشی تمرین میشوند و رشتههای بدون جنگافزار همچون کاراته، جودو، تکواندو، موای تای، ساندا، کیکبوکسینگ و نیز بهعنوان روشهای دفاع شخصی تمرین میشوند.
یک تکنیک قفل مفصل در آیکیدو. این نوع فنون با ایجاد درد شدید حریف را وادار به تسلیم میکنند.👆
هنرهای رزمی جوجوتسو که مادر بیشتر هنرهای رزمی ژاپنی است، ووشو یا کونگفو، آیکیدو و هاپکیدو هم به عنوان هنرهای رزمی مسلح تمرین میشوند. همچنین شکلهای ساده شدهای از تایچیچوان، نوعی از ووشوی چینی، که از ماهیت رزمی خود خارج شده، بهطور گستردهای برای حفظ سلامتی تمرین میشوند. جوجوتسو در گذشته تنها به شکل شیوهٔ جنگیدن و برای بالا بردن شانس آسیب ندیدن در مبارزه تمرین میشد و همگی بر پایهٔ دفاع از خود و حمله بود. در این سبکها هیچ جایی برای ورزش و شادی بخشی وجود نداشت.
شکستن اجسام سخت (بنکن) یکی از مهارتهای اصلی در هنرهای رزمی است👆
با گذشت زمان هنرهایی همچون کودوکان جودو که بنیانگذار آن جیگیورو گانو بود از جوجوتسو پدید آمدند و برای ورزش و مسابقات و نه برای جنگ ویژه شدند. بسیاری از تکنیکها و تمرینات رشتههای مختلف رزمی مشابه است اما هر یک از آنها ترکیب مخصوصی از مهارتها را در خود جای دادهاند. برخی از آنها مثل کاراته بر حرکات پویا، دقیق و مستقیم تأکید دارند و برخی همچون آیکیدو تکنیکهای نرمتر، آهستهتر و پیوستهتر را به کار میگیرند. هر یک از رشتههای رزمی به میزان خاصی از تواناییهای بدنی شامل قدرت بدنی، انعطافپذیری (بهویژه در ناحیهٔ لگن)، هماهنگی عضلات و استقامت نیاز دارد. ووشو و نینجوتسو تنها هنرهای رزمی هستند که تمامی دستهبندیهای بالا را شامل میشوند.
تاریخچه
نقاشی یک مبارزهٔ بوکس از دوران یونان باستان👆
کهنترین نگارههای باستانی که در آنها تصویر نبرد دو انسان به تصویر کشیده شده است به ۵۴۰۰ سال پیش در مصر باستان، حدود ۵۰۰۰ سال پیش در بینالنهرین (بابل) برمیگردد. در ویتنام نیز غارنگارههایی از سال ۲۸۷۹ پیش از میلاد بهجای مانده که در آنها تصاویری از مبارزه با شمشیر، چوب، کمان و نیزه دیده میشود.
هنرهای رزمی چینی چهار هزار سال پیش در دوران حکومت دودمان شیا شکوفا شدند. گفته میشود که هوانگدی معروف به «امپراتور زرد» نخستین سیستمهای رزمی را در چین ترویج کرد. از هوانگدی به عنوان یک فرمانده نامدار یاد شده که پیش از تصاحب حکومت چین نوشتههای مفصلی را در مورد پزشکی، ستارهشناسی و هنرهای رزمی به رشتهٔ تحریر درآورده بود.
یکی از دشمنان مهم او که چی یو نام داشت نیز به عنوان پایهگذار «جیائو دی» شهرت دارد؛ نوعی کشتی چینی که نیای کشتی رزمی امروزین چین محسوب میشود.
پایهریزی هنرهای رزمی آسیایی احتمالاً با تلفیق روشهای رزمی اولیهٔ چینی و هندی صورت گرفت. بین سالهای ۴۸۰ تا ۲۲۱ قبل از میلاد چین صحنهٔ جنگهای مداوم بین حکومتهای رقیب بود و همین موجب شکوفایی هنرهای رزمی شد. فلسفه و استراتژی هنرهای رزمی در این دوران تکوین یافت و این مسئله در کتاب «هنر نبرد» اثر سان تزو استراتژیست نظامی نامدار چینی در ۳۵۰ قبل از میلاد به خوبی تشریح شده است.
بر اساس روایتهای اساطیری شائولینچوان یا کونگفوی شائولین که راهبان بودایی معبد شائولین آن را تمرین میکنند، نخستین بار در قرن پنجم میلادی توسط بودیدارما ابداع شد. بر اساس این روایتها بودیدارما که از هند به چین آمده بود تا آئین بودا را به این سرزمین معرفی کند، وقتی به معبد شائولین رسید، متوجه شد که راهبان این معبد بسیار ضعیف هستند و قادر نیستند در مقابل غارتگری راهزنان مقاومت کنند. به همین جهت او فنون رزمی را برای تقویت بدنی به آنها آموخت. راهبان معبد شائولین تا به امروز به تواناییهای رزمی خود را حفظ کردهاند و مهارتهای آنها در دنیا شهرت دارد.
دوران مدرن:
نیمهٔ دوم قرن نوزدهم طلیعهٔ آغاز تاریخ هنرهای رزمی به عنوان ورزشهای مدرنی بود که از دل سیستمهای سنتی جنگی برآمده بودند. اروپا در این دوران شاهد شکلگیری بوکس و شمشیربازی در شکل ورزشی خود بود. در ژاپن نیز شکلهای مدرن جودو، جوجیتسو، و کندو با احیای مکاتب رزمی عصر ادو بنیانگذاری شدند. در تایلند قوانین مدرن موای تای در دهه ۱۹۲۰ تدوین شد و در چین هم تاریخ نوین هنرهای رزمی در دههٔ ۱۹۳۰ معروف به دههٔ نانجینگ با افتتاح انستیتو گیوشو زیر نظر حکومت کومینتانگ، آغاز شد.
شمشیربازی و کشتی آزاد و کشتی فرنگی در اولین دورهٔ المپیک مدرن در سال ۱۸۹۶ در برنامهٔ بازیها قرار گرفتند و بوکس نیز در سال ۱۹۰۴ وارد المپیک شد. اتحادیه بینالمللی بوکس در ۱۹۲۰ پایهگذاری شده و قهرمانی شمشیربازی جهان از سال ۱۹۲۱ برگزار میشود.
مصدومیت:
با اینکه هنرهای رزمی رشتههایی برخوردی هستند اما مصدومیت در آنها نادر است و این احتمالاً به دلیل نظارت بالا در بیشتر باشگاهها و اهمیت خویشتنداری در این رشتههاست. در یک تحقیق مقایسهای از میزان مصدومیت در رشتههای مختلف ورزشی؛ رشتههای رزمی با ۱۶٫۹ مصدومیت از هر ۱۰۰ هزار نفر در انتهای فهرست ورزشها قرار گرفته بودند در حالیکه بسکتبال با ۱۸۸ مورد در بالای فهرست قرار داشت و حتی رقص با ۱۸٫۸ مورد درصد بالاتری از آسیبدیدگی نسبت به ورزشهای رزمی را شامل میشد.
مصدومیتهای شایع در رشتههای رزمی نیز کبودی، کوفتگی، رگبهرگشدن و پیچخوردگی است. البته احتمال بروز مصدومیتهای خطرناکی همچون ضربه مغزی، شکستگی استخوان و فلجی در ورزشهای رزمی وجود دارد که در رقص چنین مصدومیتهایی غیرمحتمل است. اما مصدومیتهای مرگبار بسیار نادر هستند. حداقل سه مورد مرگ بر اثر ضربه به شکم یا سینه و آسیب به اعضای داخلی بدن گزارش شده اما خطر جدی بیشتر بر اثر ضربات مشت و لگد به ناحیهٔ سر بروز میکند.
10 اسلاید
1
نتیجه
مجموع امتیاز شما
امتیاز
تعداد پاسخ صحیح
تعداد پاسخ غلط
درصد صحیح
شما به درصد سوالات پاسخ درست دادید
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
5 لایک
عالی بود❤
آفرین قشنگ بود 🩵
اولین لایک🙃
ممنون