13 اسلاید پست توسط: 𝓕𝓪𝓻 𝓕𝓸𝓻 انتشار: 15 ساعت پیش 915 مرتبه مشاهده شده گزارش ذخیره در مورد علاقه ها افزودن به لیست
برای آشنا شدن با mbti، این پست رو تا آخر بخونید :)
شاید تا به حال شنیده باشید که فردی شخصیت خود را با حروفی مثل «esfp» یا «intj» توصیف کرده باشد، و شاید برایتان سوالی پیش آمده باشد که این کدها، که شبیه رمز چهار رقمی هستند، چه هستند و از کجا آمدند. این رمزهای 4 رقمی، مربوط به معروف ترین تست شخصیتی جهان، یعنی تست MBTI یا Myers–Briggs Type Indicator است. این تست از شهرت بالایی برخوردار است و در آمریکا، تقریبا 2 میلیون نفر سالانه از نسخه رایگان آن برای خودشناسی استفاده می کنند.
تست mbti، پرسشنامه شخصیت شناسی است که برای شناسایی نوع شخصیت، نقاط قوت، ترجیحات شخصی و ویژگی های فردی طراحی شده است و به شما کمک می کند تا درک عمیقتری از ویژگیهای منحصر به فرد خود پیدا کنید و میتواند راهنمایی برای یافتن حرفه مناسب با نیازها و استعدادهایتان و حتی رشتههای تحصیلی و زمینههای علمی متناسب با علایق شما باشد. علاوه بر اینها، این تست، نقشهای برای رشد شخصی و توسعه مهارتهای شما ارائه میدهد و میتواند به بهبود روابط شما کمک کند، تا روابط موثرتری برقرار کنید و درک بهتری از دیگران داشته باشید. این تست را کاترین بریگز و دخترش ایزابل مایرز، بر اساس نظریه کارل گوستاو یونگ، در مورد تیپ های شخصیتی طراحی کرده اند.
در این تست، افراد بر اساس چهار معیار اصلی یا هشت ویژگی مقابل هم، مورد ارزیابی قرار می گیرند، که عبارتند از: «درونگرایی l و برونگرایی E / شهودی N و حسی S / احساسی F و منطقی T / قضاوتی J و ادراکی P» از ترکیب این 8 ویژگی با یکدیگر، یک کد چهار حرفی ایجاد می شود و غالب بودن هرکدام از ویژگی های گفته شده نهایتا 16 نوع شخصیت را به وجود می آورد. ترکیب هر کدام از واژه های فوق، باعث می شود تا افراد، صفات متفاوتی را از خود نشان بدهند.
معیار اول در این تست، روشی برای توصیف چگونگی پاسخ و تعامل مردم با دنیای اطراف می باشد. افراد برونگرا ،بیرونی هستند و تمایل به عمل گرا بودن دارند و از تعامل اجتماعی مکرر لذت می برند و بعد از گذراندن وقت با دیگران احساس انرژی می کنند. افراد درونگرا هم، به سمت درون هستند و تمایل دارند که به فکر کردن بپردازند و از تعامل های اجتماعی عمیق و معنادار لذت می برند.
معیار دوم در این تست، شامل بررسی چگونگی جمع آوری اطلاعات از دنیای اطراف خود است. افراد شهود، کسانی هستند که شهود را ترجیح می دهند و بیشتر به مواردی مانند الگوها و برداشت ها توجه می کنند. آنها از تفکر درباره مسائل و جنبه های انتزاعی لذت می برند. افراد حسی هم، افرادی هستند که توجه زیادی به واقعیت دارند، مخصوصا به آنچه می توانند از حواس پنجگانه خود درک کنند. آنها تمایل دارند که روی واقعیت ها و جزئیات تمرکز کنند و از تجربه عینی لذت ببرند.
معیار سوم در این تست، به نحوه تصمیم گیری افراد براساس روش جمع آوری اطلاعات است. افراد احساسی، کسانی هستند که سبک احساسی دارند و در تصمیم گیری، به هنگام رسیدن به نتیجه، به احتمال زیاد، افراد و احساسات را در نظر می گیرند. افراد منطقی هم، افرادی هستند که تفکر را ترجیح می دهند و بیشتر بر واقعیت ها و داده های عینی تأکید می کنند. آنها هنگام تصمیم گیری، گزینه های سازگار، منطقی و غیر فردی را در نظر می گیرند.
معیار چهارم در این تست، شامل چگونگی تمایل مردم به مقابله با جهان است. در واقع این مورد بیشتر به سبک زندگی افراد اشاره دارد. افراد قضاوتی، افرادی هستند که به سمت قضاوت تمایل دارند و ساختار و تصمیمات محکم را ترجیح می دهند. آنها منظم بوده و ساختار و چارچوب را ترجیح می دهند. افراد ادراکی هم، افرادی هستند که بر اساس ادراک عمل می کنند و بازتر، انعطاف پذیر و سازگار تر هستند.
تایپ های شخصیتی این تست، به چهار گروه تحلیلگران، دیپلماتها، محافظهکاران و کاوشگران تقسیم می شوند.
تحلیلگران (Analysts): این گروه بر استراتژی و نوآوری تمرکز دارند. افرادی که در این دسته قرار میگیرند، معمولا علاقهمند به فهمیدن، تجزیه و تحلیل و بهبود سیستمها هستند. آنها به دنبال دانش و شایستگی هستند و تمایل دارند بر اساس منطق و استراتژی عمل کنند. این گروه شامل تیپ های intj و intp و entj و entp هستند. (xntx ها)
دیپلماتها (Diplomats): افراد این گروه، اغلب درگیر مسائلی مانند بشردوستی، همدلی و ارزشهای اخلاقی هستند. آنها به دنبال ایجاد ارتباطات معنادار و درک عمیق از افراد اطراف خود هستند و معمولا به حفظ هماهنگی و همکاری در گروهها توجه دارند. این گروه شامل تیپ های infj و infp و enfj و enfp هستند. (xnfx ها)
محافظهکاران (Sentinels): این افراد بر سازمان، نظم و وظیفه تأکید دارند. آنها معمولا بسیار مسئولیتپذیر و معتقد به سنت و امنیت هستند. در جامعه، آنها به دنبال ساختار و ثبات هستند و اغلب در نقشهای نظارتی و حمایتی عمل میکنند. این گروه شامل تیپ های istj و isfj و estj و esfj هستند. (xsxj ها)
کاوشگران (Explorers): افراد این گروه، معمولا عملگرا هستند و به دنبال تجربههای جدید و هیجانانگیز هستند. آنها بر لحظه حاضر تمرکز دارند و معمولا در مهارتهای عملی و تکنیکی مهارت دارند. کاوشگران، از آزمایش و اکتشاف لذت میبرند و اغلب در محیطهایی که به انعطافپذیری و واکنش سریع مورد نیاز است، خوب عمل میکنند. این گروه شامل تیپ های istp و isfp و estp و esfp هستند. (xsxp ها)
توصیفی کلی از تایپ های شخصیتی mbti: تیپ شخصیت INTJ (معمار): کسی که فکر می کنید عجیب است اما ذهن درخشانی دارد. تیپ شخصیت INTP (منطق گرا): کسی که دوست دارد فقط برای سرگرمی لوازم خانگی را باز کند. تیپ شخصیت ENTJ (فرمانده): فردی خستگی ناپذیر، برای دنبال کردن و رسیدن به اهداف زندگی. تیپ شخصیت ENTP (مجادلهگر): فردی با انگیزه که نگاهش سراسر به جوایز زندگی است. تیپ شخصیت INFJ (حامی): کسی که برای دیگران کارهای بزرگی خواهد کرد، حتی اگر هنوز این را نمی داند. تیپ شخصیت INFP (تسهلکننده): فردی با روح آزادگی که در افکار پر احساسش بزرگ می اندیشد. تیپ شخصیت ENFJ (پیشرو): فردی که بدون در نظر گرفتن عواقب و مشکلات برای هدف خود می ایستد. تیپ شخصیت ENFP (مبارز): فردی جمع گرا با روحیه آزادگی که استعدادهای خود را هنوز نشناخته است. تیپ شخصیت ISTJ (بازرس): فردی دقیق و منطقی که همواره در کار و زندگی وقت شناس است. تیپ شخصیت ISFJ (مدافع): فردی با استعداد که سعی می کند در سایه حرکت کند. تیپ شخصیت ESTJ (اجرایی): فردی خوش مشرب، که همه نزدیکان و دوستان او را دوست دارند. تیپ شخصیت ESFJ (سفیر): یکی از محبوب ترین های افراد هر گروه، که البته حساس ترین هم می باشد. تیپ شخصیت ISTP (ماهر): فردی که به جای صحبت کردن به دنبال انجام دادن کارهاست. تیپ شخصیت ISFP (ماجراجو): فردی هنرمند که همواره ایده های خود را مورد آزمایش قرار می دهد. تیپ شخصیت ESTP (کارآفرین): فردی با انگیزه و پرتلاش که عاشق هر فرصتی برای درخشیدن است. تیپ شخصیت ESFP (سرگرمکننده): فردی پرانرژی و با انگیزه که بودن در کنار او کسل کننده نیست.
13 اسلاید
1
نتیجه
مجموع امتیاز شما
امتیاز
تعداد پاسخ صحیح
تعداد پاسخ غلط
درصد صحیح
شما به درصد سوالات پاسخ درست دادید
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
9 لایک
عالی بود:)
فرصت
و راستی یادم رفت بگم عااااالیییی بووووود
مرسیییی :)))))
آقا قضیه چیه زیر همه ی پست ها فرصت فرصت میکنن؟🌝
والا خودم هم نفهمیدم همه میگن من هم گفتم🗿