از اواخر قرن چهارم تا اوایل قرن هفتم هجری، سه سلسلة ترک تبار در ایران حکومت کردند به نمودار خط زمان توجه کنید و روی نمودار این سلسله ها و محدوده زمانی آنها را نشان دهید.
«غزنویان»
غزنویان دودمانی ترک تبار بودند که چون حکومت خود را از شهر غزنين (غزنه) آغاز کردند به این نام مشهور شدند. هنگامی که حکومت سامانیان به نهایت ضعف و ناتوانی رسید محمود غزنوی که حاکم غزنه بود خراسان را تصرف کرد. خلیفه عباسی نیز حکومت او را به رسمیت شناخت سلطان محمود غزنوی به پشتوانه سیاه نیرومند خود در اغلب جنگها پیروزیهایی به دست آورد و قلمرو غزنویان را تا ری در مرکز ایران گسترش داد.
۵ تصویر فردوسی در دربار سلطان محمود غزنوی که توسط سورلیانس تقانی از کشور ارمنستان کنیده شده است.
سلطان محمود غزنوی چندین بار به هندوستان لشکرکشی کرد و به همین سبب در تاریخ شهرت یافت. اگر چه این لشکر کشی ها به بهانه رواج اسلام صورت می گرفت اما در اصل به طمع تروت هنگفتی بود که در این کشور وجود داشت. وی در این لشکرکشی ها مناطقی از هندوستان را تصرف نمود و معبد سومنات را خراب کرد. او اسیران زیادی را با خود به سرزمین های دیگر برد و ثروتها و غنائم زیادی به دست آورد که بخشی را به خلیفه عباسی پیشکش کرد.
پس از سلطان محمود، پسرش سلطان مسعود حکومت را به دست گرفت. اگر چه سلطان مسعود فرمانروایی بی باک و جور بود اما تدبیر پدر را نداشت. او از سلجوقیان شکست خورد و مدتی بعد توسط سپاهیان شورشی خود به قتل رسید. قدرت و حکومت غزنویان بر نیروی نظامی استوار بود و آنها از محبوبیت و مقبولیتی که صفاریان و سامانیان و آل بویه در بین توده مردم داشتند، بی بهره بودند.
رابطه حکومت غزنویان با خلفای عباسی دوستانه بود و سلاطین غزنوی به ویژه سلطان محمود، خود را مطیع و تابع خلافت عباسی میدانستند.
6 اسلاید
نتیجه
مجموع امتیاز شما
امتیاز
تعداد پاسخ صحیح
تعداد پاسخ غلط
درصد صحیح
شما به درصد سوالات پاسخ درست دادید
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
4 لایک
نظرات بازدیدکنندگان (0)