

داستان موفقیت پینترست یکى از الهام بخش ترین داستان هاى کســب وکارهاى نوپاى دهه حاضر اســت و جذابیت این داســتان به بنیانگذار این شرکت مربوط مى شــود. او طرح خود را در حالى دنبــال کرد که بیــش از ۹۰درصد افــراد به آن علاقه اى نشان نمى دادند. در طى چند ماه پس از راه اندازى تنها توانست ۹۰۰ کاربر را به خود جلب کند که شکستى بزرگ بود و براى مدت طولانى موفق به جذب هیچ سرمایه اى نشد. بنیانگذار Pinterest آقاى بن سیلبرمن است که قرار بود پزشک شــود، اما پس از ورود به دانشگاه ییل دریافت که علاقــه اى به ادامه این راه ندارد و براى ارائه خدمات در مشاغل فروش و پشتیبانى وارد گوگل شــد. او که مهندسى نخوانده بود، در گوگل فضــا را براى خودش مناســب نمى دید و احساس مى کرد که قادر به ایجاد پیوند با فرهنگ کارى آنجا نیســت، به همین دلیل تلاش کرد تا کسب وکار خودش را ایجاد کند. پینترست نتیجه این فکر بود و از آنجا که نتوانســت به خوبى توجه کاربران را جلب کند، بــراى مدتى به عنوان یک برنامه شکست خورده به نظر مى رسید تا اینکه …

پینترست یک برنامه شکست خورده به نظر مى رسید تا اینکه یک بلاگر معروف درباره آن مطلبى نوشت.پینترســت یک موتور کشــف تصویرى طرح و دیدگاه و اطلاعات دربــاره مواردمختلفى مانند دســتور پخت، طراحى داخلى، مد و بســیارى امور مشابه آن اســت. با وجود میلیون ها پین در پینترســت، کاربران مى توانند همیشه مجموعه بزرگــى از نظرات جــذاب را بررســى کنند. هر کاربرى که یک پین مــورد علاقه خودش را پیدا کند، آن را در صفحاتــى ذخیره مى کند و قادر به سازماندهى مناســب و یافتن دوباره آنها خواهد بود. در پینترســت هر کاربر بخشى به نام home feed دارد که در آن به پین ها، افراد و نشــان هاى تجارى دسترســى دارد؛ محتویات این صفحه را پینترست بر پایه آخرین فعالیت هاى کاربر تنظیم کرده و نمایش مى دهد. در این ســامانه هر پین حاوى طرح هایى است که کاربران ایجاد مى کنند و کاربران دیگر مى توانند آنها را جست وجو کرده و با دنبال کردن وب ســایت و صفحات مربوط به آن طرح، اطلاعاتى دربــاره آن و نحوه خرید و. . . را پیدا کنند.

توســعه نرم افزار پینترست در سال ۲۰۰۹ شروع شد و نسخه آزمایشــى آن در سال ۲۰۱۰ آماده شد. تعداد کاربران ســایت ۹ ماه بعد از راه اندازى به ۱۰هزار نفر رســید، این در حالى اســت که به گفته سیلبرمن حدود ۵هزار کاربر نخست سایت از راه تماس تلفنى و یا دیدار رو در رو به وب سایت جلب شدند. در سال ۲۰۱۱ و با ورود گوشى هاى هوشمند آیفون باعث رشد تعداد بارگیرى نرم افزار شد و در حالى که نسخه مناسب براى این گوشى ها در همان سال عرضه شد، اما سایر انواع گوشى ها همچنان باید از وب سایت استفاده مى کردند.

در سال 2011 سیلبرمن و همکارانش این سامانه را از یک آپارتمان کوچک اداره مى کردند. ســال 2012 براى آنهــا همراه با رشــد بود، در این ســال به گــزارش comScore آنهــا تعداد 7,11 میلیون بازدید کننده در آمریکا داشــتند و یکى از وب ســایت هایى بودند که به سرعت رشد کرد و از مــرز تعداد 10 میلیون کاربر گذشــت. همچنین بر اساس گزارش دیگرى در همان سال پینترســت پس از فیس بوك و توییتر، رتبه سوم رشــد را در بین شــبکه هاى اجتماعى در آمریکا به دســت آورد. در ادامه همین سال، پاول سیارا از شرکت جدا شد و شــرکت ژاپنى راکوتن را که در حوزه تجارت الکترونیک فعال اســت، به مبلغ ۱۰۰ میلیون دلار در پینترســت سرمایه گذارى کرد. در همان سال تعدادى دیگر از سرمایه گذاران هم در شرکت سرمایه گذارى کردند که در مجموع ارزش شــرکت را به ۵,۱ میلیارد دلار رساند. در نیمه نخست همین ســال برنامک مناسب براى اندروید و آى پد هم عرضه شد و مسیر رشد شرکت با اضافه شــدن مدیر بخش مهندسى جدید که از آمازون جدا شــده بود، ادامه یافت و در نتیجه آن در انتهاى سال ۲۰۱۲ امکانات تازه اى به نرم افزار افزوده شد.

ا کاهش رشــد تعداد کاربران نسخه تجارى پینترست هم عرضه شد تا به بهبود رشد کاربران کمک کند. در ابتداى ســال 2013 رویتــرز و comScore گزارشى را منتشــر کردند که نشان مى داد تعداد کاربران شرکت به رقم 7,48 میلیون نفر رسیده و گزارشــى در چند ماه بعد در همان سال نشان داد که تعداد کاربران شرکت در سراسر جهان به 70 میلیون نفر رسیده.

در ادامه همین مسیر بود که در سال ۲۰۱۴ شرکت با دریافت هزینه براى آگهى نخستین منبع درآمدى را براى خود ایجاد کرد. ایــن منبع درآمدى تا ســال ۲۰۱۶ معادل ۵۰۰میلیون دلار سود به شرکت وارد کرد. گزارش هاى شرکت در سال ۲۰۱۶ بر این پایه بود که تعداد کاربران فعال در هر ماه به ۱۵۰ میلیون نفر رســیده که ۷۰ میلیون نفــر آن در آمریکا و مابقى از سایر کشــورهاى جهان است. این رقم در سال ۲۰۱۷ به ۱۷۵ میلیون کاربر فعال در هر ماه رسید. گزارش ها همچنان نشان داد که تعداد کاربران در آلمان و برزیل هر سال رشد ۳ برابرى و در فرانسه و ژاپن رشد ۲ برابرى دارد. این رشد و بهبود کسب وکار باعث شد که سرمایه گذاران قبلى شرکت در ســال ۲۰۱۷ مبلغ ۱۵۰ میلیون دلار دیگر در شرکت ســرمایه گذارى کنند که چرخه بهبود کســب وکار را تندتر کرده و تعداد کاربران فعال شــرکت در هر ماه را به عــدد ۲۵۰ میلیون نفر رساند و جالب آنکه بخش بزرگى از این تعداد کاربران از خارج از آمریکا به این وب سایت رجوع کردند.

در سال ۲۰۱۶ و پس از برخى ارزیابى ها، شرکت تصمیم گرفت تا زیرساخت سخت افزارى خود را به سمت استفاده از خدمات رایانش ابرى ببرد. تا این سال شرکت از خدمات ارائه شده توسط آمازون بهره مى برد، اما زمانى که شرکت براى دسترسى به تعداد بیش از ۲۰۰ میلیون کاربر فعال در ماه تلاش مى کرد، استفاده از زیرساخت هاى بهتر ضرورى بود. گرچه رشد شرکت نسبت به برخى غول هاى ســیلیکون ولى کمتر بود، اما آنها خــود را براى پاسخگویى مناسب به تقاضاى روزافزون کاربران آماده مى کردند. از طرفى گرچه شرکت ابزارهاى متنوعى براى بهبود استفاده از سامانه را در اختیار داشت، اما با گذشت چند سال از شروع به کار نیاز به بازنگرى و بهینه سازى حس مى شد و این تغییر با استفاده از ابزارهاى رایانش ابرى همزمان شد.
پینترست در سال 2011 موفق به دریافت جایزه بهترین کسب وکار نوپا از TechCrunch شد و در سال 2012 هم توانست جایزه Webby را به خود اختصاص دهد، این جایزه به عنوان بهترین رسانه اجتماعى به شرکت داده شد. در همین سال جایزه Voice s’People هم به خاطــر بهترین طراحى بصرى به پینترست اعطا شد. پینترست در سال 2018 معادل 63 میلیون دلار زیان کرد و با افت ارزش هر سهم از شرکت به 15 تا 17 دلار، به ناچار ارزش شرکت افت کرده و در ســال 2017 به 3,12 میلیارد دلار رسید. عرضه عمومى سهام شرکت اما با ارزش ۱۹ دلار براى هر سهم انجام شد که منجر به جذب ۴,۱ میلیارد دلار بیشتر از پیش بینى نخستین بود. شرکت از سال ۲۰۱۷ تا کنون در فهرست بهترین کسب وکارهاى حوزه رسانه هاى اجتماعى در آمریکا قرار دارد. این شرکت همچنان در مسیر رشد قرار دارد و تا سال ۲۰۱۹ توانسته سامانه خود را به ۲۷ زبان دنیا در اختیار قرار دهد و امــروز ۲۹۱میلیون نفر کاربر فعال دارد و امور خود را از سانفرانسیسکو با تعداد ۶۰۰،۱ کارمند دنبال مى کند.
این شبکه اجتماعی، در چند مرحله، در سالهای ۱۳۹۱، ۱۳۹۶ و ۱۳۹۸و ۱۴۰۱، توسط دولت ایران فیلتر و پس از مدتی رفع فیلتر شد. این نرم افزار از ابتدای مهر ماه سال ۱۴۰۱، به صورت نامحدود فیلتر شد.
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
ویژه شههه 😮🎈
درخواستش رو دادم :))
هوووم🔅🐤
باید مطلب رو در قالب پست بسازی، اینجوری احتمالا ویژه نمیشه.
فکر نمیکنم چون دیدم این مدلا هم ویژه شده
به هرحال باید در قالب پست بسازیش
خب پس شاید ویژه نشه ولی اگه نشد یدونه دیگه می سازم ولی در قالب پست
زندگیم اگه پینترست دوباره مثل قبل بالا میومد:🤗🎀🧑🦲🌷😝😏🥰💪💫🌷
وای اره ولی حیف
دمت گرم خسته نباشی:)
مرسی :))))
باید ویژه شه