
🌟تعريف: افراد بسيار حساس به كساني تلقي مي شود كه در زمان كودكي توسط والدين، نزديكان، معلمين، هم كلاسي ها و .... شرم و خجالت فراواني را تجربه كرده اند. از اين رو اين افراد به لحاظ رواني بيش از ديگران به احتمالات موقعيت هاي هيجاني- احساسي آگاه تر و واكنش بيشتري نشان مي دهند. اين افراد قبل از اين كه بالغانه عمل كنند، متوقف مي شوند. چرا كه موقعيت جديد را با تجارب گذشته خود مقايسه مي كنند. اين فرايند ممكن است به صورت سكوت انتخابي، واكنش ندادن، تحت فشار رواني رفتن و ... ظهور كند. اگر تجربه بدي در حافظه ي آن ها وجود داشته باشد، آن ها دچار شرم و خجالت خواهند شد. ولي اين كه افراد بسيار حساس را افرادي خجالتي بدانيم صحيح نيست. اين شرم و خجالت ارتباط مستقيمي به تجارب تلخ و دردناك كودكي آن ها دارد

چرا افراد بسيار حساس بيشتر در معرض اضطراب اجتماعي هستند؟! ١- افراد بسيار حساس، به دليل اين كه در خانواده هاي پر از استرس بزرگ شده اند و يا شاهد حوادث بد بوده اند، به شدت به حالات احساسي- هيجاني خود و ديگران آگاه هستند. همين امر باعث اضطراب اجتماعي و اضطراب پس از حادثه در آن ها خواهد شد.
٢- افراد بسيار حساس، به دليل اين كه تجربه هاي خشونت هاي كلامي، جسماني و جنسي داشته اند، دچار ترس از مردم خواهند شد و به تبع آن دچار اضطراب اجتماعي خواهند شد. اين افراد حتي حساسيت بيش از اندازه به دردهاي جسماني و رواني دارند.
٣- افراد بسيار حساس، به دليل اين كه شاهد حوادثي وحشتناك بوده اند و يا خود بخشي از آن بوده اند، ممكن است دچار بي خوابي، بدخوابي و كابوس هاي شبانه شوند. از طرفي ترس از تجربه مجدد اتفاقات بد در اين زمان و مكان در آن ها توليد اضطراب مي كند
۴- افراد بسيار حساس، به دليل تجربه تنبيهات بدني در خانه و مدرسه و ... ، دچار مهرطلبي و راضي و خشنود كردن ديگران مي شوند. اين موضوع باعث ترس از ديگران و اضطراب اجتماعي در آن ها خواهد شد.
۵-بسيار حساس، به دليل رشد در خانواده هايي كه پر سرو صدا، بي نظم و خشن ، زودتر خشم گين و عصباني مي شوند. همين امر ايجاد اضطراب اجتماعي در آن ها می كند.
۶- افراد بسيار حساس، به دليل رشد در خانواده هايي كه خشونت هاي جسماني و سوء استفاده هاي رواني و جسماني وجود داشته است، در طول زندگي به شدت تحت تاثير ديگران قرار مي گردند. اين موضوع باعث آسيب هاي رواني بيشتري براي آن ها خواهد شد و دچار ترس از مردم و اضطراب اجتماعي مي شوند.
٧- افراد بسيار حساس، به دليل اين كه در دوران كودكي ساعت ها و روز ها در تنهايي همراه با افكار منفي سپري كرده اند، تلاش مي كنند خود را هر چه بيشتر ايزوله نمايند، اين موضوع باعث اضطراب هاي اجتماعي، فوبيا و افسردگي در آن ها خواهد شد.
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
مرسی از ناظری که تستمو منتشر کرد:)
فرصت ؟
اولین لایک و کامنت
عالیی
ماچ بهت