
انیمیشن، فرایندی است که در آن تصاویری با تفاوت های جزئی از یکدیگر به سرعت نمایش داده میشوند. ترکیبی از انیمیشن سنتی معمولی و انواع سبکهای انیمیشن سازی به وجود آمده است، که تکنیکهای متعددی برای خلق حرکت در انیمیشن استفاده میکند. به عنوان مثال، الگوهای کاغذی، عروسکها و مجسمههای خمیری از این تکنیکها هستند.

1-انیمیشن سنتی یا دو بعدی کلاسیک انیمیشن سنتی، که گاهاً به آن دستساز، سل یا دو بعدی نیز گفته میشود، یکی از قدیمیترین انواع انیمیشن است. در این نوع انیمیشن، انیماتور تصاویر هر فریم از انیمیشن را طراحی کرده و در یک توالی قرار میدهد. اگر در دوران کودکی با یکی از آن دفترچههایی که طراحیهای متوالی داشت، آشنا هستید، مفهوم انیمیشن سنتی را بهتر میفهمید. آن دفترچهها که با ورق زدن سریع پشت هم قرار میگرفتند و توهم حرکت کاراکتر طراحی شده را ایجاد میکردند. در انیمیشن سنتی، انیماتورها تصاویر را با قلمهای رنگی روی یک تکه طلق کاغذ طراحی میکنند که روی یک میز نوری قرار دارد. فرایند تولید انیمیشن سنتی ممکن است طولانی و هزینهبر باشد، اما امروزه تصاویر انیمیشن سنتی به طور گسترده از قلم نوری و نرمافزارهای کامپیوتری طراحی میشوند. بامبی (محصول سال 1942) کتاب جنگل (محصول 1967)وغول آهنی (محصول 1999)نمونه هایی از این سبک و تکنثیک می باشند

2-انیمیشن سه بعدی (CGI) روش ساخت انیمیشن سه بعدی بهطور کاملاً متفاوت از انیمیشن سنتی است. برای ساخت هر دوی آنها نیاز به درک اصول حرکت و ترکیب بندی وجود دارد، اما مهارتهای تکنیکی مورد نیاز بسیار متفاوت هستند. ساخت انیمیشن سنتی نیازمند مهارت بالا در طراحی است، در حالی که ساخت انیمیشن سه بعدی شبیه بازی کردن با عروسکهای خمیری است. بدون شک، انیمیشن سه بعدی تحول عظیمی در صنعت تولید انیمیشن بهوجود آورد و شروع این تحول با ساخت فیلم انیمیشنی “اسباببازی 1” در سال 1995 بود. در آن زمان، استفاده از انیمیشنهای سه بعدی محدود به تبلیغات تلویزیونی، جلوههای ویژه در فیلمهای سینمایی و بازیهای ویدئویی بود و تولید اولین فیلم کاملاً انیمیشنی استاندارد جدیدی را برای صنعت انیمیشن سازی به ارمغان آورد.عصر یخبندان نیز نمونه ای از این تکنیک و سبک انیمیشن سازی است.

3-موشن گرافیک اگرچه موشن گرافیک همچنان به عنوان یک نوع انیمیشن شناخته میشود، اما از بعضی جنبهها با سایر انواع انیمیشن متفاوت است. استفاده از موشن گرافیک در زمینههای مختلف شامل انیمیت کردن لوگو، ویدئوهای آموزشی و توضیحی، تبلیغات ویدئویی و حتی تیتراژ ابتدایی فیلمها است. مهارت مورد نیاز برای تبدیل شدن به یک موشن گرافیست نیازمندیهای مشابه با سایر انیماتورها نیست. زیرا برای ساخت موشن گرافیک، دانش در زمینه حرکات بدن و احساسات چهره به اندازه زیادی لازم نیست. با این حال، دانش کافی در زمینه ترکیب بندی و حرکات دوربین در تمام انواع انیمیشن مشترک است. موشن گرافیک و انیمیشن ، دو اصطلاحی هستند که در حوزه ویدیوسازی بسیار پرکاربرد هستند و متاسفانه بسیار به جای هم مورد استفاده قرار میگیرند! همانطور که روانشناسان دکتر هستند، میتوان موشن گرافیک سازان را هم به نوعی انیمیشن ساز معرفی کرد! هر دو تلاش دارند تا به موضوعات خود جان ببخشند با این تفاوت که سازندگان انیمیشن از داستانسرایی و کاراکترها استفاده میکنند ولی موشن گرافیک کاران تمرکز خود را بر رنگ، فضا و نوشته قرار می دهند.

4-استاپ موشن آیا تا به حال فکر کردهاید که یک قطعه سنگ قادر به راه رفتن و صحبت کردن باشد؟ آیا هر چیزی در دنیای انیمیشن امکانپذیر است؟ با استفاده از انیمیشن فریم به فریم، اشیاء استاتیک و بیجان قادر به داشتن چرخش و حرکات متنوع هستند. استاپ موشن از زمان اختراع عروسکها و تکامل آنها وجود داشته است. فیلمهای بسیاری با استفاده از تکنیک استاپ موشن ساخته شدهاند، به عنوان مثال فیلم “از مغازهی نانوایی لذت ببر” که در سال ۱۹۰۲ ساخته شد. ادوین پورتر کارگردانی فیلم “خرسهای عروسکی” را بر عهده داشت که یکی از اولین فیلمهای استاپ موشن بود. این فیلم، دنبالهای کوتاه از بازی عروسکهای خرسی را نشان میدهد و مدت زمان پخش آن کمتر از یک دقیقه بود، درحالی که بیش از ۵۰ ساعت برای ساخت آن صرف شد. انیمیشنهایی مانند “شازده کوچولو” و “آلیس در سرزمین عجایب” نیز از جمله انیمیشنهایی هستند که با استفاده از تکنیک استاپ موشن ساخته شدهاند. ۱۰. گوسفند ناقلا (۲۰۱۵) ... ۹. عروس مرده (۲۰۰۵) ... ۸. فرانکن وینی (۲۰۱۲) ... ۷. فرار مرغی (۲۰۰۰) ... ۶. والاس و گرومیت: طلسم خرگوشی (۲۰۰۵) ... ۵. کوبو و دوتار (۲۰۱۶) ... ۴. مری و مکس (۲۰۰۹) ... ۳. کورالین (۲۰۰۹) ۲. زندگی من به عنوان یک کدو (۲۰۱۶) ۱. کابوس پیش از کریسمس (۱۹۹۳) نمونه هایی از معروف ترین استاپ موشن های معروف و شناخته شده می باشند.

5-انیمیشن دو بعدی دیجیتال (Digital 2D Animation) تکنیک دیگری که در انیمیشن استفاده میشود، تولید انیمیشن به روش دو بعدی دیجیتال است. در این تکنیک، انیماتورها از بیتمپ و وکتورهای گرافیکی برای خلق و ویرایش تصاویر انیمیشنی استفاده میکنند. آنها با استفاده از نرمافزارهایی مانند افترافکت (After Effects) و فلش (Adobe Flash) فریمهای کلیدی متعددی را طراحی کرده و این فریمها را به دلخواه تغییر میدهند تا حرکت نهایی مورد نظر را به وجود آورند. همچنین، آنها میتوانند تعداد فریمها را بسته به نوع داستان و زمان انیمیشن به صورت دیجیتال محدود کنند تا فرآیند ساخت را سریعتر و بهصرفهتر انجام دهند. در تکنولوژی دیجیتال، طرحها و پسزمینهها به صورت کامپیوتری رنگآمیزی و ساخته میشوند و در نهایت بر روی کار قرار میگیرند. همه سگها به بهشت میروند (All Dogs Go To Heaven) سرزمین قبل از تاریخ (The Land Before Time) آناستازیا (Anastasia) و... نمونه هایی از انیمیشن های دو بعدی می باشند
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!