
در این پست،قراره حقایقی از سیاره نپتون ببینیم،یعنی سیاره قهر با خورشید!
نپتون قبل از رویت،با ریاضیات پیش بینی شده بود. یوهان گوتفرید گاله» اخترشناس آلمانی دست به محاسبات ریاضی زد تا موقعیت مکانی نپتون را با تلسکوپ شناسایی کند. پیشتر، گالیله شکل سیاره را کشیده بود، اما به دلیل حرکت کُند آن به اشتباه فکر میکرد که ستاره باشد.
نپتون بهسرعت دور خود میچرخد یکی از نکات جالب درباره نپتون این است که شانزده ساعت طول میکشد تا ابرهای استوایی نپتون، سیاره را یک دور کامل بزنند، زیرا نپتون جسم سخت نیست. به عبارت دیگر، هر حرکت وضعی نپتون، ۱۶ ساعت طول میکشد.
نپتون کوچکترین غول یخی منظومه شمسی است با اینکه نپتون از اورانوس کوچکتر است اما جرم بیشتری دارد. نپتون زیر جو سنگین خود، از لایههای گازی هیدروژن، هلیوم و متان تشکیل شده است. آنها لایهای از آب، آمونیاک و متان منجمد را احاطه کردهاند. هسته درونی نپتون از سنگ آفریده شده است.
جو نپتون از هیدروژن، هلیوم و مقداری متان آفریده شده است جو یا اتمسفر نپتون از هیدروژن، هلیوم و مقداری متان آفریده شده است. چون متان نور سرخ را جذب میکند، سیاره نپتون آبی به نظر میرسد. در بخش فوقانی جو نپتون ابرهای مرتفع و باریکی در حرکت هستند.
هوای نپتون طوفانی است در بخش فوقانی جو نپتون طوفانهای بزرگی میوزد و بادهایی تا سرعت ۶۰۰ متر بر ثانیه این سیاره را دور میزند. یکی از بزرگترین طوفانهای نپتون در سال ۱۹۸۹ ثبت شد. طوفان بزرگ نپتون «نقطه تاریک بزرگ» یا Great Dark Spot نام گرفت. طوفان بزرگ نپتون ۵ سال طول کشید.
نپتون ۱۴ قمر دارد سیاره نپتون چهارده قمر دارد. یکی از قمرهای نپتون تریتون (Triton) نام دارد که منجمد است و از زیر سطح آن ذرات نیتروژن منجمد و غبار به هوا میپراکند. احتمالا نیروی جاذبه نپتون، تریتون را به سمت خود کشیده است. و احتمالا تریتون سردترین جرم منظومه شمسی است.
تاکنون تنها یک فضاپیما به سمت نپتون پرواز کرده است در سال ۱۹۸۹ فضاپیمای وویجر ۲ از برابر سیاره نپتون عبور کرد. وویجر ۲ اولین تصاویر نزدیک از نپتون را به زمین مخابره کرد. تلسکوپ فضایی هابل نیز این سیاره را مطالعه کرده و تعدادی تلسکوپ زمینی نیز به مطالعه این سیاره پرداختهاند.
«نقطه تاریک بزرگ» نپتون از دیگر نکات جالب درباره نپتون، نقطه تاریک بزرگ روی سطح آن است. نقطه تاریک بزرگ (Great Dark Spot) بزرگترین طوفانی است که تاکنون در نپتون شناسایی شده است.نقطه تاریک بزرگ، طوفان بسیار بزرگ و چرخانی بود که با سرعت بیش از ۲۴۰۰ کیلومتر بر ساعت میوزید. اینکه بادهایی بدین شدت چطور روی سیارهای چنین دور از خورشید وزیدهاند هنوز هم یکی از موضوعات اسرارآمیز درباره نپتون است.
بارش الماس در نپتون به گفته دانشمندان و پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا در برکلى، از سیاره نپتون دانههاى تگرگ از جنس الماس فرو مى ریزند. منشاء این الماسها متان است، با توجه به فشار و حرارت درونی زیاد در این سیاره مولکولها متان ابتدا مىشکنند و اتمهاى کربن و هیدروژن تبدیل مى شوند. سپس اتمهاى کربن به هم مى پیوندند و الماس را مى سازند این الماسها باید تحت تاءثیر جاذبه سیاره به صورت بارانى از کریستال فرود آیند.
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
ولی نپتون>>>>
اورانوس و نپتون >>>>>>>>>>(مدیونید فکر کنید بخاطر رنگشون)
اگه دوست داشتی میتونی به پست اورانوس یا سیره غول یخی هم سر بزنی:)