
در این پست،قراره حقایقی از سیاره اورانوس ببینیم،یعنی سیاره غول یخی!
اورانوس هر ۱۷ ساعت و ۱۴ دقیقه یکبار حول محور خود میچرخد حرکت وضعی اورانوس خلاف جهت حرکت وضعی زمین و اکثر دیگر سیارات منظومه شمسی است. هر یک روز در اورانوس برابر با ۱۷ ساعت ۱۴ دقیقه زمینی است زیرا اورانوس هر ۱۷ ساعت و ۱۴ دقیقه یکبار حول محورش میچرخد.
اورانوس هر ۸۴ سال یکبار دور خورشید میچرخد هر سال در اورانوس برابر با ۸۴ سال زمینی است. یعنی ۸۴ سال زمینی طول میکشد تا اورانوس خورشید را یک دور کامل بزند. طی بخشهایی از حرکت انتقالی اورانوس دور خورشید، یکی از قطبهای این سیاره مستقیما رو به خورشید میایستد و حدود ۴۲ سال نور مستقیم خورشید را جذب میکند. قطبهای اورانوس باقی این مدت در تاریکی میمانند.
اورانوس را سیاره غول یخی نیز میگویند اورانوس نیز مانند دیگر غولهای یخی منظومه شمسی در لایه فوقانی خود هیدروژن آمیخته به هلیوم دارد. زیر این لایه، گوشته (mantle) جای دارد که هسته سنگی و یخی این سیاره را پوشانده است. جو فوقانی اورانوس متشکل از آب، آمونیاک و کریستالهای یخی متان است. همین مواد سبب میشوند رنگ اورانوس آبی رنگپریده به نظر برسد.
اورانوس گاهی سردترین سیاره منظومه شمسی است کمترین دمای جوی اورانوس منفی ۲۲۴ درجه سانتیگراد است فلذا اورانوس از نظر آب و هوایی، گاهی سردترین سیاره منظومه شمسی است. با اینکه میانگین دمای نپتون از میانگین دمای اورانوس کمتر است اما حداقل دمای آن به پای حداقل دمای اورانوس نمیرسد. لذا میتوان اورانوس را سردترین سیاره منظومه شمسی دانست. جو فوقانی اورانوس پوشیده از ریزگردهای متان است. این ریزگردها طوفانهایی را که بر فراز ابرها جریان دارند، مخفی میکنند.
اورانوس دو مجموعه حلقه بسیار باریک و تیرهرنگ دارد اورانوس دو مجموعه حلقه باریک دارد که تیرهرنگ هستند. ذرات تشکیلدهنده حلقه، کوچک هستند. برخی از آنها بهاندازه گردوغبار و برخی دیگر به اندازه تختهسنگی کوچک هستند. حلقههای اورانوس به دو بخش تقسیم میشوند: یازده حلقه داخلی و دو حلقه خارجی.
تعداد قمرهای اورانوس: ۲۷ قمر؛ همه قمرهای اورانوس منجمد هستند از دیگر مطالب جالب درباره اورانوس این است که این سیاره در کل ۲۷ قمر دارد. معروفترین قمرهای اورانوس اوبرون (Oberon)، تیتانیا (Titania)، آریل (Ariel)، اومبریل (Umbriel) و میراندا (Miranda) نام دارند. همه قمرهای اورانوس منجمد هستند و سطح تاریکی دارند. برخی از قمرهای اورانوس ترکیبی از یخ و سنگ هستند.
تاکنون تنها یک فضاپیما بهسمت اورانوس پرواز کرده است در سال ۱۹۸۶ فضاپیمای وویجر ۲ از فاصله ۸۱,۵۰۰ کیلومتری اورانوس عبور کرد. وویجر ۲ اولین تصاویر نزدیک از اورانوس و قمرها و حلقههای آن را به زمین فرستاد.
اورانوس بدبوترین سیاره منظومه شمسی است وجود سولفید هیدروژن در جو آن باعث میشود که این سیاره بدبوترین سیاره منظومه شمسی به حساب آید. به گفته دانشمندان اورانوس بوی تخم مرغ فاسد میدهد؛ چون بوی سولفید اسید دقیقا مشابه بوی تخم مرغ فاسد است
اورانوس انحراف مداری شدیدی دارد احتمال داده میشود که قبل از کشف این سیاره شهابسنگ بسیار بزرگ با هسته اورانوس برخورد و باعث شده است که هسته این سیاره گوشهنشین شده و اورانوس انحراف مداری شدیدی داشته باشد.
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
عالیی باید بیشتر حمایت میشددد😭💕
چالش: عمودیه فکرکنم
مرسییی✨✨اره:))