سخن هر چه گویم همه گفتهاند/بر باغ دانش همه رفتهاند_ اگر بر درخت برومند جای/نیابم که از بر شدن نیست رای_ کسی کو شود زیر نخل بلند/همان سایه ز او بازدارد گزند
همه یکی از مهم ترین عوامل پابرجا بودن زبان فارسی رو فردوسی و شاهنامه میدونن. سروده هایی که 35 سال از عمر شاعرشونو گرفتن. کتابی که به عنوان شناسنامه ی ایرانی ها شناخته میشه.
بعد از حملاتی که از طرف کشورهای عربی به ایران شد که نتیجه اون تصرف ایران و سقوط حکومت ساسانی بود انتظار میرفت زبان ایرانی ها هم مثل بقیه کشور هایی دیگه به عربی تغییر کنه چون در اون زمان زبان رسمی کشور های اسلامی عربی بود ولی چندین عامل مانع این اتفاق شدن و یکیشون وجود شاهنامه ای بود که تقریبا در همون زمانا سروده شده بود.
شاهنامه اسم سروده های حماسی ان که از 50000 تا 61000 بیت داره و یکی از بزرگترین سروده های حماسی جهانه که توش از اتفاقات سلسله های پیشدادیان، کیانیان، اشکانیان و ساسانیان گفته شده.
توی شاهنامه فقط از حدود 800 لغت عربی استفاده شده و اون رو یکی از بزرگترین مراجع لغت زبان فارسی میدونن چون فردوسی توی شعراش از لغت هایی که خودش ساخته هم استفاده کرده!
شاهنامه به سه بخش اسطوره ای و پهلوانی و تاریخی تقسیم میشه.
این کتاب توی دنیا خیلی معروفه مخصوصا داستان رستم و سهراب که از روش داستان ها و شعرای زیادی گفته شده و شاعرای زیادی هم از فردوسی و شاهنامه توی شعراشون و گفتن و تحسینش کردن.
هستن کسایی که به شاهنامه انتقاد میکنن و تحلیلای نادرستی ازش میکنن که فردوسی خودش اینجوری جوابشونو داده:
از او هر چه اندر خورد با خرد/دگر بر ره رمز و معنی برد
5 اسلاید
نتیجه
مجموع امتیاز شما
امتیاز
تعداد پاسخ صحیح
تعداد پاسخ غلط
درصد صحیح
شما به درصد سوالات پاسخ درست دادید
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
53 لایک