10 اسلاید پست توسط: مشترک انتشار: 7 ماه پیش 188 مرتبه مشاهده شده گزارش ذخیره در مورد علاقه ها افزودن به لیست
نگاهی به انواع وسواس های فکری!
نگاهی به انواع وسواس فکری!
وسواس فکری
گاهی به افکاری که ناخواسته وارد ذهن میشوند و علیرغم تلاش فرد برای دور کردن آنها از ذهن، مجددا ناخواسته به ذهن وارد میشوند نشخوار فکری میگویند. نشخوار در واقع عملی است که گاو و گوسفندان موقع غذا خوردن انجام میدهند. یعنی غذایی که یک بار جویده و بلعیدهاند را دوباره برمیگردانند توی دهانشان و دوباره میجوند و میبلعند. وسواس فکری یا نشخوار فکری هم در واقع به همین شکل است. افکار دائماً به ذهن مبتلایان برمیگردند و بیمار به آن افکار میپردازد تا جاییکه اذیت شده یا مشغول کار دیگری میشود و از ذهنش دور میشوند. اما وقتی فرد به فراغت برمیگردد افکار هم به ذهن برمیگردد و بیمار هم ناچار به پرداخت مجدد به افکار است. دقیقا مثل عمل نشخوار که در بالا توضیح داده شد. خیلی آزاردهنده است نه؟
وسواس احتکار
در این نوع از وسواس، افراد مبتلا اشیاء دورریختنی را جمعآوری میکنند. اشیائی مثل کنسروها و بطریهای خالی. استدلالشان هم این است که این چیزها روزی به کار میآید. در موارد شدید منزل این افراد آنقدر انباشته از وسایل به دردنخور و دورریختنی میشود که عبور و مرور را دشوار میکند.
وسواس کندن مو
در این نوع از وسواس بیماران موهای سر یا ابرو و یا مژه را میکنند. در موارد شدید ممکن است فرد مبتلا دچار کچلی موضعی یا عمومی گردد. به این بیماری تریکوتیلومانیا هم میگویند.
وسواس قرینگی یا (نظم و تقارن)
بعضیها وسواس تقارن دارند و تا تقارن در دکور یا وسایلشان نباشد آرام نمیگیرند. گاهی بینظمی چنان آشفتهشان میکند که ممکن است امور شغلی و مهم روزمره را کنار گذاشته و وقتشان را صرف نظم دادن و تقارن اشیا کنند.
افکار وسواسی شایع عبارتند از:
ترس از آلوده شدن با میکروب یا نجاست یا آلوده کردن دیگران
ترس از دست دادن کنترل و صدمه زدن به خود یا دیگران
افکار یا تصورات خشن یا آزاردهنده
تمرکز بیش از حد به مسائل اخلاقی یا مذهبی
ترس از گم کردن یا از دست دادن چیزهای مورد نیاز
نظم و تقارن: اینکه اشیا باید در نظم و تقارن خاصی چیده شوند
علت ایجاد اختلال وسواس
علت این اختلال هنوز بطور کامل شناخته شده نیست. ولی نظریه های اصلی که در سبب شناسی این اختلال آمده عبارتند از:
زیست شناسی: اختلال وسواس ممکن است حاصل تغییراتی در عملکرد و بیوشیمی مغز باشد. به عنوان مثال سروتونین که یک ماده شیمیایی مهم مغز است و اتفاقا در افسردگی هم کاهش مییابد اینجا در اختلال وسواس هم شاهد افت آن هستیم و شاهد این قضیه پاسخ مثبت بیماران به داروهای افزایش دهنده سطح سروتونین است.
وراثت: ژنهای زیادی مرتبط با این اختلال شناسایی شده اند. و سابقه خانوادگی وسواس یکی از پیشبینی کنندههای قوی برای وقوع این اختلال در فرد به حساب میاید.
یادگیری: وسواسها و اجبارها ممکن است در نتیجه یادگیری از والدین بوجود آمده باشند. والدین سختگیر و وسواسی احتمال اینکه فرزندان سختگیر و وسواسی داشته باشند خیلی زیاد است هم به لحاظ انتقال وراثت و هم به لحاظ تربیت و یادگیری.
عوامل خطر یا پیشرفت این اختلال عبارتند از:
سابقه خانوادگی
وقایع استرس زای زندگی
سایر اختلالات روان
........
........
10 اسلاید
1
نتیجه
مجموع امتیاز شما
امتیاز
تعداد پاسخ صحیح
تعداد پاسخ غلط
درصد صحیح
شما به درصد سوالات پاسخ درست دادید
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
56 لایک