
این پست به شما دلیل و علت دیدن خواب های وحشتناک"کابوس" رامیگوید و راهکارهایی برای مقابله با او به شما می گوید.

چرا کابوس میبینیم؟ در وضعیت نهچندان خوب دنیای امروز ما، برای بسیاری خوابیدن و استراحت شبانه یکی از بهترین انگیزهها در جهت تحمل شرایط سخت است. اما در این بین صرفا کافی است پای کابوسها به میان بیاید تا این تنها انگیزه هم از دست رفته و خواب، خودش به یک ایده ترسناک برای استراحت تبدیل شود. همانطور که در مقاله کابوس چیست هم گفتم، چیزهای زیادی ممکن است باعث به وجود آمدن کابوسها شوند. اما خب امروز به طور دقیقتر میخواهم شما عزیزان را با دلایل کابوس دیدن آشنا کنم و البته چند راهکار درمانی هم در اختیارتان بگذارم.
دلایل کابوس دیدن چیست؟ 1_ استرس و اضطراب به طور کلی میان متخصصان از استرس و اضطراب به عنوان اصلیترین دلایل کابوس اسم برده شده و بسیاری از افراد هم با کاهش و رفع استرس، تا حدود زیادی از شر این مشکل راحت میشوند. 2_ اتفاقات ناگهانی این مورد هم در واقع به موضوع قبلی مرتبط است. رخ دادن اتفاقات ناگهانی مثل تصادف، از دست دادن عزیز و دیگر موارد به دلیل شوک و استرسی که به انسان وارد میکند، ممکن است باعث کابوس دیدن شود. 3_ اختلال استرس پس از حادثه استرس پس از حادثه یا PTSD یک اختلال روانشناسی است. این اختلال اغلب در افرادی دیده میشود که دچار یک اتفاق بسیار بد شدهاند. مثلا تجربه آزار جنسی، تصادف شدید رانندگی، مرگ عزیزان، آزار جسمی و… . کابوس دیدن در افراد مبتلا به PTSD گزارش شده و میشود. نکته اینجاست که این کابوسها میتواند وضعیت افراد مبتلا به این اختلال را بدتر کند

4_ داروها داروها و دلیل کابوس دیدن بله، متاسفانه بعضی از داروها خودشان ممکن است دلیل اصلی به وجود آمدن کابوس یا اختلال کابوس در شما باشند. مخصوصا اگر داروهای ضد افسردگی، مسدود کنندههای بتا، داروهای فشار خون، داروهای مرتبط به بیماری پارکینسون، داروهای ترک سیگار، آمفتامین، متیل فنیدات و… مصرف میکنید، احتمال بیشتری وجود دارد که کابوس دیدنتان به داروها مرتبط باشد. در این شرایط باید به سراغ متخصص خود رفته و با او در مورد مشکل به وجود آمده صحبت کنید تا داروی دیگری برایتان تجویز شود.

چطور کابوس را درمان کنیم؟ درمان کابوس خب، بعد از همه اینها چطور میتوانیم اختلال کابوس را درمان کنیم؟ به این سوال به طور دقیقتر در مقاله درمان کابوس جواب دادم و البته نادیا در ویدیو لایو اینستاگرامی که در ابتدای صفحه گذاشتهام هم در موردش به طور مفصل صحبت کرد. بنابراین در ادامه مقاله به طور خلاصه به راهکارها اشاره کرده و از آن میگذرم: روزانه حداقل 1 بار مدیتیشن کنید تا میزان استرس و اضطرابتان کاهش پیدا کند. (از مقاله صوت مدیتیشن کمک بگیرید.) ترجیحا با داشتن یک برنامه خواب ثابت، کاری کنید که در یک ساعت مشخص به خواب رفته و بیدار شوید. روزانه به اندازه کافی بخوابید. (مقاله جدول خواب کافی) برای مدتی از مصرف الکل و مواد مخدر دوری کنید و نتیجه را ببینید. در نزدیکی خواب، غذای سنگین نخورید. اگر شبها ورزش میکنید، حداقل 3/4 ساعت قبل از خواب ورزش کنید نه نزدیک آن. از محتواهای ترسناک مثل ویدیو و کتاب و… دور باشید. آیا نیازی برای مراجعه به پزشک هست؟ همانطور که بالاتر هم گفتم، کابوس دیدن در فاصلههای زمانی طولانی، به عنوان یک مشکل بزرگ در نظر گرفته نمیشود. اما اگر کابوس دیدن باعث شده خوابتان مختل شود، بیشتر از یک بار در هفته کابوس میبینید، خلق و خویتان در اثر کابوس دیدن تغییر کرده، از خوابیدن میترسید، روزها کلافه و خسته هستید، انجام کارهای روزانه برایتان سخت شده، و…
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!