
در این تست میخواهیم اختلال سلوک را بررسی کنیم.

انواع اختلال سلوک اختلال سلوک بر اساس سنی که علائم اختلال برای اولین بار در افراد ظاهر میشود به سه نوع اختلال طبقهبندی میشوند: شروع دوران کودکی: زمانی رخ میدهد که علائم اختلال سلوک قبل از ۱۰ سالگی ظاهر شود. شروع نوجوانی: زمانی اتفاق میافتد که علائم اختلال سلوک در دوران نوجوانی ظاهر میشود. شروع نامشخص: به این معنی است که مشخص نیست برای اولین بار علائم اختلال سلوک در چه سنی رخ داده. برخی از کودکان مبتلا به اختلال سلوک احساسات محدود اجتماعی دارند یعنی معمولاً بی احساس توصیف میشوند. پسرانی که اختلال سلوک دارند بیشتر از دختران رفتارهای پرخاشگرانه و مخرب از خود نشان میدهند. دختران بیشتر با رفتارهای فریبکارانه قوانین را نقض میکنند.
اختلال سلوک به گروهی از مشکلات رفتاری و عاطفی گفته میشود که معمولاً در دوران کودکی یا نوجوانی شروع میشود. کودکان و نوجوانان مبتلا به این اختلال با رعایت قوانین و رفتار اجتماعی مورد قبول جامعه مشکل دارند. آنها ممکن است رفتارهای تهاجمی، مخرب و فریبکارانهای از خود بروز دهند که میتواند حقوق دیگران را پایمال کند. بزرگسالان و سایر کودکان این افراد را بی تر*بیت یا بز*هکار تلقی میکنند نه به عنوان یک بیمار روانی.
علائم اختلال سلوک بر اساس DSM-۵ کنترل کودکانی که اختلال سلوک دارند اغلب سخت است زیرا آنها نمیخواهند از قوانین پیروی کنند. آنها بدون در نظر گرفتن عواقب اعمال خود به طور تکانشی عمل میکنند. کودکان مبتلا به اختلال سلوک به هیچ وجه احساسات دیگران را در نظر نمیگیرند و تا حدود زیادی خودخواهند. اگر کودک شما به طور مداوم یک یا چند مورد از رفتارهای زیر را نشان دهد، ممکن است دچار اختلال سلوک شود:
۱. پرخاشگری نسبت به افراد یا حیوانات اغلب قلدری کرده و دیگران را تهد*ید میکند یا میترساند. او شروع کننده دعواهای جسمانی و فیزیکی است. ممکن است از سلاحی استفاده کند که میتواند صدمه جسمانی شدیدی به دیگران وارد کند(مانند چ*ماق، آجر، بطری شکسته، چاق*و، تف*نگ). نسبت به مردم ظلم میکند. نسبت به حیوانات سنگدلی نشان میدهد. در عین مواجهه با قربانی دست به دزدی میزند.(مانند دزدی همراه با خشونت، کیف قاپی، اخ.اذ.ی، سر.ق.ت مسلحانه) فرد دیگری را به زور مجبور به را*بط*ه جن*سی میکند.
۲. تخریب اموال عمدا به قصد ایجاد آسیب جدی، دست به آتش افروزی میزند. از عمد وسایل دیگران یا اموال عمومی را تخریب میکند.

. فریبکاری یا سرق*ت به زور وارد خانه، ساختمان یا ماشین دیگران میشود. اغلب برای به دست آوردن چیزی یا منافعی و یا فرار از وظایفش دروغ میگوید (سر دیگران کلاه میگذارد). اشیاء بی ارزش را بدون مواجه شدن با قربانی میدزد (مثل دزدیدن اجناس از مغازه بدون شکستن و ورود غیر قانونی).
. نقض جدی مقررات بدون اجازه والدین، شبها بیرون از خانه میماند. این حالت پیش از ۱۳ سالگی شروع میشود. هنگام زندگی با والدین واقعی یا سرپرستش دست کم دوبار شبها از خانه فرار کرده است( یا یک مدت طولانی از خانه فرار کرده است.) معمولا از مدرسه میگریزد و میلی به تحصیل ندارد.

چه کسانی در معرض اختلال سلوک هستند؟ عوامل زیر ممکن است خطر ابتلا به اختلال سلوک در فرزند شما را افزایش دهد: پسران بیشتر از دختران در معرض اختلال سلوک هستند. (این نسبت در پسران ۴ تا ۱۲ برابر است) زندگی در محیط شهری زندگی در فقر سابقه خانوادگی اختلال سلوک(داشتن خواهر یا برادری که سابقه اختلال سلوک دارند) سابقه بیماری روانی در خانواده اختلالات روانی دیگر والدینی که از مواد مخ*در یا ال*کل سوء استفاده میکنند. محیط ناکارآمد خانه سابقه تجربه حوادث آسیب زا مورد سوء استفاده قرار گرفتن یا نادیده گرفته شدن قلدری یا داشتن دوستانی که رفتارهای منفی را تشویق میکنند.

اختلال سلوک چگونه درمان میشود؟ درمان اختلال سلوک بسته به سن فرد و علائم آن متفاوت است. اختلال سلوک گاهی اوقات میتواند منجر به سایر اختلالات روانی مانند افسردگی و اختلال دوقطبی شود، بنابراین ارزیابی و درمان زودهنگام برای کودکان یک مساله کلیدی است. درمان ممکن است دشوار باشد زیرا کودکان غالباً با بزرگسالان همکاری نمیکنند و به آنها اعتماد ندارند. برای درمان این اختلال، والدین و سایر بزرگسالانی که در زندگی کودک مهم و قابل اعتماد هستند بسیار مهماند. با همکاری این افراد صبور و متعهد به همکاری میتوان یک تیم پشتیبانی ایجاد کرد.
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
نظرات بازدیدکنندگان (2)