
سلام این از یه تست جالب برا شما

تاثیر موسیقی بر حرکت پروتوپلاسم در گیاهان ارتعاشات صدا میتواند باعث افزایش سرعت حرکت در پروتوپلاسم گیاهان شود و این محرک میتواند روی عملکرد کلی سیستم گیاه تاثیر بگذارد؛ مثلا باعث افزایش تولید مواد مغذی و در نهایت افزایش سرعت و سلامت رشد گیاه شود. موسیقی برای رشد گیاهان بسیار موثر است.

گیاهان موجودات زنده هستند و هر موجود زندهای برای طراوات و شادابی نیاز به انرژی خوب دارد، حالا این انرژی خوب میتواند آواز باغبان باشد یا یک ساز آرامبخش.

برای اثبات تأثیر موسیقی بر طراوت و سرعت رشد گیاهان تحقیقات زیادی انجام شده است. یکی از اولین مطالعات جدی درباره تاثیر موسیقی بر گیاه در سال ۱۹۶۲ توسط دکتر T.C. Singh رئیس رشته گیاهشناسی دانشگاه آنامالیا انجام شد. این گیاهشناس هندی، تاثیر موسیقی را در گیاهان مختلف به دقت مورد آزمایش قرار داد.

او برای تاثیر موسیقی بر رشد گیاهان از جمله بادام زمینی، برنج و تنباکو به نتایج مشابهای رسید. برای این هدف، اسپیکرهایی را با صدای بلند در اطراف مزارع کشاورزی کار میگذاشت. جالب است بدانید که این محقق رشد گیاهان را با موسیقیهای مختلف مثل فلوت، ویولن، هارمونیوم (نوعی ارگ) و حتی رقص و آواز سنتی هند بررسی کرد. در نهایت به این نتیجه رسید که ویولن از مؤثرترین سازها برای گیاهان است.

شاید بهترین نظریهی علمی در رابطه با تاثیر موسیقی بر رشد گیاهان، تأثیر امواج صوتی باشد. گیاهان از طریق فرایندی به نام جریان سیتوپلاسمی، مواد مغذی و پروتئینها را با مایع سیتوپلاسم به اندامهای خود میرساند. ارتعاش امواج صوتی و موسیقی به تحریک این جریان بسیار اثر دارد. در طبیعت هم شاهد رشد و طراوات گیاهان در مناطقی که آواز پرندگان بیشتر است یا نسیم بیشتری میوزد، بودهایم. به عبارتی دیگر، ارتعاشات امواج صوتی و حتی نسیم، موجب تسریع حرکت مواد معدنی در سلولهای گیاهان شده و گیاه را برای تولید مواد مغذی بیشتری تحریک میکند. پس اگر گیاهان واکنش خوبی در مقابل موسیقی راک نشان ندادند به این منظور نیست که گیاهان موسیقی راک دوست ندارند، بلکه امواج صوتی ایجاد شده از موسیقی راک فشار زیادی بر روی سلولهای گیاهان ایجاد کرده و رشدشان را به اختلال انداخته است.پایان
اگر پسندیدی، لایک کن و به سازنده انرژی بده!
نظرات بازدیدکنندگان (0)